ΡΕΘΥΜΝΟΣυμμετοχή ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο
ΡΕΘΥΜΝΟΡέθυμνο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Καλαϊτζάκη στις 24 και 25 Απριλίου 2024
ΕΛΛΑΔΑΓ. Γεραπετρίτης: Να αντιμετωπίσουμε από κοινού ΕΕ και χώρες του Κόλπου, την κρίση στη Μέση Ανατολή
Η διατροφή των σκανδιναβικών λαών Από τις μέχρι σήμερα διάφορες αναφορές και έρευνες που έχουν διεξαχθεί όσο αφορά τις διατροφικές συνήθειες λαών της συγχρόνου εποχής, η... 21.04.2024 10:00
Ιστορική διαδρομή της γεωργικής παραγωγής τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα Ιστορικά τα καλλιεργούμενα και παραγόμενα τρόφιμα κατά της τρέχουσα περίοδο στην Ευρώπη ιδιαίτερα δε στις Μεσογειακές Χώρες, ακολούθησαν μια... 16.04.2024 12:00
Μαντζουράνα: τι είναι και ποια η σημασία της στον ανθρωπο Η ματζουράνα ή όπως διαφορετικά αποκαλείται ορίγανον και στη λατινική origanym majorana είναι αγγειόσπερμο πολυετές φυτό, το οποίο ανήκει στην... 09.04.2024 12:00
Βυζαντινό Τραπέζι - Γεύματα Η βυζαντινή κουζίνα με κυρίαρχο στοιχείο την Ελληνική κουλτούρα είχε ευρέως εξαπλωθεί στην Ελληνική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα επηρεάζοντας... 02.04.2024 11:00
Τι είναι τα σπαράγγια και ποια η σημασία τους στον άνθρωπο Συνεχίζοντας την παρουσία παραδοσιακών κρητικών βοτάνων και λαχανικών, σήμερα θα αναφερθώ στο σπαράγγι. Το σπαράγγι (asparagus officinalis) ήταν... 26.03.2024 11:15
Σημασια της παστεριωσης του γάλακτος - Γαλακτοκομικά προϊόντα Πριν από αρκετά χρόνια συνέβαιναν πολλές διατροφικές δηλητηριάσεις στον άνθρωπο και συχνά πολλοί θάνατοι από κατανάλωση βασικών τροφίμων όπως... 20.03.2024 10:30
Παρασκευή άρτου και αρτοσκευασμάτων Έχω αναφερθεί σε παλαιότερες εργασίες μου σε διάφορα τρόφιμα, ποτά και διατροφικές συνήθειες λαών, όμως σε αυτή την εργασία μου θα καταγράψω τα... 12.03.2024 11:30
Κρητικά βότανα – Ιστορική αναδρομή Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των βοτάνων στην υγεία του ανθρώπου, τις θετικές επιπτώσεις των στην καρδιακή και πνευματική λειτουργία του , την μείωση... 05.03.2024 11:15
Φοινικέλαιο Το φοινικέλαιο πρόκειται για ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται από τον καρπό του ελαιοφίνικα (Elaeis guinnensis) που ευδοκιμεί στη παράκτια Δυτική και... 27.02.2024 11:15
Αρτυματικές ύλες -Αιθέρια έλαια Η γνώση των αρτυματικών υλών και αιθερίων ελαίων είναι σημαντική, γιατί έτσι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε και πως μπορούμε να τα... 13.02.2024 12:00
Ποιές είναι οι ορθές προϋποθέσεις κατανάλωσης του πόσιμου νερού Το νερό προέλευσης διαφόρων πηγών, για να χαρακτηριστεί πόσιμο θα πρέπει να πληροί κάποιες σοβαρές προϋποθέσεις, σύμφωνες με σχετικές Νομοθετικές... 07.02.2024 10:00
Τεχνητά γλυκαντικά: Είναι επικίνδυνα στην υγεία του ανθρώπου; Σε προγενέστερη εργασία μου είχα αναφερθεί γενικά στις γλυκαντικές ύλες και συγκεκριμένα στις φυσικές και τις συνθετικέςή τεχνητές . Σκέφτηκα όμως... 30.01.2024 11:15
Ποια η σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών στην παραγωγή υγιεινών και ασφαλών τροφίμων Η Απόφαση μου να ασχοληθώ και να δημοσιεύσω αυτή την εργασία, με το θέμα της σημασίας της ποιότητας των πρώτων υλών στην παραγωγή ασφαλών τροφίμων,... 23.01.2024 12:00
Ανθρακας: Ποια η σημασία του στον ενόργανο κόσμο Τι είναι ο άνθρακας Ο άνθρακας στα αγγλικά Carbon, ίσως όλοι γνωρίζουν από τα μαθητικά χρόνια τους, είναι το αμέταλλοχημικόστοιχείο, με... 17.01.2024 11:00
Ελληνική παραδοσιακή διατροφή - Ποια η σημασία της Τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, μετά την έξαρση διαφορετικών ασθενειών(καρδιαγγειακών, καρκίνου, αγγειακών κ.α.) επικίνδυνων στην υγεία του... 30.12.2023 10:30
Ασφαλή μέτρα που πρέπει να λαμβανονται για τον χειρισμό του χριστουγεννιάτικου κρέατος Σκέφτηκα να υπενθυμίσω στο καταναλωτικό κοινό, ενόψει της αυξημένης κατανάλωσης κρέατος διαφόρων ποικιλιών, από αρνί μέχρι γαλοπούλα, κατά την... 24.12.2023 10:00