ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άννα Ελευθεριάδου: «Σημαντικό το αίσθημα της ατομικής ευθύνης για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα»

0

Μετά την απαγόρευση των πανηγυριών και των συναφών εκδηλώσεις, ήδη αναβλήθηκαν κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος κ. Άννα Ελευθεριάδου. «Τρία αιτήματα που είχαμε από αθλητικούς συλλόγους και από μια ενορία για τη χρήση σχολικών χώρων αποφασίστηκε να ακυρωθούν μετά από έναν πολύ υπεύθυνο και γόνιμο διάλογο που είχαμε με τους διοργανωτές είπε η κ. Ελευθεριάδου και πρόσθεσε: «Οι αθλητικοί σύλλογοι, όπως η Δόξα Πλατανιά και ο Άρης Περιβολίων, που είναι αξιόπιστοι με ακαδημίες, που ετοιμάζουν νέους αθλητές και που η κοινωνία και οι οικογένειες τους εμπιστεύονται, κράτησαν μια πραγματικά υπεύθυνη στάση κι έδειξαν την ανάλογη σοβαρότητα. Μετά από ένα πολύ γόνιμο διάλογο που είχαμε, αποφασίσαμε από κοινού ότι η διοργάνωση μιας εκδήλωσης υπό τέτοιους όρους δεν είναι ασφαλής. Συνεννοηθήκαμε πλήρως και αποφασίστηκε οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αφορούσαν χοροεσπερίδες και συναυλίες να αναβληθούν και να μεταφερθούν όταν και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Πράγμα το οποίο έγινε και στην περίπτωση της ενορίας που είχε ζητήσει αύλειο χώρο σχολείου».

Η αντιδήμαρχος μιλώντας για την ατομική ευθύνη τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό υπό αυτές τις συνθήκες «να αποφεύγουμε την οργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων που ακόμα κι αν γίνονται σε ιδιωτικό χώρο, όπως σ’ ένα κέντρο, είναι δύσκολο να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα». Και πρόσθεσε: «Μπορεί εμείς στην Κρήτη, ακόμη, να είμαστε σε καλή κατάσταση όμως με δεδομένο ότι άνοιξαν τα σύνορα για τους τουρίστες από την Αγγλία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι περιμένουμε έξαρση των κρουσμάτων».

Αναφερόμενη στην ανοσία της αγέλης για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι αυτή η περιβόητη ανοσία της αγέλης είναι μια θεωρία που δεν ευσταθεί. Και αποδεικνύεται αφού περιοχή της Ισπανίας αλλά και η Ουχάν στη Κίνα που είχαν πάρα πολλά κρούσματα δεν απέκτησαν ανοσία σαν περιοχή. Δυστυχώς οι πολίτες συνεχίζουν να προσβάλλονται με την ίδια συχνότητα που προσβάλλονται και αλλού. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί πόσο κρατούν τα αντισώματα και τίποτα δεν αποκλείει κάποιος που έχει νοσήσει να ξανανοσήσει».

Οι έλεγχοι στο Ρέθυμνο συνεχίζονται

Παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις σε προσωπικό οι έλεγχοι γίνονται, υπογράμμισε η κ. Ελευθεριάδου: «Σε γενικές γραμμές οι υγειονομικοί έλεγχοι γίνονται. Επικοινωνώ τακτικά με την Περιφέρεια, με τον κ. Μαράκη και με την κ. Καββάλου και οι άνθρωποι προσπαθούν συνέχεια να έχουν κλιμάκια στον δρόμο. Δυστυχώς, όμως υπάρχουν ελάχιστοι υπάλληλοι και οι έλεγχοι είναι για ένα ολόκληρο το νομό. Από την άλλη, δεν έχει προσληφθεί έξτρα προσωπικό εξαιτίας του κορωνοιού και προσπαθούν να κάνουν όσο πιο σφιχτό πρόγραμμα γίνεται για να είναι συνέχεια στον δρόμο και να κάνουν ελέγχους. Αλλά ξαναλέω πρέπει να έχουμε και ένα αίσθημα προσωπικής ευθύνης. Φέρνω ως παράδειγμα  τους συγγενείς στα νοσοκομεία. Δεν μπορούν τα πράγματα να είναι όπως πριν.  Όλοι αυτοί οι μαζεμένοι επισκέπτες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υγειονομική βόμβα. Δυστυχώς, ενώ ήμασταν πρότυπο χώρας, ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και δεν πειθαρχεί».

Στις εξόδους και στις παρέες υπάρχει χαλαρότητα

Μιλώντας θετικά για την εκπαίδευση και την ενημέρωση του προσωπικού των ξενοδοχείων η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, σχολιάζει τη χαλαρότητα που διαπιστώνει στις εξόδους και στις παρέες: «Οι ξενοδόχοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με το προσωπικό τους, η Περιφέρεια έχει συμβάλλει στο να ενημερωθούν σωστά και να έχουν μια καλή εικόνα για το πώς πρέπει να λειτουργούν και τα πράγματα κυλάνε πολύ καλά. Περισσότερη χαλαρότητα βλέπω στις εξόδους μας, στα εστιατόρια, στα καφέ, στις παρέες. Είναι αλήθεια ότι όπου και να γυρίσει κάποιος τα μάτια του βλέπει απειθαρχία. Εγώ, από αυτή τη χαλαρότητα έχω ταραχτεί κι ενώ είμαι ένας άνθρωπος της πόλης που βγαίνω, κυκλοφορώ, έχω περιοριστεί πάρα πολύ γιατί βλέπω ότι δεν τηρούν τους όρους και έρχομαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και στεναχωριέμαι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε μια ευχάριστη είδηση: «Για το τέλος, θέλω να πω κάτι αισιόδοξο, υπάρχει ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ που μιλάει για τη παραγωγή του εμβολίου από 3-4 φαρμακευτικούς κολοσσούς στην Αμερική. Το Ρόιτερ είναι αξιόπιστο οπότε θα το θεωρήσω βάσιμο. Μόλις έχουμε το εμβόλιο τα πράγματα θα μπούνε σε εντελώς άλλη βάση. Μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, γιατί δεν είναι δύσκολο να έρθει ένα καινούργιο κύμα και να σαρώσει. Κανείς δεν λέει ότι επειδή ήμασταν την πρώτη φορά τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ