ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στέλλα - Βαρβάρα Κιαγιά: «Πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση»

0

Η υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, Στέλλα - Βαρβάρα Κιαγιά που έχει υπηρετήσει για χρόνια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ως Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, μιλάει για την απόφασή της να συμμετάσχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για τους τομείς που θα ήθελε να προωθήσει αλλαγές αλλά και για το πως οραματίζεται το Ρέθυμνο του μέλλοντος.

Η Στέλλα – Βαρβάρα Κιαγιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μικρό χωριό Καψαλιανά του Δήμου Ρεθύμνου (Δημοτικής Ενότητας Αρκάδιου).Μετά την σχολική εκπαίδευση μετακινήθηκε στη -Δυτική τότε- Γερμανία για να φοιτήσει στη Σχολή Νοσηλευτών του Αγίου Βικέντιου στο Düsseldorf1974 – 1977 απ’ όπου αποφοίτησε αποκτώντας κρατικό πτυχίο Νοσηλευτικής.

Εργάστηκε σε Νοσοκομεία της Γερμανίας, το πλείστων σε χειρουργεία, διάφορων ειδικοτήτων αποκτώντας έτσι, ειδικές γνώσεις και εμπειρία. Μαθήτευσε δίπλα σε καθηγητές Ιατρικής μεγάλης εμβέλειας, συνεχίζοντας την δια βίου μάθηση μέσω Σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το 2000 αποφάσισε να επιστρέψει στο Ρέθυμνο όπου εργάστηκε για δύο χρόνια στη Κλινική Ασκληπιός. Το 2002 διορίστηκε μέσω προκήρυξής του ΑΣΕΠ στο Γ.Ν. Ρεθύμνου. Υπηρέτησε 8 χρόνια στο Χειρουργείο και Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Από το 2010 έως το 2020 υπηρέτησε ως Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, προωθώντας πάντα την Νοσηλευτική Επιστήμη και αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες κατά το δυνατόν. Κατοικεί στη Αμνάτο Ρεθύμνου κι έχει μια κόρη 31 ετών.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να είστε υποψήφια βουλευτής Ρεθύμνου;

«Ανταποκρίθηκαθετικά στη πρότασηδιότι οι θέσεις που υποστηρίζει ηΠαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιπροσωπεύουν απόλυτα τη δική μου θέση και αντίληψη για την άσκηση πολιτικής σε μιαευρωπαϊκήκοινωνία».

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

«Διότιπρέπει ναδοθείχώρος σε μια άλλη πολιτικήκατεύθυνση, πιοανθρωποκεντρική, με προτεραιότητα στον πολίτη, στα δικαιώματα του, στον νέοπτυχιούχο, στον εργαζόμενο, στον αγρότη και παραγωγόκαι όχιμόνοστα συμφέροντα τωνπολυεθνικών.Αυτό μπορεί και έχει τη βούληση να το πράξει η παράταξη μας».

Ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

«Το συγκεκριμένο μοντέλο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολιτών!Εδραιώνει την πολιτική του,παρουσιάζοντας μια ψευδή δημοκρατικήεικόναμέσω της παραπληροφόρησηςχειραγωγώνταςτα ΜΜΕ».

Αν σας δινόταν η ευκαιρία, τί θα θέλατε να αλλάξετε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου το οποίο υπηρετήσατε επί σειρά ετών;

«Πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν στο Νοσοκομείο μας, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση διότι τώρα είμαστε «εκτός μνημονίων»,σε αντίθεση με την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ποιους άλλους τομείς θα θέλατε να προωθήσετε αλλαγές πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και ποιες είναι οι προτάσεις σας γι’ αυτές;

«Στη Παιδεία, στη Υγεία, στον Πολιτισμότις Τέχνες.Αποτελεσματικά μέτρα κοινωνικήςστήριξης των ευπαθών ομάδων, ανηλίκων, γυναικών και ηλικιωμένων.Πρέπει να δημιουργηθούν σωστές υποδομές για να στηρίξουν επαρκώς ταπαραπάνω».

 Ποιο είναι το όραμα σας για το Ρέθυμνο του μέλλοντος;

«Ελεγκτικόςμηχανισμός για τα καταλύματα βραχείας μίσθωσης με καθορισμόορίων διάθεσης και αυστηρών προδιαγραφών.Να δημιουργηθούν καταλύματα τύπου φοιτητικής εστίας για φοιτητές καισυμβασιούχους εκπαιδευτικούς, όπως καιεποχιακούς εργαζόμενους υπό την αιγίδα του Δήμου.Αυστηρήαστυνόμευση στο κυκλοφοριακό, με τη συμβολή ενδυναμωμένης Δημοτικής Αστυνομίας. Αποτελεσματικά μέτρα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.Μέτρα γιααποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μέσα στη πόλη.Κατασκευή Δημοτικού παρκινγκ υπογείου ή πολλαπλών οροφών.Κατασκευή Πολιτιστικού Χώρου (Θεάτρου)απαραίτητο στη πόλη των γραμμάτων και των τεχνών».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ