ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συναγερμός για πυρκαγιά στη Σούδα: Εκκενώθηκαν οικισμός και σχολείο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων

0

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά που καίει σε δασική περιοχή της Σούδας Χανίων, κοντά στον Ναύσταθμο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μικρή έκταση, ωστόσο οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή - υπολογίζεται ότι οι ριπές φτάνουν ως και τα 10 μποφόρ - αλλά και οι πυκνοί καπνοί καθιστούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει πολύ δύσκολο. 

Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τρίτης ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός του 112 για εκκένωση κτηρίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το έργο των πυροσβεστών έχει κληθεί να συνδράμει από αέρος και ένα ελικόπτερο Agusta που αναμένεται να φτάσει από τη Νάξο.  

Ειδικότερα το μήνυμα από το 112 που στάλθηκε στους κατοίκους της περιοχής αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν εξαρχής 4 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά σπεύδουν και άλλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την επέκταση της φωτιάς, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι εκκενώθηκε άμεσα και ο οικισμός του Ναυστάθμου αλλά και το σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά των στρατιωτικών. 

 Για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω στις 10 το πρωί επιχειρούσαν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ