ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαψεύδει τα σενάρια περί κοινής καθόδου με την Νέα Αντίληψη ο Θοδωρής Νίνος

0

Διαψεύδει τις φήμες περί κοινής καθόδου ή εκλογικής συνεργασίας με την Νέα Αντίληψη ο Θοδωρής Νίνος, τονίζοντας ότι η απόφαση για το αν η ομάδα του θα αποφασίσει τελικά, να συμμετάσχει ή όχι στην εκλογική μάχη, θα παρθεί οριστικά το Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις» Θοδωρής Νίνος, αναφερόμενος στην καθυστέρηση της λήψης της απόφασης που αφορά στο αν θα είναι στην επόμενη αυτοδιοικητική εκλογική μάχη επεσήμανε: «Δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να την πάρει κάποιος εύκολα, ιδιαίτερα αν σκέφτεται εντελώς θεσμικά. Εγώ, από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση, έχοντας γαλουχηθεί και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αντιλαμβάνομαι την αυτοδιοίκηση ως κάτι πάρα πολύ σοβαρό». Και πρόσθεσε: «Για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει και για να είναι χρήσιμος πρέπει να έχει προηγηθεί μια σοβαρή προετοιμασία».

Ο κ. Νίνος περιγράφοντας το κλίμα στην ομάδα του, σε σχέση με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι είναι εξαιρετικό, σε αντίθεση με ένα κλίμα επιφύλαξης που συναντά στα νέα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού. «Διάγουμε μια περίοδο που τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε ρεθεμνιώτικο σπίτι διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Δεν είναι τα πράγματα ιδιαίτερα καλά και άνετα, ώστε κάποιος να προτάξει το κοινό συμφέρον, από το σπίτι του ή από τις ανάγκες της προσωπικής του ζωής. Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές πάνε για το Μάρτιο του 2023, οπότε Σεπτέμβριο μήνα δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι συζητήσεις. Εγώ δεν θέλω ούτε να δεσμεύω κάποιον, ούτε να παίζω κάποιο πολιτικό παιχνίδι. Θα είμαι απόλυτα ξεκάθαρος όπως από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα. Θέλω όμως να πληρούνται οι προδιαγραφές που έχω βάλει». Και πρόσθεσε: «Δεν έχω το «χάρισμα» να πιέζω τους ανθρώπους, θέλω να είναι θετική η διάθεσή τους, γιατί οι προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι μεγάλες. Αν «τραβάς» κάποιον με το ζόρι σε αυτή τη διαδικασία την επόμενη μέρα, απλά δεν θα είναι εκεί».

Στη συνέχεια ο κ. Νίνος τόνισε ότι από την δημοτική του ομάδα, έχει πάρει τη θετική προτροπή να κάνει τις διερευνητικές συζητήσεις που πρέπει για να μεγαλώσει ο κύκλος, ενώ όπως σημείωσε με το  κόμμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση.  

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις περί κοινής λογικής, που έγιναν από μέλος της ομάδας του, και που κάποιοι τις συνέδεσαν με το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου με τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Νίνος ξεκαθάρισε: «Εγώ είμαι φανατισμένος οπαδός της συναίνεσης, της σύνθεσης και της επιδίωξης κοινών στόχων. Έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα για Εθνική Κρήτης, για Εθνική Ρεθύμνου.. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το να κατέβουν δύο διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις την επόμενη μέρα θ’ αλλάξει το κοινό καλό και θα το εκφράζει ο ένας ή ο άλλος. Εγώ εκλαμβάνω την κοινή λογική, ως τον κοινό τόπο πού συναντιόμαστε επιτέλους... Για παράδειγμα, σας φέρνω τον περιφερειακό δρόμο, που ήταν πεδίο ισχυρής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο του 2019 και που σήμερα, η κοινή λογική και όχι η επιστημοσύνη το αναδεικνύει ως μία αναγκαιότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το «Ρέθυμνο Αξίζεις» με τη «Νέα Αντίληψη» κλείσανε κοινό συνδυασμό...»

Για ακόμα μία φορά ο Θοδωρής Νίνος απέκλεισε την κοινή κάθοδο του με την Νέα Αντίληψη: «Ισχύει η δήλωση που έχω κάνει από τον περασμένο Μάιο, ότι δεν θα κατέβω με τη Νέα Αντίληψη. Διευκρινίζω για ακόμα μία φορά, δεν έχω κάτι προσωπικό ούτε με τον κύριο Μαρινάκη, ούτε με τους συναδέλφους της Νέας Αντίληψης. Υπάρχει μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων που εξακολουθεί να υφίσταται. Έχουμε κάνει βέβαια βήματα και ο δήμαρχος και εγώ και οφείλω να το ομολογήσω. Προσπαθώ να βρούμε κοινό τόπο για θέματα τα οποία -σας θυμίζω ότι με πρωτοβουλία δική μου- είχαμε συζητήσει με το δήμαρχο. Του έθεσα μία ατζέντα με θέματα που εμείς θεωρούσαμε πρώτης προτεραιότητας, τη δέχτηκε και έκτοτε τουλάχιστον στα θέματα αυτά, υπάρχει μία συμπόρευση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και πολιτικά και αυτοδιοικητικά θα καταλήξουμε να κατεβούμε μαζί. Έχω πει ότι εγώ προσωπικά δεν θα κατέβω με τη Νέα Αντίληψη, για πολλούς λόγους και εξακολουθεί να ισχύει αυτή η δήλωση. Η αυτοδιοίκηση με ενδιαφέρει γιατί είναι ο τρόπος που μπορείς άμεσα να βοηθήσεις τον συμπολίτη σου και με έμμεσο τρόπο να διαμορφώσεις ένα καλύτερο μέλλον ακόμα και για τα ίδια σου τα παιδιά».

Κλείνοντας ο κ. Νίνος αναφέρθηκε και στις φήμες για κάθοδό του στην περιφέρεια: «Δεν το έχω σκεφτεί για να κατέβω στην περιφέρεια και δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με κανέναν υποψήφιο περιφερειάρχη. Φυσικά και εκεί δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ακούγεται κι εκεί για Εθνική Κρήτης αλλά ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ