ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Να ανακληθεί η κυβερνητική απόφαση για τα ωρολόγια προγράμματα

0

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 12 το μεσημέρι, ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων στις 16-6-2020. Με τις αλλαγές που δημοσιεύτηκαν καταργούνται και υποβαθμίζονται ολόκληροι κλάδοι (κοινωνικοί επιστήμονες, οικονομολόγοι, καλλιτεχνικά μαθήματα, κ.α.), οδηγώντας αρχικά σε απολύσεις αναπληρωτών, στη συνέχεια σε υπεραριθμίες μονίμων με ανοιχτό τον ορίζοντα του εφιάλτη των διαθεσιμοτήτων.

Για να επικυρώσει στη πράξη την δριμεία επίθεση στο δικαίωμα στην εργασία και στο δημόσιο σχολείο, το Υπουργείο καλεί εκ νέου τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν ώστε να επικαιροποιήσουν σύμφωνα με τις νέες περικοπές ωρών τα οργανικά κενά σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δεν πρέπει με τη παρουσία του σε αυτήν την επίμαχη συνεδρίαση να νομιμοποιήσουν το πραξικόπημα που επιχειρείται στα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας, με εντολή του υπουργείου Παιδείας, που οδηγεί σε απολύσεις, υπεραριθμίες και διαθεσιμότητες.

Τους καλούμε να αρνηθούν να νομιμοποιήσουν την ακύρωση όλων των μέχρι τώρα τοποθετήσεων σε οργανικά κενά συναδέλφων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί:

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ρεθύμνου την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ