ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαμαρτυρίες για μη αποκατάσταση βλάβης στην ύδρευση στις Ελένες Αμαρίου

0

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις Ελένες Αμαρίου εξαιτίας της βλάβης που έχει παρουσιαστεί σε μία από τις πηγές ύδρευσης του χωριού. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και εβδομάδες, δημιουργώντας δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, ενώ από την πλευρά του Δήμου επισημαίνεται ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάστασή του, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες πρόσβασης στο σημείο της ζημιάς.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν κάτοικοι των Ελενών του Δήμου Αμαρίου, οι οποίοι μέσω δημόσιας διαμαρτυρίας περιγράφουν μια κατάσταση που, όπως υποστηρίζουν, τους έχει φέρει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, η μοναδική πηγή που τροφοδοτεί το χωριό με πόσιμο νερό υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα το νερό να μην καταλήγει στην κεντρική δεξαμενή και να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι. Όπως σημειώνουν, περίμεναν ότι η βλάβη θα αποκαθίστατο άμεσα, ωστόσο οι εβδομάδες περνούν χωρίς να έχει δοθεί οριστική λύση.

«Οι κάτοικοι βλέπουν μόνο υποσχέσεις και δικαιολογίες. Κανένα συνεργείο δεν έρχεται, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν γίνεται για την αποκατάσταση της βλάβης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διαμαρτυρία, ενώ επισημαίνεται ότι αρκετές οικογένειες αναγκάζονται να προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό ή να μεταφέρουν νερό από γειτονικά χωριά.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται και για την κάλυψη των αναγκών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι απαιτήσεις σε νερό αυξάνονται σημαντικά, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι.

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Κουρκουλός, με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα μας, έδωσε μια διαφορετική εικόνα ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό. Όπως εξήγησε, στις Ελένες υπάρχουν δύο πηγές ύδρευσης και όχι μία. Η μία από αυτές παρουσίασε εκ νέου βλάβη πριν από μερικές εβδομάδες και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποκατάστασής της.

Ο κ. Κουρκουλός τόνισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς το σημείο της ζημιάς βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τις εργασίες. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε οι προσπάθειες των υπηρεσιών συνεχίζονται προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η λειτουργία της πηγής.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η δεύτερη πηγή του χωριού εξακολουθεί να παρέχει νερό ύδρευσης και καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Μάλιστα, απαντώντας στις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί σχετικά με την ποιότητα του νερού, ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες αναλύσεις, οι οποίες αποδεικνύουν την καταλληλότητά του για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το ζήτημα πάντως εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, καθώς οι κάτοικοι ζητούν την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της βλάβης ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η υδροδότηση του χωριού κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαμαρτυρίες για μη αποκατάσταση βλάβης στην ύδρευση στις Ελένες Αμαρίου

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ