ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χρυσοχοΐδης από τα Ανώγεια: Να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία την απανθρωπιά και τους σκοτωμούς

0

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη παρουσία του  Υπουργού προστασίας  του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στ' Ανώγεια με αντικείμενο την πρόληψη και την πάταξη της παραβατικότητας. Στην σύσκεψη  συμμετείχαν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μ. Λιονή, οι δήμαρχοι Ανωγείων Σ. κεφαλογιάννης και Μυλοποτάμου Δ. Κόκκινος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μυλοποτάμου Μανούσος Κλάδος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης  Αντώνης Ρουτζάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνης Αδάμ Παραδεισανός και τοπικοί φορείς. Ο υπουργός μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε: "Πατάμε σε ένδοξη γη. Εδώ που γεννήθηκε η επιτροπή απελευθερωτικού αγώνα, σε αυτό που κάηκε από τους Τούρκους και ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς. Εδώ που γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης.
Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία και στην εκμετάλλευση, την απανθρωπιά και στους σκοτωμούς. Κι αν η βεντέτα είναι στις
 παραδόσεις σας, είστε παλικάρια και μπορείτε να τις αλλάξετε.
Όλες πάλιωσαν και χάλασαν. Όχι γιατί το λέει ο νόμος αλλά γιατί οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες.
Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς και την ιστορία τους.
Σέβομαι όμως και τη δημοκρατία, σέβομαι το νόμο και αυτόν εκπροσωπώ.
Η παρανομία στην Δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα. Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση γιατί αν έκανε εξαιρέσεις θα ήταν άδικος.
Εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, τα Ζωνιανά ,τη Μάνη και τα Σφακιά.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας έχουν τοποθετηθεί στα δυο ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσσαράς 50 νέοι έμπειροι και εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, με όλα τα μέσα με καινούργια οχήματα θα επιδιώξουμε μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο να οδηγήσουμε το νόμο και την τάξη, να λειτουργήσει ο νόμος, η δημοκρατική τάξη, να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής Ειρήνης στην περιοχή. Θα είμαστε μαζί σας, μαζί με τους Ανωγειανούς μαζί με τους Μυλοποταμίτες μαζί και με όλους, θα είμαστε κάθε μέρα εδώ ελέγχοντας και εποπτεύοντας στην εφαρμογή των μέτρων και είμαστε βέβαιοι ότι η αυτορύθμιση που επιχειρεί η δημοτική αρχή, οι άνθρωποι των Ανωγείων πολύ σύντομα με την προσπάθεια που κάνει η πολιτεία μέσα από την εφαρμογή του νόμου θα δώσουν σύντομα πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την κοινωνική Ειρήνη και την συμβίωση των κατοίκων στην περιοχή".

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ