ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των νέων σύγχρονων ραφιών στη βιβλιοθήκη

0

Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι εργασίες που θα δώσουν την τελική μορφή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, καθώς έχει ήδη προχωρήσει η τοποθέτηση των νέων σύγχρονων ραφιών.

Φανερά ικανοποιημένος με την εξέλιξη των εργασιών ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΔΚΒΡ κ. Μιχάλης Τρούλης, ανέφερε: «Η βιβλιοθήκη άλλαξε εικόνα, άλλαξε πρόσωπο και χαρακτήρα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κυλιόμενων ραφιών και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και των σταθερών. Τα νέα ράφια έχουν στηθεί σε όλο το χώρο της βιβλιοθήκης, από τα δύο υπόγεια μέχρι τους ορόφους. »

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι η θέση των βιβλίων είναι στα ράφια και όχι στα κουτιά. «Άμεσα ξεκίνησε και η τοποθέτηση των βιβλίων, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρει το κάθε βιβλίο τη θέση που του αξίζει και του πρέπει. Οι κούτες θα καταργηθούν και τα βιβλία θα πάρουν τη σωστή τους θέση, διότι τα βιβλία αναδεικνύονται και προβάλλονται μόνο από τα ράφια. Η κούτα δεν είναι για κανένα βιβλίο», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στη συλλογή Εκκεκάκη ο κ. Τρούλης είπε ότι «όσα έχουμε παραλάβει από συλλογή Εκκεκάκη έχουν ήδη πάρει τη θέση τους, για τα υπόλοιπα έχω ήδη μιλήσει με την κ. Εκκεκάκη και όλα είναι δρομολογημένα.»

Κλείνοντας, ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι ικανοποιημένος από την νέα εικόνα της βιβλιοθήκης η οποία παρά τα υγειονομικά μέτρα, κατάφερε κι εξυπηρέτησε όλους όσοι χρειάστηκαν κάτι από τη ΔΚΒΡ. «Κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τρούλης.  

Αξίζει πάντως ν’ αναφερθεί ότι η τοποθέτηση των νέων ραφιών ουσιαστικά ολοκληρώνει το όνειρο του Μιχάλη Τρούλη που για χρόνια πάλεψε, ώστε η βιβλιοθήκη ν’ αποκτήσει σύγχρονη στέγη και λειτουργικά έπιπλα. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΚΒΡ τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έχει μεταφερθεί στο νέο κτίριο λόγω των άγονων διεθνών διαγωνισμών, χρησιμοποίησε τα ράφια από τις παλιές εγκαταστάσεις της, όπως και έπιπλα από δωρεές Ρεθεμνιωτών, προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει ανοιχτή και να εξυπηρετεί το κοινό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ