ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νοσηλεύτρια κατήγγειλε γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

0

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στο χώρο της εργασίας της, υπέβαλε νεαρή νοσηλεύτρια στον προϊστάμενο του Τμήματος που εργάζεται, στον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και στη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ την κοινοποίησε και στο Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, που είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας, ο εν λόγω γιατρός υπερέβη τα όρια της θεμιτής επικοινωνίας και προχώρησε σε προσβλητικά σχόλια με σεξουαλικά υπονοούμενα, τα οποία μάλιστα φρόντιζε να ψιθυρίζει στο αυτί της νοσηλεύτριας, ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από άλλους εργαζομένους.

Ο συγκεκριμένος γιατρός με το πρόσχημα ότι δεν γνώριζε που βρίσκεται ένα από τα γραφεία των προϊσταμένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ζήτησε από τη νοσηλεύτρια να τον συνοδεύσει. Όταν δε, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανείς στο διάδρομο, άρχισε να την τραβάει από το μπράτσο και να τη ρωτάει πού θέλει να την πάει, επαναλαμβάνοντας ότι μπορεί να την πάει όπου θέλει.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες καθώς ο εν λόγω γιατρός τη ρωτούσε επίμονα που μένει, η νοσηλεύτρια αναγκάστηκε να μετακομίσει άμεσα, προκειμένου να κρατήσει κρυφή τη διεύθυνσή της.

Μάλιστα, όπως εκ των υστέρων έγινε γνωστό, ο ίδιος γιατρός παρενοχλούσε και δεύτερη  νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου με μηνύματα και τηλεφωνήματα, η οποία αναγκάστηκε να κάνει φραγή στις κλήσεις και στα μηνύματα που δεχόταν από αυτόν.

Για το σοβαρό αυτό περιστατικό μιλήσαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Λευτέρη Μαρκάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι την ίδια κιόλας μέρα της καταγγελίας (Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου) διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η θέση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι ότι εφόσον προκύπτουν τέτοια περιστατικά, καλό είναι να καταγγέλλονται, ώστε να μπορούν οι διοικήσεις και τα αρμόδια όργανα ν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους ως οφείλουν.   

  

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ