ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στράτος Μανιαβός: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πραγματική δύναμη για τον λαό»

0

Ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με το ΚΚΕ Στράτος Μανιαβός μίλησε στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» τόσο για τους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος, όσο και γιατί οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο κ. Μανιαβός αναφέρθηκε στις φλέγουσες ανάγκες των εργαζομένων στο τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι χρειαζόμαστε «μια κοινωνία και οικονομία που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, των δικαιωμάτων των πολλών κι όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων».

Ο Στράτος Μανιαβός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο και είναι απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι Υπάλληλος Ξενοδοχείου και για χρόνια μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού. Ο Στράτος Μανιαβός είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδί.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να είστε υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου;

«Όλοι όσοι συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αντιμετωπίζουμε την υποψηφιότητα μας ως συνέχεια της καθημερινής στήριξη μας στους λαϊκούς αγώνες, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων κ.α.

Το ανεβασμένο κύρος και η εκτίμηση που έχει το ΚΚΕ μέσα στους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά μέσα στη κοινωνία, διαχρονικά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, θέλουμε να εκφραστεί μαζικά και στη κάλπη στις 21 Μαΐου. Από τους χιλιάδες εργαζόμενους με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί στις μάχες για το μεροκάματο, για την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία από φυσικές καταστροφές υπάρχει η αναγνώριση ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια μάχεται για το δίκιο του λαού. Και αυτό θέλουμε να εκφραστεί, προσπερνώντας τα εμπόδια της παραπλάνησης, της τρομοκρατίας και των κάλπικων προεκλογικών διλημμάτων. Η υποψηφιότητα μου σε αυτό θέλω να συμβάλει».

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

«Ο στόχος είναι ένας: Να βγει το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, ώστε από τις 22 Μάη τα «δύσκολα» να είναι για την επόμενη κυβέρνηση.

Γιατί με πιο ισχυρό ΚΚΕ, το εκλογικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους θα προστεθεί στους μεγάλους αγωνιστικούς σταθμούς του τελευταίου διαστήματος, όπως έγινε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και θα αποτελέσει το προμήνυμα για ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης.

Γιατί με πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορούν να βγουν επιθετικά στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους. Γιατί στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση και από την κάλπη, πρέπει να είναι «οι ζωές μας».

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ θα βρεθούν ακόμα πιο σταθερά στο επίκεντρο τα σύγχρονα δικαιώματα, που τσακίζονται από μια πολιτική από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, αφού προτεραιότητά τους είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ η ασφάλεια και οι ανάγκες του λαού λογίζονται ως «κόστος». Μια πολιτική που «πληρώνεται» από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με την εργασιακή ζούγκλα, τα κάθε λογής «Τέμπη» σε χώρους δουλειάς και άλλες υποδομές, την επίθεση στο εισόδημα».

Ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

«Όσοι σήμερα αγανακτούν με τη σημερινή Κυβέρνηση έχουν μία επιλογή, το ΚΚΕ. Γιατί αποτελεί το πραγματικό αντίπαλο δέος και της σημερινής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και όλων όσων προηγήθηκαν.

Γιατί το ΚΚΕ σε αντίθεση με τους «αντιπολιτευόμενους» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ ούτε τα μισά και παραπάνω νομοσχέδια της ΝΔ ψήφισε, ούτε χειροκρότησε με όλους τους άλλους μέσα στη βουλή τα Ναζιστικά Τάγματα ΑΖΟΦ, του Ζελένσκι, ούτε τρωγοπίνει στα ίδια τραπέζια όπως στην Πάτρα καταστρώνοντας κοινό σχέδιο «όλοι μαζί» ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο.

Όσο και να κοκορομαχούν σε δευτερεύοντα και ασήμαντα ένα πράγμα αποδεικνύεται. Ότι το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι ήδη γραμμένο από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για να εφαρμοστεί από κυβέρνηση είτε «αυτοδύναμη» είτε «συνεργασίας», όποιον «κορμό» κι αν έχει.

Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στα προαπαιτούμενα του «υπερμνημονίου» του Ταμείου Ανάκαμψης, στα ματωμένα πλεονάσματα, στη δημοσιονομική σταθερότητα. Στις θυσίες διαρκείας για την ανάκτηση και τη διατήρηση της «επενδυτικής βαθμίδας» ώστε να ρέει χρήμα προς το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και τις δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της ΝΑΤΟικής «συνοχής» στην περιοχή, με παζάρια κυριαρχικών δικαιωμάτων και πρωταγωνιστικούς ρόλους στα καυτά μέτωπα του πολέμου που εξελίσσεται».

Τι είναι λοιπόν σημαντικό για το λαό στις επερχόμενες εκλογές; Να βρεθεί όσο γίνεται πιο αδύναμη η ΝΔ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25, Βελόπουλος, που πρόθυμα θα συγκροτήσουν την επόμενη από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πραγματική δύναμη για τον λαό, αφού είναι η μόνη που οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν μεταλλάσσεται σε νέο μνημόνιο, ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε παζάρια για κάποιο υπουργείο ή κάποιες κυβερνητικές καρέκλες».

Αν σας δινόταν η ευκαιρία, τι θα θέλατε να αλλάξετε στον τομέα του τουρισμού τον οποίο υπηρετείτε;

«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα - προνόμιο για λίγους, μπορούν να συναντηθούν με τις φλέγουσες ανάγκες των εργαζομένων στο τουρισμό για μόνιμη και σταθερή εργασία. Εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ατελείωτης δουλειάς, χωρίς ρεπό και αξιοπρεπή διαμονή για λίγους μήνες και στο βάθος ανεργία με επίδομα 7 ευρώ τη μέρα.

Οι θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να συναντηθούν με την αγωνία των μικρών αυτοαπασχολουμένων του κλάδου που μπορεί να βλέπουν από τη μία τα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων να σπάνε το ένα μετά το άλλο, την πίτα να μεγαλώνει και τις κυβερνήσεις να πανηγυρίζουν, αλλά οι ίδιοι να μην μπορούν να επιβιώσουν στον ανταγωνισμό με τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, τους tour operators και τους καπιταλιστές στις μεταφορές. Οι Θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να συναντηθούν με τις σημερινές ανεκπλήρωτες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας για φθηνές και ποιοτικές διακοπές».

Σε ποιους άλλους τομείς θα θέλατε να προωθήσετε αλλαγές πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και ποιες είναι οι προτάσεις σας γι’ αυτές;

«Σε όλους τους τομείς που αγγίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, είναι εφικτό με πιο ισχυρό ΚΚΕ να δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς

Να δυναμώσει η πεποίθηση ότι σήμερα ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, με βάση τις ανάγκες του, με βάση τις δυνατότητες και τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, όλα εκείνα που παραμένουν άπιαστα αφού μπαίνει εμπόδιο το κυνήγι του κέρδους. Με το ΚΚΕ δυνατό μπορεί να δυναμώσει η προοπτική για τον δρόμο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός: Τον δρόμο της συνολικής ανατροπής, για να ξεμπερδεύει με το άγχος και την ανασφάλεια, με όλα εκείνα που τον γεμίζουν οργή».

Ποιο είναι το όραμα σας για το Ρέθυμνο του μέλλοντος;

«Το όραμα όλων των κομμουνιστών, όλων των ανθρώπων που επιθυμούν και αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, δεν μπορεί να είναι άλλο από το να σπάσουμε τα δεσμά του σημερινού σάπιου και ξεπερασμένου συστήματος, που αναγκάζει τους εργαζόμενους, σε όλες τις χώρες, να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία. Μια κοινωνία και οικονομία που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, των δικαιωμάτων των πολλών κι όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Βέβαια, «το μέλλον δε θα ‘ρθει από μόνο του έτσι νέτο σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ