ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου και ΔΣ στην ΠΕΔ Κρήτης

0

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στον καθένα να διεκδικήσει μία θέση στα συλλογικά όργανα και να συμμετέχει σε συλλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ σταθμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο του σε σχέση με τις υποχρεώσεις στον δήμο του.

Έτσι ο κ.  Κεγκέρογλου, εμπειρότατος πολιτικός και δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, δήλωσε «Θα είμαι υποψήφιος για την διοίκηση της ΠΕΔ, όχι για πρόεδρος, διότι έχω πολλά να κάνω στον Δήμο μου. Εμείς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, αν κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική πρόθεση, είναι δικαίωμά τους. Δεν θα είναι οι εκλογές της ΠΕΔ μια μάχη της ανατολικής με την δυτική Κρήτη, όλων τα προβλήματα είναι κοινά»

Να υποθέσω ότι ο δικός μας δήμαρχος έχει λύσει ή έχει δρομολογήσει τα περισσότερα θέματα του δήμου για να μπορεί να αναλάβει ΚΑΙ τα καθήκοντα του προέδρου της ΠΕΔ…όταν ειρήσθω εν παρόδω, παραλαμβάνει τον δήμο από τον εαυτό του εδώ και 5 συνεχείς δημοτικές αναμετρήσεις για να ολοκληρώσει το έργο του

Ή

να υποθέσω ότι διακατέχεται από θεσιθηρία (σπουδαρχισμό) όταν δεν αποδέχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα αναδεικνύονταν πρόεδρος της ΠΕΔ όποιος συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους των 130 εκλεκτόρων…όπως του προτάθηκε από τον ανθυποψήφιό του για την ΠΕΔ, κ. Δοξαστάκη, δήμαρχο Χερσονήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δοξαστάκης, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος για την ΠΕΔ από τον κ. Καλοκαιρινό, δήμαρχο Ηρακλείου,

υποστήριξε ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχίσουν οι προσπάθειες για ένα κοινό ψηφοδέλτιο.

Στον αντίποδα όπως ανέφερε ο κ. Δοξαστάκης «ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος πρόεδρος στην ΠΕΔ και ζήτησε να ταχθούμε πίσω από εκείνον»

Αυτή η στάση του κ. Μαρινάκη, μου θυμίζει τη στάση της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, Ρένας Κουτσαλεδάκη, γέννημα θρέμμα της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, όταν έβαζε veto στο να είναι αυτή επικεφαλής σε περίπτωση δημιουργίας ενός ενωτικού δημοτικού συνδυασμού στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Και μπορεί να του βγήκε σε καλό η αχαλίνωτη φιλοδοξία της αντιπάλου του στις δημοτικές εκλογές, κερδίζοντάς την με κλειστά μάτια αλλά η ίδια αχαλίνωτη φιλοδοξία του εκτιμώ ότι θα τον οδηγήσει στις εκλογές της ΠΕΔ…να τρίβει τα μάτια του, βλέποντας το αποτέλεσμα.

Υ.Γ.

Ο κ. Δοξαστάκης υποστηρίζει πως η υποψηφιότητα του είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των δημάρχων της Κρήτης και ιδιαίτερα της ανατολικής Κρήτης η οποία διαθέτει τα 2/3 σχεδόν του εκλεκτορικού σώματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ