ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δύο μικρά βιβλιαράκια από την Σοφία Καστρισίου!

0

Κάθε βιβλίο είναι μια οντότητα! Μια τυπωμένη πτυχή του ψυχικού κόσμου του συγγραφέα, ο οποίος ως δημιουργός αφήνει πάνω στα χαρτιά του ένα κομμάτι του εαυτού του, μια τυπωμένη αλήθεια του!

Έτσι έφτασαν στα χέρια μου και δύο νέα βιβλία της Σοφίας Καστρισίου, που χρόνια τώρα αποθησαυρίζει γνώσεις και συναισθήματα από τον πολύχρωμο κόσμο των παιδιών, διασώζοντας και μεταλαμπαδεύοντας παράλληλα, το ιδανικό και σαφές ενός κόσμου, που μπορεί να γίνει καλύτερος!

Το ένα έχει τίτλο «Το σκουφί της Κοκκινοσκουφίτσας»! Το γνωστό παραμύθι με άλλη ανάγνωση, το οποίο πραγματεύεται την βία ως φαινόμενο, που έρχεται από το παρελθόν και απειλεί κάθε κοινωνία μέσα από την έκφραση του αρχέγονου κακού, το οποίο θέλει πόνο πολύ για να παταχθεί εντός ενός εκάστους από εμάς.

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο παραμύθι, που θα πει στον μικρό και στο μεγάλο αναγνώστη του, ότι «τη βία εμείς μικρά μου, να μην την κρύψουμε ποτέ στο σπίτι μας μέσα, για να μην μας τρομάξει κάποιος ή κάποιοι που έχουν μάθει να κάνουν την βία τρόπο ζωής…»   

Το άλλο βιβλίο έχει τίτλο «Όλα τα γαϊδουράκια» και προτρέπει στην αγάπη για το συμπαθές τετράποδο, το οποίο σε καιρούς αλλοτινούς αποτελούσε ζωτικής σημασίας παράμετρος της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Το περιεχόμενο του βιβλίου προέρχεται από έργα των μαθητών της συγγραφέως από το Δημοτικό Σχολείο στο Φιλώτι Νάξου, σχολικού έτους 1990-’93. Ζωγραφιές των παιδιών και σύντομες αναφορές από την Σοφία Καστρισίου, που θα διαφωτίσει τον αναγνώστη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι ζωγραφιές και οι φράσεις, είναι καρποί καλής σκέψης και μακάρι όλα που γίνονται στην ζωή να προέρχονται από καλή σκέψη, γνώση και διάθεση για την δημιουργία της ομορφιάς».

Τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Παπαζήση». Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα διαβάσεις αλλά μετά χρειάζεται χρόνος για να σκεφτείς πολλές φορές, ότι στο μικρό βιβλιαράκι, σημασία έχει και το παραμικρό!

Πάντα θεωρούσα ξεχωριστή την δουλειά της Σοφίας Καστρισίου!

Καλοτάξιδα!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ