ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταργείται η ΚΕΔΗΡ και το ΝΠΔΔ του δήμου Ρεθύμνου

0

Σε διαβούλευση μέχρι τις 21 Αυγούστου έχει τεθεί ο νέος οργανισμός λειτουργίας του δήμου Ρεθύμνου και έχει ήδη διανεμηθεί τόσο στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στους δημοτικούς υπαλλήλους, προκειμένου αφού τον μελετήσουν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Ο νέος οργανισμός καταργεί την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνου - ΚΕΔΗΡ   αλλά και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Κοινωνική Πολιτική και Μουσικής Παιδείας Δήμου Ρεθύμνου και στη θέση τους δημιουργεί δύο διευθύνσεις. Τη διεύθυνση  Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού και τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών αντίστοιχα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο η κοινωφελής επιχείρηση όσο και νομικό πρόσωπο του δήμου μετατρέπονται σε υπηρεσίες του δήμου και παύουν να λειτουργούν αυτόνομα. 

Ο υπό διαβούλευση νέος οργανισμός που αριθμεί σε 463 σελίδες και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπει επίσης και την ίδρυση αυτοτελούς γραφείου Δημοτικής Αστυνομίας.     

Ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης αναφερόμενος στο νέο οργανισμό είπε μεταξύ άλλων «Το 2010 που έγινε η τελευταία αλλαγή στο δήμο Ρεθύμνου, δεν μπορούσε να προχωρήσει η συγχώνευση όλων των τμημάτων που ασχολούνταν με θέματα πρόνοιας και προστασίας των ηλικιωμένων γιατί δεν διασφαλίζονταν η μεταφορά των υπαλλήλων. Πλέον όλοι υπάλληλοι μπορούν να μεταφερθούν στο δήμο χωρίς να τίθεται πρόβλημα». Και πρόσθεσε: «Στο νέο οργανισμό έχουμε μια ενοποίηση όλων των εργασιών, σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής και τη δημιουργία μιας διεύθυνσης πολιτισμού που έρχεται ν’ αντικαταστήσει την κατάργηση της ΚΕΔΗΡ».

Όσον αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι ο νέος οργανισμός να τεθεί σε εφαρμογή ο κ. Κρεβετζάκης υπογράμμισε:  «Ο νέος οργανισμός  έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τις 21 Αυγούστου και θα συζητηθεί από την εκτελεστική επιτροπή και μετά θα περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο με τι όποιες παρατηρήσεις και αλλαγές έχουν σημειωθεί. Από την ώρα που θα ψηφιστεί πηγαίνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μετά δημοσιεύεται στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως», τονίζοντας συγχρόνως, ότι το χρονικό πλαίσιο είναι να έχει μπει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου.  

Αναφερόμενος στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είπε: «Επίσης για πρώτη φορά προβλέπεται στο οργανόγραμμα του δήμου και η δημιουργία αυτοτελούς γραφείου Δημοτικής Αστυνομίας. Όσον αφορά στην επανασύσταση του συγκεκριμένου τμήματος, αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει και θα δώσει τη δυνατότητα με προσλήψεις. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε το ονομαζόμενο γραφείο ελέγχου των κανονιστικών και η πρόβλεψη είναι το συγκεκριμένο γραφείο να στελεχωθεί με 10 άτομα, προκειμένου να μπορεί όντως να λειτουργήσει».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ