ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εξετάζονται εκ νέου οι αντοχές του ξύλινου διαδρόμου

0

Επίβλεψη του ξύλινου διαδρόμου από τη λιμενική αρχή ζητάει η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να μην «καταπονείται» από τροχοφόρα το συνθετικό υλικό και να καταλήγει επικίνδυνο για τους πεζούς. Επίσης όπως η ίδια ανέφερε, με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα θα εξεταστούν οι αντοχές του υλικού και θα ζητηθεί η γνώμη του Τεχνικού Κόσμου του Ρεθύμνου προκειμένου το έργο να μην αποτελέσει ξανά κίνδυνο για κανέναν

Αναφορικά με το ατύχημα που έγινε στον ξύλινο διάδρομο της παραλίας, όπου τουρίστρια τραυματίστηκε στο πόδι, όταν κομμάτι του διαδρόμου υποχώρησε, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη είπε τα εξής: «Όπως είναι σε όλους γνωστό, ο διάδρομος που βρίσκεται στο αμμώδες τμήμα της παραλίας, κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιείται από πεζούς που περπατούν ανάμεσα στους φοίνικες και δίπλα στη θάλασσα. Αντίθετα, το μόλις δύο ετών συνθετικό υλικό του διαδρόμου, καταπονείται από μηχανάκια delivery που τον χρησιμοποιούν λόγω της πεζοδρόμησης της Ελευθερίου Βενιζέλου τις απογευματινές ώρες και από αυτοκίνητα που είτε σταθμεύουν πάνω του, είτε τον διασχίζουν κάθετα». Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μάλιστα, τόνισε ότι η υπηρεσία διαθέτει φωτογραφικό υλικό για όλα τα παραπάνω.  

«Αυτού του είδους η αλόγιστη χρήση, έχει σαν αποτέλεσμα, να αποδυναμώνεται το υλικό, και να μειώνονται οι αντοχές του» είπε η κ. Κουτσαλεδάκη και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω ότι η πρώτη κατασκευή του διαδρόμου ήταν από ξύλο, αλλά λόγω της υγρασίας και της γειτνίασης με το θαλάσσιο περιβάλλον αστόχησε και αναγκαστήκαμε να το αλλάξουμε. Έτσι τοποθετήθηκε σιδερένιος φορέας και ακολούθησε η τοποθέτηση του ενδεδειγμένου συνθετικού υλικού το οποίο είχε εγκριθεί και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η αλόγιστη όμως χρήση οδηγεί σε αστοχίες. Εμείς ως υπηρεσία συντηρούμε συνεχώς το έργο και μάλιστα κρατάμε ημερολόγιο, με τις επεμβάσεις που κάνουμε. Ο ξύλινος διάδρομος αποτελεί το πλέον συντηρημένο έργο στο Ρέθυμνο. Η συντήρησή του είναι δαπανηρή και έχει καταλήξει να είναι και επικίνδυνη.»

Όπως υπογράμμισε η ίδια: «Εμείς θα εξετάσουμε το θέμα της φθοράς του διαδρόμου με αφορμή αυτό το ατύχημα και θα πάρουμε και τη γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου στο μέλλον το έργο να μην αποτελέσει κίνδυνο για κανέναν. Όλοι μαζί θα συνεκτιμήσουμε πως μπορεί αυτό το έργο με ασφάλεια να «περπατήσει» στο χρόνο». 

Όπως έγινε γνωστό η κ. Κουτσαλεδάκη επισκέφτηκε την άτυχη τουρίστρια για να δει από κοντά την κατάσταση της υγείας της και όπως της είπε σκοπεύει ν’ αναχωρήσει την Κυριακή αν της το επιτρέψουν οι γιατροί.

Κλείνοντας, τόνισε: «Ζητάμε την επισταμένη επίβλεψη από τη Λιμενική Αρχή και τη γνώμη του Τεχνικού Κόσμου για το πώς θα μπορούσε να γίνει η εξέλιξη του έργου, ώστε να είναι ασφαλές για ντόπιους και ξένους που θέλουν ν’ απολαύσουν τη βόλτα τους μπροστά από τη θάλασσα.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ