ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σιντορέλα Κάλθι: «ΚΚΕ ισχυρό γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό!»-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

0

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να είστε υποψήφια βουλευτής Ρεθύμνου;

«Στις 21 Μαΐου ο λαός πρέπει να βγει όσο το δυνατόν πιο ισχυρός και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Έτσι και εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω με την υποψηφιότητά μου προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, ως κομουνίστρια, ως μέλος του ΚΚΕ ο αγώνας για τα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων, ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι τρόπος ζωής. Επομένως και η υποψηφιότητά μου στις βουλευτικές εκλογές είναι συνέχεια του καθημερινού αυτού αγώνα».

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

«Ισχυρό ΚΚΕ μέσα στη βουλή, σημαίνει δυνατός λαός και ανίσχυρη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση έρθει. Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις όπως τα άλλα κόμματα με το κεφάλαιο, τους επενδυτές, την ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΝΑΤΟ. Δεσμεύεται μόνο για τα συμφέροντα του λαού και τον εργαζομένων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι αυτοί που μέσα στη βουλή κάνουν τα περισσότερα ερωτήματα, τις περισσότερες παρεμβάσεις και προτάσεις για θέματα υγείας, παιδείας, εργασιακών δικαιωμάτων κ.α. Επομένως, περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότερη δύναμη για τον λαό, για να ακούγεται η φωνή και τα προβλήματά του, σημαίνει περισσότεροι «συμπαραστάτες» στον αγώνα για το δίκιο.

Ο λαός εμπιστεύεται το ΚΚΕ. Το έδειξε και η νεολαία πέρυσι στα Πανεπιστήμια βγάζοντας την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη πανελλαδικά. Το ίδιο καλούμε τον λαό να κάνει και στις φετινές εκλογές. Στις 10 Μάη οι φοιτητές ψηφίζουν Πανσπουδαστική και στις 21 Μάη όλος ο λαός ψηφίζει  ΚΚΕ».

Ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

«Η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ την τετραετία αυτή, έπαιξε πολύ καλά και καθοριστικά τον ρόλο της στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήταν και επάξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Έβαλε  πλάτη στα μεγάλα συμφέροντα αφήνοντας εκτεθειμένο τον λαό στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού, χωρίς σχεδιασμό προστασίας της ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, ατυχήματα μεγάλης κλίμακας, με σχολεία-ερείπια και έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Σε όλα αυτά λοιπόν, που μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση απαντάμε με δυνατό ΚΚΕ, γιατί η οργή πρέπει να γίνει δύναμη και αγώνας».

Αν σας δινόταν η ευκαιρία, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στο Ρέθυμνο;

«Αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Λόγω της γενικότερης πολιτικής της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας από τη κυβέρνηση υπάρχουν ελλείψεις σε  προσωπικό και εξοπλισμό».

Σε ποιους άλλους τομείς θα θέλατε να προωθήσετε αλλαγές πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και ποιες είναι οι προτάσεις σας γι’ αυτές;

«Η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, αλλά η ποιότητα ζωής συνεχώς υποβαθμίζεται αντί να βελτιώνεται. Υπάρχουν τρομερές δυνατότητες ο λαός, η εργατική τάξη να ζήσει αξιοπρεπώς, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, με δικαιώματα, χωρίς ανασφάλεια. Ο λαός πρέπει να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και να μην επαναπαύεται στα ψίχουλα που πετά η άρχουσα τάξη. Πρέπει τώρα να κάνει την ανατροπή με ψήφο στο ΚΚΕ.

Οι κομμουνιστές αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, για την ολόπλευρη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Οργανώνουν μαζί με τους εργαζομένους τον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους.

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης και είναι έτοιμο να το εφαρμόσει όταν η εργατική τάξη, ο λαός το επιλέξει. Είναι έτοιμο μαζί με τον λαό να εφαρμόσει το πρόγραμμα αυτό, να αναλάβει την ευθύνη του σε μία λαϊκή διακυβέρνηση όπου κουμάντο θα κάνει ο ίδιος ο λαός.

Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός πολλαπλασιάζει τις εστίες αντιστάσεις στα συμφέροντα του κεφαλαίου που υποβαθμίζουν τη ζωή του σε όλους τους τομείς. Πολλαπλασιάζει τη δύναμή του, γίνεται πιο ισχυρός για να μπορεί να διεκδικεί».

Ποιο είναι το όραμα σας για το Ρέθυμνο του μέλλοντος;

«Το όραμα, το σχέδιο που έχει κάθε κομμουνιστής και αυτό που διεκδικεί είναι ένας κόσμος δίκαιος, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να είναι σε πρώτο πλάνο οι ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη και τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων.

Κάποια από αυτά που οραματίζομαι είναι, να υπάρχουν δωρεάν και δημόσιοι παιδικοί σταθμοί που να μπορούν οι εργαζόμενοι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους. Το σύστημα υγείας να είναι δωρεάν και δημόσιο για όλους και με  πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των ιατρικών κέντρων. Σχολεία σύγχρονα με αντισεισμική- αντιπυρική θωράκιση και θέρμανση τον χειμώνα. Αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις σύγχρονες που να είναι δημόσιες και δωρεάν, ώστε να δίνουν κίνητρο στη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ως παιδί μεταναστών θα ήθελα να αναφερθώ και στις υπηρεσίες που ασχολούνται με μεταναστευτικά θέματα. Οι υπηρεσίες αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τραγικά υποστελεχωμένες, με τεράστιες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση ζητημάτων των μεταναστών, κάτι που οφείλεται στην γενική πολιτική της υποχρηματοδότησης της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ έχει θέσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Αγωνίζεται καθημερινά για αυτά. Πάει κόντρα στη πολιτική του κεφαλαίου, όπου η ασφάλεια και οι ανάγκες του λαού είναι κόστος. Ο λαός γνωρίζει ότι το ΚΚΕ δεν του λέει ψέματα. Ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχθεί σε στήριξη σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές. Δεν είναι όπως τα λεγόμενα «μικρά κόμματα», όπου εμφανίζονται για να παίξουν τον ρόλο τους ως «μεγάλοι σύμμαχοι» του συστήματος και ύστερα εξαφανίζονται. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα κόμματα. Το ζήσαμε και το γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι σωτήρες δεν υπάρχουν! Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! ΤΩΡΑ ΚΚΕ ισχυρό! Τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο αδύναμα, για να είναι πιο δυνατός ο λαός».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ