ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το νέο αστυνομικό μέγαρο

0

Ολοκληρώθηκε από τεχνικό σύμβουλο που προσέλαβε ο Ο.Α.Κ. η μελέτη εφαρμογής του νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης εστάλησαν ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να αναζητηθούν τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου το έργο να μπορέσει προχωρήσει.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης το κόστος κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου ανέρχεται τα 7,780 εκ. ευρώ.

Η οικονομοτεχνική μελέτη έγινε με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που ανατέθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον αρχιτέκτονα του δήμου κ. Μάνο Τσάκωνα και αφορά ένα σύγχρονο κτήριο που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων.  

Υπενθυμίζεται ότι το Εμβαδόν νέου οικοπέδου είναι  2.891,77 τ.μ. και σύμφωνα με αρχιτεκτονικά σχέδια προβλέπονται: 

Όροφοι: 4.

Σύνολο δόμησης: 2.317,89 τ.μ. (συμπεριλαμβάνονται τα τ.μ. και των 2 κλιμακοστασίων).

Χώροι γραφείων: 90 (σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα είχαν ζητηθεί 70).

Αμφιθέατρο 70 θέσεων.

Κυλικείο με αίθουσα 50 καθισμάτων.

Αίθουσα συσκέψεων 25 ατόμων (σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα δεν είχε ζητηθεί).

Υπόγειοι χώροι: 1.590,85 τ.μ.: (περιλαμβάνουν χώρους στάθμευσης, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια και τους αποθηκευτικούς χώρους όλων των υπηρεσιών).

Χώροι στάθμευσης εντός του οικοπέδου: 44 Ι.Χ., 2 λεωφορεία, 22 μηχανές. (Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα είχαν ζητηθεί θέσεις για 40 Ι.Χ., 2 λεωφορεία και 15 μηχανές).

Κύρια είσοδος (είσοδος κοινού) από οδό Ζυμβρακάκη (στο σημερινό επίπεδο του δρόμου).

Δεύτερη είσοδος (υπηρεσιακή) από οδό Δαφέρμου (νότια του οικοπέδου).

Στεγαζόμενες υπηρεσίες: Διεύθυνση Αστυνομίας, Αστυνομικό τμήμα, Υποδιεύθυνση ασφαλείας, Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήμα Τροχαίας, Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας και Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Τέλος ο ναός Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ασκούτση και Δαφέρμου, θα αποτελεί ανεξάρτητο οικόπεδο με είσοδο από την οδό Δαφέρμου και όχι από τον αύλειο χώρο της σχολής Χωροφυλακής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ