ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌ. Κεφαλογιάννη: "Ο τουρισμός είναι ισχυρός συντελεστής στο όραμά μας για μια Ελλάδα ανοιχτή και σύγχρονη"
ΕΛΛΑΔΑ Τσιάρας: Νέα πρόσκληση για διάλογο άμεσα, υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις, η κοινωνία περιμένει υπευθυνότητα
ΡΕΘΥΜΝΟΤο φως των Χριστουγέννων έλαμψε στο Σπήλι με μήνυμα αλληλεγγύης και έντονη συμμετοχή της κοινωνίας
ΚΟΣΜΟΣΚρίσιμη εβδομάδα για Ουκρανία-ΕΕ: Διπλωματικός μαραθώνιος για ειρηνευτικό σχέδιο και δάνειο των 210 δισ. ευρώ
ΕΛΛΑΔΑΚατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, δείτε τις αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πετιμέζι - Τι είναι και ποια η σημασία του Το πετιμέζι είναι ένα παχύρρευστο σιρόπι με σκούρο χρώμα, το οποίο παράγεται από το βράσιμο του μούστου. Ανάλογα με το χρόνο... 09.12.2025 11:30
Τροφές που βοηθούν την ανάρρωση ασθενούς Κάποιοι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, σε ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, για οποιοδήποτε πρόβλημα... 02.12.2025 12:00
Αλκοολούχα ποτά - Νοθεία τι προκαλούν στον οργανισμό Αλκοολούχα ποτά νοούνται ποτά που περιέχουν αιθυλική αλκοόλη σε οποιοδήποτε ποσοστό, προερχόμενα είτε από φυσική ζύμωση, είτε από προσθήκη... 18.11.2025 11:30
Ιτιά τι είναι και ποία η σημασία της Η Ιτιά ως δέντρο Η Ιτιά(Ιτέα-Salix) είναι φυλλοβόλο δέντρο που αγαπάει το νερό και δεν μπορεί μακριά... 11.11.2025 12:00
Μολόχα ποια η σημασία της στον ανθρώπινο οργανισμό Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια), είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και πολλά ακόμα μέρη του κόσμου.... 29.10.2025 11:30
Ποιο είναι το μέλλον της διατροφής του ανθρώπου; Από την δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα σημειώθηκαν τεράστιες εξελίξεις στην παραγωγή και μεταποίηση των τροφίμων, ως προς την ποιότητα και... 21.10.2025 11:30
Αιθέρια έλαια στα τρόφιμα και ποτά: Πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους Ξεκινώντας την ανάλυση των αρωματικών υλών-αιθερίων ελαίων, που προστίθενται στα τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά και... 07.10.2025 11:30
Γλουτένη τι είναι και ποια η σχέση της με την υγεία Η γλουτένη είναι μια ουσία πρωτεϊνικής φύσεως, με χαμηλή βιολογική και θρεπτική σημασία και βρίσκεται σχεδόν παντού, όπως στο σιτάρι,... 30.09.2025 11:30
Μέλι ποια η σημασία του στον ανθρώπινο οργανισμό Το μέλι είναι ένας τεράστιος φυσικός θησαυρός, γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι Έλληνες αξιολογούσαν το... 24.09.2025 10:00
Kουκιά: Ποια η διατροφική τους σημασία και από ποιους πρέπει να αποφεύγονται Η Ελλάδα ως μια μεσογειακή χώρα, τα όσπρια αποτελούν ένα αναπόσπαστο και προσιτό κομμάτι της καθημερινής διατροφής του με υψηλή διατροφική... 17.09.2025 11:00
Τι είναι η ζύμωση των τροφιμών και ποια η σημασία της Με τον όρο ζύμωση (fermentation) στα αγγλικά που είναι ένας όρος της Χημείας, εννοείται η διαδικασία διάσπασης οργανικών ενώσεων όπως... 09.09.2025 11:30
Για ασφαλή οδήγηση - Τι πρέπει να τρώμε πριν από αυτή Πολύς κόσμος από μας, έχει παραστεί μάρτυρας γεγονότων απώλειας ζωής ή τραυματισμών οδηγών αυτοκινήτων ή δικύκλων, καθ όλη την διάρκεια του έτους και... 03.09.2025 10:45
Μαχλέπι - Τι είναι και ποια η σημασία του Το μαχλέπι είναι αρωματικό μπαχαρικό, που προέρχεται από τους σπόρους του είδους Prunus Mahaleb, ενός είδους κερασιάς, η οποία απαντάται ως... 15.08.2025 11:30
ΚΟΥΜΑΡΙΑ: Τι είναι και ποια η διατροφική της αξία Η κουμαριά ή Άρβουτος η κοινή είναι αειθαλής θάμνος. Το ύψος φτάνει τα 3μέτρα και είναι αρκετά διαδεδομένος σε όλες τις χώρες της... 05.08.2025 11:30
Τσουκνίδα - Μολόχα τι είναι και ποια η σημασία τους ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ Η τσουκνίδα είναι ένα πολυετές ή μονοετές αυτοφυές φυτό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για... 29.07.2025 12:00
Λυγαριά τι είναι και ποια η σημασία της Η Λυγαριά (επιστ.ονομ. Αγνός η κοινή, λατ.Vitex agnus-castus), ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae, ενώ μέχρι πρότινος αναφερόταν ως μέλος... 22.07.2025 11:30