ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θεματικό πάρκο και υπόγειο πάρκινγκ σχεδιάζονται για το κέντρο της πόλης

0

Για μια ακόμα φορά επιχειρείται από τη δημοτική αρχή η δημιουργία υπόγειου χώρου πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων, καθώς οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, λόγω απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός περιελάμβανε εκτός από τον υπόγειο σταθμό παρκινγκ και κτήρια που θα στέγαζαν υπηρεσίες του δήμου και εμπορικές δραστηριότητες. Η διαφορά είναι, ότι αυτή τη φορά στη θέση που θα καταλάμβαναν τα κτήρια σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ανοιχτού πράσινου πάρκου.  

Για το σχεδιασμό που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο μας μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Μαλάς αναφέροντας ότι στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το δημοτικό παρκινγκ σχεδιάζεται ένα θεματικό πάρκο γεμάτο πράσινο και δύο υπόγειους ορόφους για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

«Είναι μια φιλόδοξη πρόταση που ουσιαστικά έχει να κάνει με την προοπτική και τη δυναμική που θέλουμε να δώσουμε στο δημόσιο χώρο, εξυπηρετώντας τη στάθμευση υπόγεια χωρίς να δημιουργούνται οχλήσεις. Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο στο οποίο μπορούμε να κάνουμε τη βέλτιστη διάθεση χώρου για τους δημότες» είπε ο κ. Μαλάς.

Για πολύ πράσινο, εικαστικά και περιπατητικούς διαδρόμους μίλησε ο κ. Μαλάς, δίνοντας μια πρώτη γεύση από την πρόταση που σχεδιάζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, χαρακτηρίζοντας το ως ένα θεματικό πάρκο με φύτευση.

«Είναι σημαντικό» ανέφερε ο ίδιος «ότι με τη δημιουργία του πάρκου συγκεντρώνονται 30 στρέμματα πράσινου στο κέντρο της πόλης που πραγματικά θα αλλάξουν την όψη του Ρεθύμνου. Ο χώρος που θα έχει ελάχιστα κτίσματα – τα απολύτως απαραίτητα θα προβάλλει την πόλη μας χωρίς την ύπαρξη σκληρών υλικών που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πλατείες», ενώ επεσήμανε ότι το πάρκο που σχεδιάζεται, ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του δημοτικού. 

Κατασκευαστικά, όπως ανέφερε αντιδήμαρχος είναι ένα έργο αρκετά δύσκολο καθώς πέραν του πάρκου θα υπάρχουν και δύο υπόγειοι όροφοι για στάθμευση που σχεδόν θα διπλασιάσουν τη σημερινή δυναμικότητα του χώρου.

«Μελετάμε μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία πρέπει πρώτα να διαβουλευτούμε και κατόπιν να ενσωματωθούν και άλλα πράγματα. Υπάρχουν διαφορά τεχνικά θέματα και θέματα ασφαλείας αφού ο σχεδιασμός αφορά σε ένα σύνολο ενεργειών. Όμως πάμε πολύ καλά και είμαστε κοντά στο να δώσουμε και τις τελευταίες λύσεις. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει ένα προσχέδιο για μπορέσει να προχωρήσει η διαβούλευση» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου ο αντιδήμαρχος επεσήμανε: «Ανοίγουν άξονες στον πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (πρώην Φιλόδημος) και ευελπιστούμε ότι θα χρηματοδοτηθούμε».

Κλείνοντας και χωρίς ακόμα να θέλει να περάσει σε λεπτομέρειες υπογράμμισε: «Θέλουμε να έχουμε ένα πράσινο τελικό αποτύπωμα το οποίο θα δοθεί σε χρήση στους δημότες. Θεωρούμε ότι είναι ένα έργο με το οποίο θα αλλάξει μορφή η πόλη μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ