ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μητέρες σε απόγνωση αναζητούν λύσεις για τα βρέφη στο Πέραμα

0

Διαμαρτυρίες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς που τα παιδιά τους θα έπρεπε να εγγραφούν στον Βρεφικό Σταθμό Περάματος Μυλοποτάμου, φτάνουν μέχρι τα δημοσιογραφικά γραφεία, αφού οι γονείς όπως σημειώνουν «σε ολόκληρο το δήμο Μυλοποτάμου παίρνουν μόνο 28 παιδάκια στον Βρεφικό Σταθμό Περάματος με ωράριο 7:30-2:00». Μάλιστα, όπως οι ίδιοι αναφέρουν η επόμενη επιλογή τους είναι ο Βρεφικός σταθμός στα Λιβάδια με ωράριο 8-1.

Κι ενώ προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους αφού δεν υπάρχει στήριξηαπότο δήμο Μυλοποτάμου, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην εφημερίδα μας προκειμένου να καταθέσουν μια σειρά ερωτήσεων που ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις.

Οι ερωτήσεις που καταθέτουν προς κάθε υπεύθυνο του δήμου Μυλοποτάμου και κυρίως προς τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Κόκκινο είναι: 

  • Τα νήπια που κατοικούν στο Πέραμα ή στη γύρω περιοχή και οι γονείς τους εργάζονται γιατί θα πρέπει να φεύγουν από το Πέραμα και να πηγαίνουν σε άλλο ορεινό χωριο και μάλιστα με το ωράριο που δεν καλύπτει τους εργαζόμενους γονείς;
  • Πως μια εργαζόμενη μητέρα θα καταφέρει να δουλέψει με αυτά τα ωράρια;
  • Τί θα κάνει μια μητέρα με το παιδί της, ότανή ίδια σχολάσει στις 3 ή στις 4 και το παιδί της από τις 2;
  • Γιατί ο παιδικός σταθμός παίρνει μόλις 28 νήπια, αφού οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, καθώς δεν υπάρχουν ιδιωτικοί σταθμοί; 
  • Γιατί δεν δίνεται προτεραιότητα στις εργαζόμενες μητέρες;
  • Που είναι η υποστήριξη του δήμου στα νέα εργαζόμενα ζευγάρια;
  • Γιατί δεν γίνεται δημόσια ανάρτηση των αποτελεσμάτων;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: «Προχωρούμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία δυο νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών»

Τα παραπάνω ερωτήματα ετέθησαν στον δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο, καθώς έχει κρατήσει την αρμοδιότητα των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών. Ο κ. Κόκκινος για το ζήτημα που έχει προκύψειανέφερε: «Έχουμε έναν βρεφικό σταθμό στο Πέραμα, έναν στα Λιβάδια και έναν στην Αλφά, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν οι άδειες για τις θέσεις είναι συγκεκριμένες και δεν μπορούμε να προσθέσουμε παιδιά πέραν αυτών που προβλέπονται».

Προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη για δεύτερο Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Λιβάδια, ενώ για το Πέραμα είπε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε αγορά οικοπέδου προκειμένου να δημιουργηθεί επίσης ένας δεύτερος Βρεφονηπιακός. «Αυτό όμως, όπως είναι αναμενόμενο, είναι κάτι που θα καθυστερήσει. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο», σημείωσε. Ωστόσο, όσον αφορά στο ωράριο, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου είπε, ότι καθώς αυτό είναι θέμα του προσωπικού είναι και κάτι που μπορεί να ελεγχτεί».

Κλείνοντας πάντως οι γονείς τονίζουν ότι «το ΦΕΚ που αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αναφέρει ωράριο 7-4 και όχι τα ωράρια που ορίζουν οι εργαζόμενοι επειδή έτσι τους βολεύει».

Τέλος, όπως υπογραμμίζουν, οι εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν κάποια βοήθεια από το οικείο περιβάλλον τους αν αναγκαστούν ν’ αφήσουν τη δουλειά τους, η οικογένεια τους θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ