ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υποτονική η κίνηση στην εστίαση τον Μάιο

0

Υποτονικά ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, Ανδρέας Κλαψινό, στον 9,80 fm και τον Σταύρο Ρακιντζή, τονίζοντας ότι ήταν ελάχιστες οι μέρες που τα καταστήματα εστίασης κινήθηκαν ικανοποιητικά. 

Μέχρι και 15% κάτω είναι ο Μάιος ας σχέση με πέρυσι, υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ανδρέας Κλαψινός, αναφέροντας ότι «είχαμε μεγάλες προσδοκίες για το Μάιο όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περιμέναμε. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ελάχιστες μέρες που ήταν καλές, όπως για παράδειγμα το διήμερο των εκλογών, οι υπόλοιπες μέρες δεν κινήθηκαν όπως θα περιμέναμε».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος αναφέρει δεν έχει βοηθήσει καθόλου και ο καιρός: «Όπως μου λένε επιχειρηματίες μικρών ξενοδοχείων και τουριστικών δωματίων, λόγω του καιρού που δεν είναι καλός, έχουν ακυρωθεί πολλά δωμάτια. Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, γίνονται γιατί και εκείνοι ενημερώνονται για τον καιρό, ο οποίος όλο το Μάιο είναι συνεχώς βροχερός. Δυστυχώς οι μεγάλες προσδοκίες που είχαμε για τον φετινό Μάιο δεν έχουν επαληθευθεί».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Κλαψινός σημειώνει ότι οι τουρίστες του Μαΐου δεν κάνουν σημαντικές καταναλώσεις: «Υπάρχει κόσμος που κινείται στην αγορά, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα καταστήματα εστίασης. Πολλοί από τους επισκέπτες είναι εδώ με το σύστημα all inclusive και ενώ μπορεί να κάθονται στα καταστήματα για ένα ποτό ή για ένα καφέ, δεν κάνουν τους αναμενόμενους λογαριασμούς».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει δεν είναι απαισιόδοξος γιατί όλα δείχνουν πως στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει μια καλή τουριστική σεζόν. «Δεν είναι απαισιόδοξος, καλό βέβαια θα ήταν να κερδίσουμε και το Μάιο, όμως δεν χάνουμε το κουράγιο μας, καθώς θεωρούμε ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή σεζόν και ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι και τον Οκτώβριο που πέρυσι πήγε πολύ καλά».

Όσον αφορά στο πρόβλημα με το προσωπικό, ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, υπογράμμισε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από πέρυσι. «Δεν έχουμε άτομα να στελεχώσουμε τα μαγαζιά μας και φανταστείτε ότι είναι ακόμα αρχή σεζόν. Με συναδέλφους που μιλώ για το θέμα αυτό, μου λένε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση στις αγγελίες. Μαθαίνω μάλιστα πως κάποιοι ψάχνουν προσωπικό και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικού αντιμετωπίζουν οι περιφερειακοί και οι απομακρυσμένοι από το Ρέθυμνο τουριστικοί προορισμοί» είπε ο ίδιος. «Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό σε περιοχές όπως το Μπαλί, ο Πλακιάς, η Αγία Γαλήνη, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης πληρώνουν και το δωμάτιο που θα μείνει ο εργαζόμενος και παρόλα αυτά δεν υπάρχει ανταπόκριση στις αγγελίες τους».

 «Η ακρίβεια επίσης είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε σταθερούς τους καταλόγους και να μην υπάρξει αύξηση» είπε, αναφέροντας το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος αλλά τις πρώτες ύλες που εκτοξεύουν το γενικό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ