ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πανέτοιμη η πόλη να υποδεχθεί τους επισκέπτες του καρναβαλιού

0

Με χιλιάδες κλίνες να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους επισκέπτες της πόλης, ολόκληρη την αγορά να είναι απολύτως εφοδιασμένη και βεβαίως τον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης να έχει την πλέον κατάλληλη προετοιμασία, το Ρέθυμνο μπαίνει με εντατικούς ρυθμούς στην περίοδο του τριωδίου, που και φέτος αναμένεται να αποτελέσει σημαντική οικονομική ανάσα μέσα στον χειμώνα.

Το αποκορύφωμα αναμένεται να είναι τις τελευταίες πέντε ημέρες των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ωστόσο, οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη και την Ελλάδα, άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Εκτός των ημερών της κορύφωσης με τις μεγάλες παρελάσεις και την Καθαρά Δευτέρα, άλλη μια ημέρα που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το τρέχον τριήμερο με το κυνήγι του θησαυρού, η Τσικνοπέμπτη, και ο Χορός των Ομάδων. Σε όλες τις περιπτώσεις, το Ρέθυμνο  θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει τους χιλιάδες των επισκεπτών που καταφθάνουν κάθε χρόνο για να γιορτάσουν στην πόλη μας την περίοδο της Αποκριάς με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Παρέλαση Ομάδων και Αρμάτων την Κυριακή 17 Μαρτίου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ: «2500 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ»

Πάνω από 2500 κλίνες είναι ήδη διαθέσιμες για τους επισκέπτες του καρναβαλιού ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, εξηγώντας ότι τις 1000 από αυτές τις διαθέτουν τα ξενοδοχεία και τις 1500 τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα AIRBNB. Όπως επίσης σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, οι κρατήσεις είναι ακόμα ανοιχτές και συνεχίζονται, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη ζήτηση αφορά στο τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, αλλά και συμπληρώνοντας ότι όσο πλησιάζουμε χρονικά στην ημερομηνία του καρναβαλιού οι κρατήσεις γίνονται ακόμα περισσότερες». Στη συνέχεια ανέφερε τα ξενοδοχεία που ήδη λειτουργούν. «Είναι ήδη ανοιχτά το KymaSuites, το PalazzinoDiCorina, τοGrecotelPlaza, τοAchillionPalace, τοJoAnPalace, τοMenta, τοJason, τοLeonidas, τοAstali και το Steris, ωστόσο αναμένεται ν’ ανοίξουν κι άλλα».  Αυτά,όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλάκης «είναι ξενοδοχεία μέλη του Συλλόγου μας που έχουν ένα σύνολο 1000 διαθέσιμων κλινών. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία που δεν είναι μέλη του συλλόγου μας και είναι και αυτά ανοιχτά. Επίσης υπάρχουν και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα του Συλλόγου Ξένιος Ζεύς, που είναι πάρα πολλά και φυσικά είναι και τα AIRBNB». Κλείνοντας ο ίδιος υπογράμμισε ότι σε όλα τα ξενοδοχεία η πληρότητα είναι πολύ καλή».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΛΑΨΙΝΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνουκ. Ανδρέας Κλαψινός, τόνισε ότι μετά από ένα δύσκολο και άγονο χειμώνα, η εστίαση είναι σε αναμονή για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού. «Περιμένουμε πολύ κόσμο κι αν βοηθήσει και ο καιρός πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «την εβδομάδα πριν το καρναβάλιαναμένεται ν’ ανοίξουν πολλά καταστήματα εστίασης κυρίως στην παλιά πόλη που τώρα είναι κλειστά. «Τα καταστήματα ετοιμάζονται και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι προμήθειες» είπε ο κ. Κλαψινός, τονίζοντας όμως ότι ως επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ακόμα το μεγάλο πρόβλημα με το προσωπικό «Όλοι όσοι δουλεύαν στην εστίαση λόγω κόβιντ άλλαξαν επάγγελμα γιατί έπρεπε να επιβιώσουν και πλέον δεν ξαναγυρίζουν στην εστίασή. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν πολλά χρόνια για να λυθεί. Ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε με ανυπομονησία την εβδομάδα του καρναβαλιού».   

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΚΙΝΤΙΚΟΥ: «ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Αθηνά Τσικιντίκου, από την πλευρά της τόνισε ότι οι αγορέςστην περίοδο της αποκριάς είναι πιο στοχευμένες. «Μεγάλη κίνηση έχουν τα υλικά κατασκευών όπως επίσης ακόμα μεγαλύτερη κίνηση υπάρχει στις αγορές των καρναβαλικών στολών, γι’ αυτό και για μας η αγορά είναι ακόμα «παγωμένη». Ωστόσο πρόσθεσε: «Το καρναβάλι δουλεύει πολύπλευρα. Υπάρχουν καταστήματα που δουλεύουν τις παραμονές του καρναβαλιού, είτε γιατί έχουν εμπόρευμα που έχει να κάνει με το είδος του καρναβαλιού, είτε γιατί κάνουν κάποιες προσφορές που ο κόσμος που έρχεται τις θεωρεί ευκαιρία και προχωράει σε αγορές».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια η κα Τσικιντίκου σημειώνει: «Το καρναβάλι όπως και να έχει είναι ένα συν για το Ρέθυμνο. Είμαστε αισιόδοξοι, αν και γνωρίζουμε ότι δεν θα γίνουν οι τζίροι του 15αυγουστου.Ωστόσο το ότι το Ρέθυμνο γεμίζει με κόσμο αυτό είναι καλό για όλους!»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ