ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακυκλώνουμε Κερδίζοντας! Πολύκεντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης και στον Δήμο Ρεθύμνης!

0

Μέχρι στιγμής έχουμε δει να τοποθετούνται στην πλατεία Δημοκρατίας και στην Πλατεία Συνατσάκη της πόλης μας.

Όπως αναγράφεται πάνω στις συσκευές, πρόκειται για πρόγραμμα που διαχειρίζεται ο ΕΣΔΑΚ και προφανώς συνεργάζεται με τον Δήμο Ρεθύμνης και άλλους δήμους της Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε από την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, στα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης γίνονται δεκτά γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών και άλλων πόσιμων σκευασμάτων, μεγάλες πλαστικές σακκούλες, πλαστικά καπάκια από μπουκάλια.

Για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα super market, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνουμε κερδίζουμε 1€

Εναλλακτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).

Τονίζουμε, ότι όλα όσα προαναφέρονται αφορούν την λειτουργία των παραπάνω μηχανισμών σε άλλους δήμους. Για την τοποθέτηση τους στο Ρέθυμνο αναμένεται σχετική επίσημη ενημέρωση από τον ΕΣΔΑΚ και τον Δήμο Ρεθύμνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ