ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πυρετός προετοιμασίας στις αποθήκες κατασκευής των αρμάτων για το Καρναβάλι της Κυριακής

0

Η μεγάλη και λαμπρή παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων αναμένεται για ακόμα μια χρονιά να καταδείξει την ανωτερότητα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που δικαίως θεωρείται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της χώρας μαζί με την Πάτρα και την Ξάνθη!

Για ακόμα μια χρονιά τα μέλη των ομάδων έχουν καταφέρει με την έμπνευση και την δημιουργικότητα τους να προετοιμάζουν μια εκπληκτική παρουσία όχι μόνο σε στολές αλλά και σε άρματα, τα οποία βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης τους. 

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες των ομάδων και φτιάχνουν άρματα περίτεχνα, πολύχρωμα, ευφάνταστα και σε πολλές περιπτώσεις πρωτότυπα. Το χιούμορ απλώνεται όμορφα σαν το πιο λαμπερό χρώμα και οι ιδέες που θα δούμε να παρελαύνουν μπροστά μας, στην παρέλαση της προσεχούς Κυριακής, αντανακλούν ενός θεσμού που για περισσότερα από 125 χρόνια αποτελεί βασική παράμετρος της ίδιας της ζωής και της λειτουργίας της πόλης. 

Τις τελευταίες νύχτες οι αποθήκες των αρμάτων είναι γεμάτες κόσμο. Από ανθρώπους που δημιουργούν, βάζουν τις τελευταίες του πινελιές, ελέγχουν τις λεπτομέρειες τους και βεβαίως εργάζονται γλεντώντας σαν μια μεγάλη παρέα! Γιατί το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Κρήτης, είναι μια μεγάλη παρέα που ζει ένα ολόκληρο χρόνο στους παλμούς μιας καρναβαλικής φιλοσοφίας που ενώνει δυνάμεις και επιτυγχάνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα! 

Συνολικά θα δούμε 23 άρματα και 27 ομάδες με χιλιάδες καρναβαλιστές. 

Η ομάδες ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους, το Σάββατο το βράδυ θα ανοίξει ένα λαμπρό πάρτι στους δρόμους της πόλης και την Κυριακή θα ζήσουμε την περίλαμπρη κορύφωση του! 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ