ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα σχολεία του ορεινού Μυλοποτάμου πρέπει να στηριχθούν

0

Και είναι απολύτως δυστυχές το γεγονός, ότι η φετινή σχολική χρονιά συνεχίζεται με σοβαρές αποκλείσεις από την παραπάνω αδήριτη και αδιαμφισβήτητη ανάγκη. 
Να υπενθυμίσω πως στην αρχή του σχολικού έτους είχαμετο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Γαράζου ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες με έκπληξη είδαμε πως επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο των Απλαδιανών. 
Ούτε το ένα έπρεπε να τεθεί ως θέμα, ούτε το άλλο. Τα προβλήματα των σχολείων έπρεπε να λυθούν με συνοπτικές διαδικασίες και ευαισθησία, με βάση το νόμο αλλά και την λογική για τις ανάγκες των κοινωνιών σε αυτά τα χωριά. 
Είναι αδιανόητο, ότι έπρεπε πρώτα να εξεγερθούν οι γονείς, να γίνουν κινητοποιήσεις, καταλήψεις και ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, και μόνο αφού έγινε δημόσιος ντόρος, να δοθούν, τελικά, οι απαιτούμενες λύσεις. Υπενθυμίζω πως λύθηκε το πρόβλημα των Δημοτικών Σχολείων Απλαδιανών και Γαράζου αλλά τα νηπιαγωγάκια του Γαράζου, ακόμη ταλαιπωρούνται. Και αυτό γιατί "ξέχασαν" (;) να περάσουν τις αιτήσεις με τις εγγραφές των γονέων τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.  

Με αφορμή, λοιπόν, όλα αυτά που συμβαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου στην ιδιαίτερα υποβαθμισμένη από όλες τις πλευρές περιοχή του πρώην δήμου Κουλούκωνα, επιχειρείται να μπουν λουκέτα στις λιγοστές σχολικές μονάδες που λειτουργούν, εγώ θα επαναφέρω για ακόμα μια φορά το μείζον ζήτημα να κηρυχθούν όλα τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κουλουκώνα και Ζωνιανών καθώς και τα σχολεία στον Άγιο Μάμα της Δ.Ε. Γεροποτάμου,ως απομακρυσμένα και δύσβατα στον συγκεκριμένο χάρτη που χρησιμοποιεί το υπουργείο παιδείας. Είναι ένα βασικό μέτρο που πρέπει να ληφθεί για να σταματήσουν οι παλινωδίες με τους διορισμούς εκπαιδευτικών και βεβαίως να ληφθούν ειδικά μέτρα στήριξης των εκεί σχολικών κοινοτήτων.

Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και το ΕΠΑΛ που λειτουργούν σε Ζωνιανά, Λιβάδια, Κάλυβο, Αγιά, Αξό, Γαράζο, Κράνα, Απλαδιανά και Άγιο Μάμα, πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία ως μονάδες ειδικής προσφοράς και ανάγκης. Πρέπει να στηριχθούν πολλαπλώς. Να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς και να ληφθεί μέριμνα για πολυσύνθετη παρέμβαση στην τοπική κοινωνία μέσω των σχολικών δραστηριοτήτων που πρέπει να αναπτυχθούν.  Η υποβάθμιση και τα λουκέτα θα συμβάλουν μόνο στο να προκληθούν περαιτέρω κοινωνικά προβλήματα. Αλήθεια, αυτό θέλουν οι επαΐοντες για τον Μυλοπόταμο τελικά; Πάντως, κάτι άλλο οι επιλογές τους δεν δείχνουν. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ