ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έντονα παράπονα για καθυστερήσεις στα έργα στην οδό Κολοκοτρώνη

0

Πολλά είναι τα παράπονα που έρχονται από κατοίκους της οδού Κολοκοτρώνη που συνεχίζουν μετά από μήνες να ταλαιπωρούνται από τα έργα.

Οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών μιλούν για μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού και πριν την βιοκλιματική ανάπλαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, οι περίοικοι ταλαιπωρήθηκαν και από έργα της ΔΕΥΑΡ. «Όλη σχεδόν τη χρονιά ζούμε μέσα στη σκόνη και τη φασαρία. Τα μηχανήματα έσπαγαν τις σωληνώσεις και μέναμε για μέρες χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι και δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί το ένα και ξεκίνησε το άλλο. Δυστυχώς η ταλαιπωρία μας δεν λέει να τελειώσει», ανέφερε μία μητέρα που έσπρωχνε ένα καροτσάκι με μωρό ανάμεσα στα έργα. «Έχω απελπιστεί πια», πρόσθεσε «τα έργα ξεκίνησαν πριν από το Πάσχα και θα φτάσουν τα Χριστούγεννα κι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Περάσαμε ένα καλοκαίρι μέσα στη σκόνη και αναγκαζόμασταν να κρατάμε τα παράθυρα μας κλειστά όλη τη μέρα».

«Καθημερινά είχαμε ατυχήματα εδώ. Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να περπατάνε μέσα στις πέτρες και άλλοι έπεφταν, άλλοι στραμπουλούσαν τα ποδιά τους. Μια κυρία χτύπησε πολύ στο πρόσωπο, όταν σκουντούφλησε πάνω στις πέτρες ενώ ένας ακόμα άνθρωπος μπήκε στο Νοσοκομείο με σπασμένη λεκάνη», είπε ένας άλλος κάτοικος και πρόσθεσε: «Κάνουμε κύκλους συνεχώς στην προσπάθειά μας να έρθουμε πιο κοντά στο σπίτι και να κουβαλήσουμε τα ψώνια μας».

Πέρα πάντως από τη σκόνη που τους ταλαιπωρεί, τώρα πλέον τρομάζουν και με την ιδέα των βροχοπτώσεων που θα μετατρέψουν όπως λένε το δρόμο σε μια απέραντη έκταση με λάσπη. «Αντί να «τρέξουν» λίγο το έργο, να βάλουν στην ανάγκη περισσότερους εργάτες, τελικά θα τους προλάβουν οι βροχές. Δηλαδή, εμείς θα καταλήξουμε να ζούμε μέσα στη λάσπη και το έργο δεν θα προχωράει γιατί θα βρέχει», τόνισαν στη συνέχεια.   

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερα παράπονα εξέφρασαν όταν αναφέρθηκαν στο μέγεθος των πεζοδρομίων. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα πεζοδρόμια έχουν τόσο μεγάλο πλάτος, γιατί ο δρόμος είναι τόσο στενός και γιατί δεν προβλέφθηκαν περισσότερες θέσεις στάθμευσης», είπε ένας ακόμα δημότης και πρόσθεσε: «Σε όλο το μήκος της Κολοκοτρώνη, πάρκαραν πάνω από 250 αυτοκίνητα, όταν τελειώσουν τα έργα ελάτε να μετρήσετε πόσες θέσεις στάθμευσης θα μείνουν. Εμείς τι θα κάνουμε τα αυτοκίνητά μας; Που θα τα πάμε που δεν έχει μείνει τίποτα που να μην το χρεώνουν. Έχουμε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους γονείς, δεν μπορούν όλοι να περπατάνε, ούτε όλοι μπορούν να πληρώνουν πάρκιγκ», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κλείνοντας πάντως, αναφέρθηκαν και στη μονοδρόμηση ενός τμήματος που μέχρι πρότινος ήταν διπλής κατεύθυνσης: «Δεν έχουν βάλει πουθενά σήμανση, αλλά το χειρότερο είναι ότι στο τέρμα της Κολοκοτρώνη, μετά την Κωνσταντινουπόλεως ήταν ένα τμήμα διπλής κατεύθυνσής και τώρα που στένεψαν τα πεζοδρόμια έγινε μονής. Ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει μια πινακίδα που να λέει προς ποια κατεύθυνση επιτρέπεται πλέον. Αποτέλεσμα, οι οδηγοί να μπαίνουν και από τις δύο πλευρές, να συναντώνται κάπου στη μέση του δρόμου και να καβγαδίζουν για το ποιος πρέπει να κάνει πίσω. Πράγμα, όχι πάντα εφικτό αφού πίσω τους ακολουθούν κι άλλα οχήματα».

Τέλος, υπογράμμισαν την ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών το πρωί και το μεσημέρι, καθώς στην περιοχή που έχει γίνει άνω κάτω λόγω της βιοκλιματικής ανάπλασης, υπάρχουν δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία, που είναι από τα μεγαλύτερα της πόλης.   

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ