ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θ. Δουλουμπέκης: «Θα είμαι βουλευτής με ανοιχτές πόρτες στους καθημερινούς ανθρώπους του Ρεθύμνου»

0

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Ρέθυμνο με το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θοδωρής Δουλουμπέκης εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί να «σταυρώσουν Δουλουμπέκη», στη συνέχεια αναφέρεται στο δίλημμα των εκλογών και μιλάει για το πως οραματίζεται το Ρέθυμνο του μέλλοντος.

Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και γιατί συγκεκριμένα Θοδωρή Δουλουμπέκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Αξίζουμε καλύτερα ως κοινωνία. Αν μπορούσα να συνοψίσω σε μια φράση το γιατί ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αυτό. Να υπερβούμε τις χαμηλές προσδοκίες τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση για εμάς. Να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στους καθημερινούς ανθρώπους του τόπου μας, στους παραγωγούς μας, στη μεσαία τάξη, τους καθημερινούς επιχειρηματίες κι εμπόρους του τόπου, τη νέα γενιά, την τρίτη ηλικία. Έχουμε όλες κι όλοι ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία, για πιο φιλικό και κοινωνικό κράτος, για ολιστική  ανάπτυξη, για περισσότερη ζωή. ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν για να επιστρέψει η δικαιοσύνη σε κάθε τομέα της ζωής μας, γιατί την αδικία δεν την αντέχει ούτε ο αριστερός ούτε ο δεξιός. ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν ξανά την εξουσία στα χέρια τους οι πολλοί κι όχι οι απρόσωπες κυβερνητικές ελίτ που σήμερα μέσω της αισχροκέρδειας και μιλάω και με πολιτικούς και οικονομικούς όρους, καταλαμβάνουν τη δημόσια ζωή με εντολή Μητσοτάκη.

Για ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, αφού είναι αυτό το ερώτημα, κρίνω ότι έχω πλέον και την πολιτική φρεσκάδα και την πολιτική επάρκεια, μέσα από τη διεθνή εμπειρία, μέσα από τη δράση μου ως συντονιστής των οργανώσεων του PES στην Ελλάδα, μέσω της χρόνιας συμμετοχής μου στα κοινά και της συνεργασίας μου με ηγέτες όλου του κόσμου, αλλά και την επαγγελματική κι επιστημονική κατάρτιση, ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως πολιτικός Μηχανικός και ως αντιπρόεδρος του ΤΕΕ στο Ρέθυμνο, για να μπορέσω να παράξω πολιτικές προτάσεις για το Ρέθυμνο, για τους καθημερινούς ανθρώπους του τόπου μας, που θα συνδυάζουν όραμα και τεχνοκρατική επάρκεια. Συνθετικές  προτάσεις για τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα αλλά και για τα περίπλοκα και  πρωτόγνωρα που έρχονται και ξεπερνάν τις business as usual προσεγγίσεις. Που μπορεί να αποτελέσουν ευλογία ή και κατάρα για τα παιδιά μας. Τα μεγάλα δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη, τη βιοηθική, την πολυεργασία, την εξ αποστάσεως συνεργασία. Μια νέα γενιά προκλήσεων που απαιτεί μια νέα γενιά πολιτικών. Ο κόσμος αλλάζει γενιά και ανήκω σε αυτή που έρχεται.

Τι διαφορετικό μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο και στην πολιτική γενικότερα σε σχέση με τους μέχρι σήμερα εκλεγμένους πολιτικούς;

Ανοιχτές πόρτες. Αυτή θα ήθελα να είναι η δική μου πολιτική καινοτομία και την εφάρμοσα και προεκλογικά μέσα από το φόρουμ για τη νέα γενιά που διοργανώσαμε. χρειαζόμαστε ένα νέο αντιπροσωπευτικό σύστημα το οποίο πρέπει να είναι ανοιχτό κι αμφίδρομο. Οι εποχές άλλαξαν,  το ίδιο πρέπει να αλλάξει και ο ρόλος του βουλευτή. Οι ρεθυμνιώτισσες και οι ρεθυμνιώτες, οι νέες μας και οι νέοι, ξέρουν τις λύσεις και θέλουν ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα που θα τις εμπλουτίζει και θα τις διεκδικεί.

Ένα νέο αντιπροσωπευτικό σύστημα ανοιχτό κι αμφίδρομο. Αυτό θα υπηρετήσω. Θα είμαι βουλευτής με ανοιχτές πόρτες στις ιδέες, τις λύσεις, τη φαντασία και την πρόοδο. Θα είμαι βουλευτής με ανοιχτές πόρτες στους καθημερινούς ανθρώπους του Ρεθύμνου

Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών και τι προσδοκάτε ν’ αλλάξει την επόμενη μέρα;

Συγκρούονται δυο τελείως διαφορετικοί κόσμοι σε αυτές τις εκλογές. Δυο διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Συνοπτικά θα μπορούσα να θέσω το δίλημμα ως Πρόοδος ή Συντήρηση. Ως καθημερινοί άνθρωποι ή ελίτ, ως δημοκρατία ή ολιγοκρατία, ως αξιοπρέπεια ή pass, ως Υγεία και Παιδεία για όλους ή μόνο για όσους μπορούν να την αγοράσουν, ως ασφάλεια για τα παιδιά μας ή ασφάλεια μόνο για τραπεζίτες, ως αξιοκρατία ή οικογενειοκττατία. Το δίλημμα των εκλογών είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία και νομίζω η καθεμία και ο καθένας μπορεί να ταυτίσει το κάθε σκέλος των παραπάνω ερωτημάτων με το αντίστοιχο κόμμα. Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί που ανήκει και ποιους θέλει να υπηρετήσει. Σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλει να είναι. Καταλαβαίνω γιατί ένας μεγάλος εφοπλιστής θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί να το κάνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας , ένας συνταξιούχος, ένας μισθωτός, ένα νέο παιδί . Και δε θα το κάνει. Το δίλημμα έχει μόνο μια απάντηση. Πρόοδος, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αλλαγή.

22 Μάη , θα είμαστε πρώτο κόμμα και άμεσα θα προχωρήσουμε σε σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα φιλοκοινωνικό πρόγραμμα πάνω στο βασικό μας τετράπτυχο : Μείωση Τιμών - Αύξηση Μισθών - Ρύθμιση Χρεών - κοινωνικό κι αποτελεσματικό κράτος. Αυτή είναι η επόμενη μέρα. Μια κυβέρνηση, που θα φροντίσει μέσα στις πρώτες μέρες κιόλας να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 880€, να αυξήσει μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους κατά 10%, να επαναφέρει τη 13 η σύνταξη , να καθιερώσει το αφορολόγητο των 10.000 € στους ελευθέρους επαγγελματίες, να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος μα και να φροντίσει να μειωθεί το σκληρός ΦΠΑ που έχει επιβάλει η ΝΔ σε βασικά προϊόντα , να μειωθεί ο ΕΦΚ σε καύσιμα σε αγροτικό πετρέλαιο, αν προχωρήσει σε ουσιαστική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, να προστατέψει την ιδιωτική περιουσία από τα απρόσωπα funds αλλά και να ενισχύσει συνολικά το κράτος επαναφέροντας το δημόσιο πυλώνα στη ΔΕΗ στο Νερό μα κυρίαρχα και στο τραπεζικό σύστημα. Στις 22 Μάη επαναφέρουμε τη νέα γενιά μπροστά, καταργούμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να μπορέσει κάθε παιδί να σπουδάσει, ανοίγουμε το δικαίωμα σε κάθε νέα και νέο στην κατοικία και τη δίκαιη εργασία. 22 Μαΐου παίρνουμε πίσω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ενισχύουμε τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχουμε την ισχυρή πλειοψηφία. Να είμαστε πρώτο κόμμα.

Αλλά και τοπικά. Η νέα προοδευτική διακυβέρνηση θα διαχειριστεί άμεσα τη «λεηλασία» της ιδιωτικής γης των ρεθυμνιωτών που έχει επιφέρει η κυβέρνηση REAL ESTATE της ΝΔ , λύνοντας τα θέματα που δημιούργησε αποκλειστικά με δική της ευθύνη η κυβέρνηση με τους δασικούς χάρτες και την εκτός σχεδίου δόμηση, θα δώσουμε ξανά τη δύναμή στους κτηνοτρόφους και παραγωγούς μας που νιώθουν ένα διαρκή εμπαιγμό από τη ΝΔ και θα συνεχίσουμε να προχωράμε ουσιαστικά το ΒΟΑΚ, όπως κάναμε ολοκληρώνοντας το 2019 το λειτουργικό σχεδιασμό μετά από δεκαετίες κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ που δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Και θα τον προχωρήσουμε κάνοντας προσπάθεια, σε περίπτωση που έχει απομείνει περιθώριο από τους λάθους χειρισμούς της ΝΔ, να βελτιώσουμε τόσο τη χάραξη όσο και το θέμα των διοδίων για τους μόνιμα διαμένοντες στο νησί.

Ποιο είναι το όραμα σας για το Ρέθυμνο του μέλλοντος;

Πιστεύω πολύ στις Ρεθυμνιώτισσες και τους Ρεθυμνιώτες. Στη γενιά που έρχεται. Το δικό μου όραμα φτάνει  σε ένα Ρέθυμνο ανοιχτό στον κόσμο, προσβάσιμο,  σε μια κοινωνία, ένα περιβάλλον αξιοβίωτο με υψηλό βαθμό κοινωνικής συνοχής και διαδημοτικής συνεργασίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες παραγωγής, με διασύνδεση. Πιστεύω στους ανθρώπους μας και είναι αυτοί που αποτελούν το κύτταρο του Ρεθύμνου του δικού μου οράματος για τον τόπο μας.

Ξέρω όμως καλά ότι για να τα πετύχουμε όλα αυτά, χρειάζεται να επενδύσουμε σε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο από αυτό που έχει για τον τόπο μας η Νέα Δημοκρατία που δυστυχώς ευνοεί την αστικοποίηση και την ερήμωση μικρών κοινοτήτων.

Χρειαζόμαστε επενδύσεις Έργα υποδομής και Τεχνολογίας, με υψηλό κοινωνικό και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε ένα νέο πολεοδομικό σχεδιασμό στα διεθνή πρότυπα της αειφόριας, σε οδικούς άξονες που θα μας φέρνουν πιο κοντά που θα σέβονται τη νησιωτικότητα, σε έργα ανάδειξης του πολιτισμικού μας πλούτου συμπεριλαμβανόμενης και της άυλης κληρονομιάς μας. Το Ρέθυμνο του μέλλοντος μας είναι ένα Ρέθυμνο που επενδύει σε  Υποδομές Πανεπιστημιακές κι ερευνητικές αλλά και στην υψηλή τεχνολογία σε δίκτυα που θα ξεπερνούν το Web 2.0 κάνοντας το Ρέθυμνο μια πραγματικά έξυπνη Περιφέρεια , που θα προάγει την ποιοτική ζωή και την παραγωγή ακριβείας, που θα είναι προσιτή σε ψηφιακούς νομάδες και θα δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους του Νομού να υπερβούν τα φυσικά εμπόδια ενός νησιού.

Πιστεύω όμως κι ότι πρέπει να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος στο Νομό μας. Μια κοινωνία δε θα είναι συνεκτική αν δεν είναι «κοινωνική». Για να φτάσουμε τελικά στο Ρέθυμνο που οραματιζόμαστε χρειάζεται να επανασχεδιάσουμε τόσο το εθνικό σύστημα υγείας στο Νομό όσο και την Παιδεία αλλά και όλες τις σύγχρονες εκφάνσεις ενός κράτους που θα πιστεύει στη Ρεθυμνιώτισσα και το Ρεθυμνιώτη, που θα συμβάλει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που θα προσφέρει ασφάλεια, που δε θα τιμωρεί αλλά θα δίνει ευκαιρίες.

Θεμελιακά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί, όπου και να βρίσκεται, σε όποιο μικρό ή μεγάλο χωριό της ρεθυμνιώτικης υπαίθρου θα πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση από τη νηπιακή ηλικία του, σε ποιοτικές δομές εκπαίδευσης, αργότερα σε δυνατότητες επιμόρφωσης ή και επαγγελματικής κατάρτισης, κάθε πολίτης να έχει σε μικρή ακτίνα, δομές πρωτοβάθμιας υγείας, με δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς σε ένα πλήρως στελεχωμένο σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους Νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές. Να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου ΕΕΕΕΚ αλλά και κτηρίων διημέρευσης για τα παιδιά μας με ειδικές ικανότητες, να γίνει το κράτος η επόμενη οικογένειά τους, να επενδύσουμε από την αρχή στα κέντρα ψυχικής υγείας να στελεχώσουμε με καταρτισμένο προσωπικό όλο το πλέγμα των κοινωνικών υπηρεσιών ιδιαίτερα στα απόμακρα μέρη του Νομού μας.

Το Ρέθυμνο που οραματίζομαι είναι μια Περιφέρεια που διασφαλίζει στους πολίτες του την ελεύθερη πρόσβαση, στον πιο σπουδαίο εργαλείο μείωσης ανισοτήτων, στην πληροφορία, αλλά και την ενέργεια, τη δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένα μέρη κι ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και ουσιαστική επένδυση σε ενεργειακές κοινότητες που θα μπορούσαν να διασφαλίζουν τη δωρεάν ενέργεια για θέρμανση για όλες κι όλους τους κατοίκους που έχουν ανάγκη. Είναι ένα Ρέθυμνο που επενδύσει σε σύγχρονες φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές πηγές προς όφελος των ανθρώπων του και των επόμενων γενεών.

Είναι το Ρέθυμνο των καθημερινών ανθρώπων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ