ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αλλαγές για την στρατιωτική θητεία και εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

0

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Ρέθυμνο με αφορμή την εκδήλωση της κοπής πίτας της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ρεθύμνου που έγινε στο κέντρο Α-Α στους Αρμένους. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο Νίκος Δένδιας μίλησε για ζητημάτων που αφορούν την θέση ευθύνης που υπηρετεί μαζί με τον Υφυπουργό του Γιάννη Κεφαλογιάννη αλλά και για ζητήματα της Κρήτης, της χώρας και βεβαίως της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρισκόταν το Σάββατο στο Κατάρ. 

Ειδικότερα, για τα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε διεξοδικά στον γεωστρατηγικό ρόλο της Κρήτης για να κάνει εκτενή αναφορά σε ζητήματα του χαρτοφυλακίου του, εμμένοντας σε ένα σχέδιο αλλαγών που συνίσταται στην αξιοποίηση των στρατεύσιμων πολιτών, σε αλλαγές του μοντέλου άμυνας, σε παραγωγή αμυντικών συστημάτων και στην Ελλάδα αλλά και στην συνεχή γεωστρατηγική ενίσχυση της χώρας με πρωτοβουλίες και εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα της Κρήτης και κυρίως στα έργα υποδομών με ειδική μνεία στον ΒΟΑΚ, για τον οποίο ισχυρίστηκε πως θα είναι έτοιμος το 2030 αλλά και στα έργα αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Πλατύ Ποταμού, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του νησιού. 

Η αναφορά τους στις πρόσφατες εκλογές και στην μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη ήταν μέσα σε πνεύμα ενθουσιασμού καλώντας τα μέλη του κόμματος να "βάψουν και πάλι γαλάζιο το νησί" στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Εκτενές ήταν επίσης το κομμάτι της ομιλίας του για την προσφορά του κόμματος στην χώρα με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του. 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ: 

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗ ΦΟΥΡΦΟΥΛΑΚΗ 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια ο Υφουπουργός Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ρεθύμνου κ. Μανώλης Φουρφουλάκης.

“Είμαστε μία λαϊκή παράταξη και δίνουμε τους αγώνες σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη” είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ενώ ο Μανώλης Φουρφουλάκης τόνισε, ότι “Η παράταξή μας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον”!

 

ΤΑ "ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ" ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

  • Η αίθουσα του "Α-Α" είχε περισσότερα από 650 άτομα, γεγονός, που την κατατάσσει σε μια από τις μεγαλύτερες κομματικές εκδηλώσεις του κόμματος στο Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια.
  • Ο Υπουργός Νίκος Δένδιας πέρασε από όλα τα τραπέζια και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους, μπήκε ακόμα και στους χώρους του προσωπικού και τους ευχαρίστησε όλους για την δουλειά τους και τις υπηρεσίες τους καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. 
  • Αντίστοιχη ευγένεια επέδειξε και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος για άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι ο "ισχυρός" της παράταξης στο Ρέθυμνο. 
  • Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Δένδιας στην σχέση που τον δένει με το Ρέθυμνο καθώς ο σύζυγος της κόρης του είναι Ρεθεμνιώτης. 
  • Επίσης έκανε ειδική αναφορά στην μητέρα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, Ελένη Αχ. Κεφαλογιάννη, την οποία επαίνεσε για τον πολλαπλό της ρόλο ως μάνα αλλά και ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δεκαετίες. 
  • Το Φλουρί της πίτας κέρδισε ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων. 
  • Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Μιχάλης Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο πρώην Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Τσουδερός, Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων Γιάννης Μανουσάκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι από άλλους δήμους του Ρεθύμνου και εκπρόσωποι φορέων. 
  • Έντονη παρουσία είχε και ο Κωστής Σχοινάς. Πέρασε από όλα τα τραπέζια και χαιρέτησε όλο τον κόσμο. 
  • Ισχυρή ήταν η παρουσία της νεολαίας του κόμματος αλλά και παραδοσιακών στελεχών που δεν λείπουν ποτέ από τις εκδηλώσεις της παράταξης.
  • Τα χορευτικά συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου "Νικηφόρος Φωκάς" για άλλη μια φορά κέρδισαν εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό της εκδήλωσης. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΚΗΣ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ