ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εν μέσω πανδημίας συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

Παρά την πίεση των τελευταίων ημερών από τα συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ρέθυμνο, η ένταση του φαινομένου για την ώρα δεν αποτυπώνεται στον αριθμό των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, πράγμα που καταγράφεται και σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ωστόσο, εν μέσω πανδημίας συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας. 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στο ΤΕΠ, ακολουθείται η οδηγία του Υπουργείου Υγείας, να μην γίνεται μοριακό τεστ σε όσους εμβολιασμένους προσέρχονται στο Νοσοκομείο, εάν υπάρχει θετικό rapid test. Η οδηγία αυτή που έχει δοθεί από το τέλος της περασμένης εβδομάδας αφορά σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το Σύστημα Υγείας, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που διαπιστώνεται πως είναι κρούσματα της πιο ήπιας μετάλλαξης Όμικρον. Σε μοριακό τεστ υποβάλλονται μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά, προκειμένου να βγει το πιστοποιητικό νόσησης.

ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 23 ΝΕΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σε δύο έτη της θητείας της υφιστάμενης διοίκησης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχουν αναλάβει υπηρεσία 23 νέοι μόνιμοι γιατροί. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκαν 15 νέες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και το 2020 ακόμα 8 μόνιμες προσλήψεις. Επίσης έγιναν 13 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και 109 προσλήψεις λοιπού και νοσηλευτικού μόνιμου και επικουρικού προσωπικού.

Αξίζει συγχρόνως να σημειωθεί, ότι έχουν προκηρυχθεί όλες οι κενές οργανικές θέσεις των γιατρών και κάποιες από αυτές έχουν επαναπροκηρυχθεί με αυξημένα κίνητρα.

Παράλληλα για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο λειτουργεί Ιατρείο Χρόνιου Πόνου και Ρευματολογικό Ιατρείο. Ακόμα, πριν από λίγες εβδομάδες προσελήφθη στο ΚΕΦΙΑΠ για πρώτη φορά φυσίατρος, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά τη λειτουργία του Κέντρου.

Συγχρόνως πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και η σύσταση δύο νέων θέσεων φυσιάτρων, που θα προκηρυχθούν μελλοντικά και τη δεδομένη στιγμή σχεδιάζεται προσεκτικά η λειτουργία Ιατρείου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Όσον αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται, ενώ αναμένεται η προκήρυξη των μελετών για τα υπόλοιπα υποέργα, τα οποία θα αναμορφώσουν το Νοσοκομείο εξωτερικά και εσωτερικά και το αναπτύξουν τόσο σε επίπεδο υδροτεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και σε επίπεδο γενικότερης θωράκισης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα, υπάρχει και η μελέτη για τη νέα πτέρυγα, για την επέκταση του Νοσοκομείου, έργο το οποίο είναι σε τροχιά υλοποίησης, προκειμένου ν’ αναπτυχθούν και άλλες υπηρεσίες που ο νομός έχει ανάγκη και η παρούσα κτηριακή υποδομή δεν ευνοεί.

Ωστόσο, συνεχίζει να υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Νοσοκομείου, για το οποίο οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν ακόμα κι αν αφορούν για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ TAXISNET ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ανανεωμένη είναι πλέον η ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και λειτουργικά και αισθητικά και ο ενδιαφερόμενος πολίτης, έχει πλέον πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες που δεν είχε πριν. Όπως πληροφορίες για το προσωπικό, τις εφημερίες, τις πρώτες βοήθειες, τις αποφάσεις του Δ.Σ, τα εξωτερικά ιατρεία, το επισκεπτήριο, κτλ

Η εφαρμογή όμως που ξεχωρίζει είναι τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι εξωτερικοί ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις εξετάσεις που γίνονται, οι εξωτερικοί ασθενείς μπορούν να παίρνουν τα αποτελέσματά τους από την ηλεκτρονική σελίδα του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα από την εφαρμογή E-APOTELESMATA.

Προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσει κάποιος τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι: Να γνωρίζει τα στοιχεία εισαγωγής στις υπηρεσίες του TAXISnet (όνομα χρήστη και κωδικό) και το ΑΜΚΑ του.

Η ανανέωση της ιστοσελίδας του Νοσοκομείου www.rethymnohospital.gr έγινε από εργαζόμενους του Νοσοκομείου στο τομέα της πληροφορικής, χωρίς επιβάρυνση για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ