ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιάννης Λίτινας: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε…»

0

Για οριστική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιάννης Λίτινας, τονίζοντας ότι η επαναθεμελίωση της σχέσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των πολιτώναποτελεί βασική στρατηγική, ενώ υπογράμμισε ότι το Κίνημα πρέπει να ενισχυθεί,προκειμένου να επανέλθει στην πολιτική ζωή της χώρας η αλήθεια, η αξιοκρατία και η αξιοπιστία.Αναφερόμενος στην έδρα που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Ρέθυμνο είπε: «Η Κοινοβουλευτική έδρα επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί οι πολίτες το ζητούν και στις επόμενες εκλογές, ακόμα πιο δυνατά θα είναι και πάλι ο εκφραστής των αγωνιών και των αναγκών των πολιτών του νομού μας».

 

Έχετε αναπροσαρμόσει τη στρατηγική σας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου; Ποια είναι τα επόμενα βήματα και ο νέος στόχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ;

 

«Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου αλλά και από παλαιότερα, θα έλεγα από την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη η βασική στρατηγική παραμένει ίδια και εκ του έως σήμερα αποτελέσματος κρίνεται σωστή και επιτυχημένη. Βασική στρατηγική μας είναι η επαναθεμελίωση της σχέσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών, μια σχέση που θα βασίζεται στην αλήθεια, τον ρεαλισμό των προτάσεων και την επαναφορά των βασικών αξιών της σοσιαλδημοκρατίας στον διάλογο μας με τους πολίτες: την Αξιοπιστία, την Αξιοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Οφείλουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ να συζητήσουμε με τους πολίτες στη βάση της ειλικρίνειας, καταθέτοντας τις προτάσεις μας που εδράζονται στις αρχές και τις αξίες μας στην ιστορική μας διαδρομή και τη ματιά μας στο μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Αφού φαίνεται πως καταφέρνουμε την επανασύνδεση με την ιστορική μας βάση επόμενος στόχος είναι η επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης εκεί που της αξίζει, εκεί που θα μπορεί να επηρεάζει καίρια την πορεία της χώρας. Μια πορεία που την θέλουμε να είναι προς όφελος και της χώρας αλλά και του συνόλου των πολιτών της και όχι μέρους της, όπως προσπαθεί η κυβέρνηση πολύ στοχευμένα να κάνει τα τελευταία χρόνια. Ταβάνι δεν υπάρχει στη προσπάθεια μας. Συνεχίζουμε και προχωράμε γεμάτοι θάρρος και δυναμική».

Ποιοι θεωρείτε πως είναι οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές;

«Οι προτάσεις που κάνουμε ως ΠΑΣΟΚ για τον εκδημοκρατισμό της παραγωγής ενέργειας, για την κοινωνική κατοικία, για την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι προτάσεις μας για την δίκαιη φορολόγηση των υπερκερδών και η αναδιανομή του στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, η πρόταση μας για Διοικητές σε Οργανισμούς και Νοσοκομεία με Αξιοκρατία και διαγωνισμό, η επαναφορά του ΕΚΑΣ σε 340.000 χαμηλοσυνταξιούχους που ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε και η αποκατάσταση των αδικιών του Νόμου Κατρούγκαλου που η ΝΔ δεν έκανε ποτέ, η επαναθέσπιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των συνεπών συμπολιτών μας όπως το ΠΑΣΟΚ μόνο του είχε κάνει στο παρελθόν σε αντίθεση με τους επόμενους που την αποσυνέθεσαν, το ολοκληρωμένο σχέδιο Πράσινης Ανάπτυξης και η πρόταση μας για την δημιουργία του brandnameMadeInGreece, οι προτάσεις μας για τα νέα ζευγάρια και τις νέες μητέρες εργαζόμενες με το άπλωμα του πλέγματος βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών είναι ένα μεγάλο μέρος των προτάσεων μας για μια άλλη, διαφορετική, Ευρωπαϊκή και σύγχρονη χώρα. Είναι ένα πρόγραμμα που κοιτάει τις ανάγκες και των μεγαλύτερων και των ανθρώπων της παραγωγικής ηλικίας αλλά και τη Νέα Γενιά που τόσο ανάγκη την έχουμε ως χώρα. Γιατί όπως λέει και ο Πρόεδρος μας ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν δεν δοθεί προοπτική στη Νέα Γενιά της χώρας δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει αυτή η χώρα».

Αν η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία, είναι διατεθειμένο το κόμμα σας να συνεργαστεί για σχηματισμό κυβέρνησης;

«Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να απευθυνθεί στην Νέα Δημοκρατία. Αυτοί είναι εκείνοι που ανακοίνωσαν τις πρώτες εκλογές μαζί με τις δεύτερες, εκείνοι είναι που επαναλαμβάνουν από πολύ νωρίς ακόμα πως οι πρώτες εκλογές θα ήταν ‘’άγραφες’’ και στόχευαν στις επόμενες με μοναδικό αυτοσκοπό την αυτοδυναμία τους, αυτοί είναι που δεν έχουν πρόβλημα να δηλώσουν μέσω κορυφαίων υπουργών τους πως θα σύρουν τη χώρα σε τρίτες εκλογές αν χρειαστεί προκειμένου να ικανοποιήσουν την αγωνία τους για τις καρέκλες και την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε πρώτο τους όρους με τους οποίους δύναται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που έβαλε συγκεκριμένα ζητήματα πάνω στα οποία ζητάει να τοποθετηθούν τα άλλα κόμματα – για παράδειγμα την τοποθέτηση Διοικητών σε Οργανισμούς και Νοσοκομεία με διεθνή διαγωνισμό αντί για τις κλασσικές τοποθετήσεις αποτυχόντων βουλευτών – όμως δεν πήραμε κάποια απάντηση. Από κανέναν από τους δύο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Γιατί και οι δυο δεν ενδιαφέρονται να κυβερνηθεί η χώρα αλλά να κυβερνηθεί μόνο από αυτούς η χώρα».

Γιατί ο Έλληνας πολίτης στην εκλογική μάχη του Ιουνίου να ενισχύσει τις πολιτικές σας δυνάμεις;

«Ο Έλληνας Δημοκρατικός και Προοδευτικός πολίτης – καθώς εμείς δεν αποδεχόμαστε στήριξη από ακραίους, φασίστες, καταδικασμένους φονιάδες και άλλα σκοτεινά σημεία του πολιτικού φάσματος όπως κάνουν εύκολα άλλοι – πρέπει να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να επανέλθει στην πολιτική ζωή της χώρας η αλήθεια, η αξιοκρατία και η αξιοπιστία. Ο Έλληνας χαμηλοσυνταξιούχος, ο Έλληνας μικροεπιχειρηματίας, ο Έλληναςαγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο μέσος οικονομικά και κοινωνικά πολίτης οφείλει να διαβάσει και να μελετήσει τις αναλυτικές προτάσεις μας που αφορούν μια άλλη Ελλάδα, πιο ικανή, πιο δυνατή, μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα αλλά και να συνεξετάσει την ιστορική διαδρομή των κομμάτων. Ποιο είναι το πολιτικό κόμμα που ανόρθωσε την μεσαία τάξη στη χώρα; Ποιο είναι το κόμμα που έκανε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΕΣΥ, Ηλεκτρονική Συνταγογραφηση, Αυτοδιοίκηση, Μεγάλα Έργα, gov.gr και τόσα άλλα ακόμα που βρίσκονται γύρω μας καθημερινά) και άλλαξε το επίπεδο διαβίωσης του; Ποιο είναι το κόμμα που ξέρει, θέλει και μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες και βαθιές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε η χώρα να ξαναβρεθεί στους ισχυρούς της Ευρώπης; Έχει όνομα αυτό το πολιτικό κόμμα και έχει σήμα του τον περήφανο πράσινο Ήλιο».

Θεωρείτε ότι η ενίσχυση των δυνάμεων του κόμματός σας, θα συνεχιστεί και στην αναμέτρηση του Ιουνίου και γιατί;

«Θεωρούμε πως όσο προχωρούν οι μέρες του δεύτερου προεκλογικού αγώνα τόσο θα γίνεται πιο ξεκάθαρο το μήνυμα μας σε κάθε πολίτη. Όσο προχωράει ο καιρός όλο και περισσότεροι πολίτες θα θελήσουν να σπάσουν τον ψεύτικο δικομματισμό που θέλουν να επιβάλλουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, έναν δικομματισμό που μέσα από την πόλωση και την τοξικότητα τους δεν οδηγεί τη χώρα πουθενά αλλά τουναντίον βυθίζει αυτήν και τους πολίτες της καθημερινά. Θεωρώ πως σε πανελλαδικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει το άλμα προς την επάνοδο του ως τον κυρίαρχο και βασικό εκφραστή των αγωνιών των πολιτών, των αναγκών που η χώρα έχει. Διαθέτουμε πλέον το πιο ανανεωμένο αλλά και το πιο καταρτισμένο πολιτικό προσωπικό, οι προτάσεις μας αφορούν το σήμερα και το αύριο της χώρας, μιλούν για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και απευθύνονται σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που θέλει ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους».

Ποιος είναι ο τρόπος να φέρετε πίσω τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμη σας; 

«Η αλήθεια. Οι αξίες. Οι αρχές μας, Η Ιστορία μας. Οι προτάσεις μας. Οι θέσεις και η ιδεολογική μας τοποθέτηση. Η θέληση μας να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Η ειλικρινή ματιά μας στα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών. Όσοι πολίτες ψήφισαν παλιότερα ΠΑΣΟΚ ξέρουν πως αυτό το λαογέννητο Κίνημα ήταν εκείνο που έδωσε ανάσα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ξέρουν οι παλιοί μας ψηφοφόροι πως εδώ, στο ΠΑΣΟΚ χτυπάει η καρδιά της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αξιακής Περηφάνιας, του Ειλικρινούς Πατριωτισμού. Γνωρίζουν – ακόμα και όσοι παραπλανήθηκαν κάποιες φορές στο παρελθόν από κόκκινες Σειρήνες και μπλε  Λαιστρυγόνες – πως στο πράσινο χρώμα της Ελπίδας και στη ζεστασιά του Πράσινου Ήλιου αντρειεύουν και θεριεύουν οι προσδοκίες για μια χώρα καλύτερη, για πολίτες περήφανους, για μια νέα γενιά παραγωγική, που μένει στον τόπο της, παράγει, δημιουργεί και μεγαλώνει αυτή τη χώρα».

Πως είδατε το αποτέλεσμα της 21η Μαΐου, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο;

«Το αποτέλεσμα τόσο σε Εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ήταν ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Όχι για πανηγυρισμούς αλλά για περισσότερη δουλειά σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, για μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία, τους πολίτες, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Ήταν όμως και αποτέλεσμα που μας γεμίζει ευθύνη να μην προδώσουμε τις ελπίδες των πολιτών που ακούμπησαν πάνω στην πρόταση μας αλλά και στους άλλους, σε εκείνους που θα θελήσουν στις προσεχείς εκλογές να ενδυναμώσουν τις γραμμές μας, ακόμα και σε αυτούς που δεν θα μας στηρίξουν με την ψήφο τους. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ένα πολιτικό Κίνημα που εξέφραζε το σύνολο των πολιτών της χώρας. Ρωτήστεακόμα και ανθρώπους που δεν μας ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Πότε είδαν πραγματικά λύσεις στα προβλήματά τους; Πότε αισθάνθηκαν υπερήφανοι ως Έλληνες; Πότε κατάλαβαν πως στη χώρα κάτι αλλάζει και προχωράει μπροστά… ξέρετε την απάντηση…επί ΠΑΣΟΚ. Με αυτή την ευθύνη λοιπόν συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα, με όπλο τις αρχές, τις αξίες και τις προτάσεις μας για να μην προδώσουμε κανένα Έλληνα και καμία Ελληνίδα».

Πιστεύετε ότι το κόμμα σας θα καταφέρει να κρατήσει την έδρα που κέρδισε την 21η Μαΐου; 

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως η επαναφορά της βουλευτικής έδρας του Νομού στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι συγκυριακό γεγονός. Είναι συμβάν θεμελιωμένο πάνω στο παρελθόν και το μέλλον μας. Είναι γεγονός που πάτησε πάνω στο ψηφοδέλτιο νίκης του ΠΑΣΟΚ, πήρε ώθηση από όλα τα στελέχη μας σε όλο τον Νομό, βρήκε ανταπόκριση από τους Δημοκρατικούς πολίτες του Ρεθύμνου και ακριβώς για αυτούς τους λόγους, ακουμπώντας στις προγραμματικές προτάσεις μας, ενωμένοι, δυνατοί, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τους πολίτες του Νομού στα Κοινοβουλευτικά έδρανα. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Κοινοβουλευτική έδρα επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ γιατί οι πολίτες το ζητούν και στις επόμενες εκλογές, ακόμα πιο δυνατά θα είναι και πάλι ο εκφραστής των αγωνιών και των αναγκών των πολιτών του Νομού μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ