ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο για τις Βουλευτικές εκλογές

0

"Τώρα είναι η ώρα ο λαός να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να πει «φτάνει ως εδώ», είπε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθυμνου του ΚΚΕ κ. Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας "Δεν είμαστε ούτε στο 2012, ούτε στο 2019. Υπάρχει η πείρα για μην χρειαστεί να «πατήσει και πάλι μπανανόφλουδες» και να εγκλωβιστεί στα ίδια διλήμματα. Μπορεί να κάνει το βήμα ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ. Ξέρει πως είναι εγγύηση η ψήφος του στο ΚΚΕ και θα καταχωρηθεί η ψήφος αυτή στους αγώνες του ΚΚΕ από την επόμενη ημέρα. Βεβαίως και με τον αγώνα του. Δεν λέμε πως θα τελειώσουν όλα με τις εκλογές. Όμως έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας".

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΚΚΕ όντως ενδιαφέρεται να γίνει εξουσία και να κυβερνήσει την Ελλάδα, τόνισε τα εξής: "Το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει όταν ο λαός πάρει απόφαση να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Σε αυτές τις εκλογές, όμως, αυτό που κρίνεται είναι όσο πιο δυνατός μπορεί να βγει ο λαός, που σημαίνει όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ και όσο πιο αδύναμη γίνεται η κυβέρνηση που θα προκύψει. Για την κυβέρνηση, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να συνεργαστούν. Τα ακούμε αυτά καθημερινά για το ποιοι θα συνεργαστούν και ποιοι όχι. Ο λαός θα πρέπει να ξεφύγει από αυτά τα διλήμματα. Πρέπει να χαράξει δική του πορεία και το ΚΚΕ εκεί θα είναι δίπλα του, μπροστά στους αγώνες. Για μια άλλη κοινωνία".

"ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ"

Θέτοντας τα διλλήματα των επικείμενων εθνικών εκλογών ο κ. Αγγελογιαννάκης, τόνισε τα εξής: 

"Πραγματοποιούμε σήμερα την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο που είχε αναβληθεί λόγω του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων.

Μιλάμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα γιατί γνωρίζουμε, με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα συμβεί, όσο η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους για τον κάθε επενδυτή και για το κράτος των επενδυτών. Αυτή την κατάσταση διαμόρφωσαν και στους σιδηρόδρομους η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Και δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουμε κι άλλα τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Αρκεί να κοιτάξει κανείς την κατάσταση στην αντισεισμική θωράκιση σχολείων και δημόσιων κτιρίων, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πλοία που εκτελούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, την έλλειψη αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών έργων, την κατάσταση του ΒΟΑΚ αλλά και την κατάσταση στους χώρους εργασίας, με τα συνεχή εργατικά ατυχήματα.

Όσο τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας αντιμετωπίζονται σε όλη τη χώρα και σε όλον τον κόσμο από τους επενδυτές σαν ένα επιπλέον έξοδο που μάλιστα δεν φέρνει άμεσα οικονομικά οφέλη, τόσο θα προδιαγράφονται νέα εγκλήματα.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν σε όλους τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες,

Σε όλους αυτούς που συμπορευτήκαμε στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα.

Σε όσους δεν εμπιστεύονται τα αστικά κόμματα, που απαντάνε «κανένας» στα ερωτήματα για την καταλληλόλητα της επόμενης κυβέρνησης.

Σε όλους τους εργαζόμενους , που αφού πληρώσουν τους λογαριασμούς,  στις 15 του μήνα μετράνε τα υπολείμματα του μισθού για να βγάλουν τον άλλο μισό μήνα. Στους εποχικούς εργαζόμενους  που ετοιμάζονται άλλη μία χρονιά να σηκώσουν στις πλάτες τους το λεγόμενο «άρμα του Τουρισμού» που για αυτούς όμως σημαίνει εξαντλητική δουλειά μέχρι τελικής πτώσης.  Στους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς που με τον αγώνα τους τα τελευταία χρόνια αντιπάλεψαν την αντιλαϊκή πολιτική, αγωνίστηκαν μαζί με όλο το λαό για Υγεία και Παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικρούς ΕΒΕ , τους βιοπαλαιστές αγρότες που τους πνίγουν τα χρέη και βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται από το κύμα ακρίβειας, από το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στην νεολαία που βράζει, που βλέπει μπροστά της τα αδιέξοδα του συστήματος, την ζωή της και το μέλλον της να συμπιέζεται. Ειδικά απευθυνόμαστε στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, και ανέδειξαν την Πανσπουδαστική, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, σε πρώτη δύναμη μετά από 36 χρόνια. Στους φοιτητές και τους μαθητές που οργανώθηκαν και πάλεψαν, που βγήκαν στους δρόμους αλλά και μέσα στα σχολεία τους βροντοφώναξαν: «ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

Τους καλούμε να δουν καθαρά το πραγματικό δίλημμα των ερχόμενων εκλογών.

Η θα είναι δυνατός ο λαός, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση όπως και αν την ονομάσουν και ο λαός θα είναι αδύναμος.

Για ακόμα μία φορά, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα δυναμώνουν τα εκβιαστικά διλήμματα που θα θέτουν όλα τα αστικά κόμματα που συνέβαλλαν για να φτάσουμε ως εδώ. Θα δυναμώνει η ψεύτικη αντιπαράθεση, ο καβγάς που θα στήνουν και είναι μακριά από τα λαϊκά προβλήματα.

Η Ν.Δ προβάλλεται ως υπεύθυνη δύναμη, μιλάει για αυτοδυναμία ή εκτροπή. Η σταθερότητα, όμως, που ευαγγελίζεται είναι αυτή που οδηγεί στην «αστάθεια» , στην σημερινή κατάσταση, όπου «τώρα πεινάνε και αυτοί που εργάζονται..» Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την ξαναζεσταμένη σούπα της «προοδευτικής κυβέρνησης».

Ο λαός έχει πλέον πείρα, μπορεί να καταλάβει καλύτερα ότι η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος, έχει τα ίδια συστατικά με το προηγούμενο. Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, το Ταμείο Ανάκαμψης,  την υποταγή στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στην ζωή του λαού.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που διεκδικεί την ψήφο του λαού για να την καταθέσει σαν συγκολλητική ουσία στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση του ζητηθεί, είτε με κορμό την Ν.Δ , είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα κόμματα -μπαλαντέρ, όπως το ΜΕΡΑ25 και άλλα, δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που συνθέτουν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και του λαού, λειτουργούν ώς επίδοξοι κυβερνητικοί εταίροι, αν και όταν τους χρειαστεί το πολιτικό σύστημα για να συνεχίσει ανενόχλητο το αντιλαϊκό του έργο.

Ο Ρεθυμιώτικος λαός, έχει πείρα από τους διάφορους «σωτήρες» που εμφανίζονται πριν από κάθε εκλογική μάχη και έχει αποδειχτεί ότι ούτε υπήρξαν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Ούτε σε κεντρικό ούτε σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε από το Ρέθυμνο είχαμε και υπουργό υγείας και υπουργό τουρισμού και υφυπουργό μεταφορών, τι άλλαξε στο Νοσοκομείο, στη ζωή των ξενοδοχοϋπαλλήλων ή στην ασφάλεια των μετακινήσεων;

Αυτό που επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο διάστημα, είναι ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Αυτό αποδείχθηκε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο μας, για την προστασία του Παλίγρεμμου, και τις ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό αποδεικνύεται τώρα σε όλη την Ευρώπη , με τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Γαλλία, Γερμανία και αλλού.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις εκλογές θα ζητήσει :

νέες θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

«Λευκή επιταγή» για να εμπλακεί βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια από την Ουκρανία ως την Μέση Ανατολή.

«Υπομονή διαρκείας» γιατί η ακρίβεια διαρκείας δεν είναι «παροδική»

Να κρυώνουμε το χειμώνα και να σκάμε το καλοκαίρι , γιατί η «πράσινη μετάβαση» σημαίνει πανάκριβη Ενέργεια

Νέα μέτρα και θυσίες για να εκταμιεύονται οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Θα στοχοποιούν τον λαό κάθε φορά που διεκδικεί.  Για αυτόν τον λόγο έχουν ψηφίσει ένα βουνό νόμους, οδηγίες της ΕΕ, διακρατικές συμφωνίες που εντείνουν τις παρακολουθήσεις και την καταστολή για να προστατευθεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται.

Τώρα, λοιπόν έχει έρθει η ώρα για να πει ο λαός μας: Φτάνει! Ως εδώ! Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Είναι το μόνο Κόμμα που έχει σύγχρονο επεξεργασμένο σχέδιο διεξόδου υπέρ του λαού. Για αυτό αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μια μεγάλη εργατική -λαϊκή αντεπίθεση.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, όπως έκανε με μια σειρά προτάσεις νόμου που προέβλεπαν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την προστασία των εποχιακά εργαζομένων με την αύξηση του ταμείου ανεργίας και την επέκτασή του για όλο το διάστημα της ανεργίας, για την επαναφορά των ΚΣΣΕ και  των τριετιών.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που  προστατεύει το εργατικό-λαϊκό εισόδημα από το κύμα ακρίβειας με συγκεκριμένες προτάσεις για την κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση του κόστους παραγωγής στους βιοπαλαιστές αγρότες, προστασία από την ενεργειακή φτώχεια με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου της ενέργειας, με σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που μπήκε μπροστά για την προστασία του περιβάλλοντος, που στέκεται δίπλα στους αγώνες για να προστατευθούν περιοχές σε όλη την Κρήτη.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή εναντίωσης στα σχέδια βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο, απέναντι στην μετατροπή της Σούδας σε ορμητήριο του στόλου του ΝΑΤΟ , που σπέρνει τον θάνατο σε γειτονικές χώρες. Απέναντι στην πολιτική που στηρίζουν όλα τα αστικά Κόμματα και μετατρέπουν την Σούδα σε μαγνήτη κινδύνων, με την μεταφορά στην Σούδα χιλιάδων τόνων επικίνδυνων υλικών, ένα βήμα από τα σπίτια μας, την ίδια στιγμή που οι εγκαταστάσεις της έχουν στοχοποιηθεί από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία, ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι μαζί και βγάζει στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια".

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ Ν.  ΡΕΘΥΜΝΟΥ

"Στο Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές, που ο λαός του Ρεθύμνου τους ξέρει καλά, τους έχει δει δίπλα του, στους καθημερινούς του αγώνες" είπε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου κ. ΚΚΕ κ. Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης. 

Με αλφαβητική σειρά το ψηφοδέλτιο συγκροτούν οι εξής:

Δακανάλη Ιωάννα. Παιδίατρος. Είναι 50 χρονών, είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.  Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και μεγάλωσε στα Ανώγεια . Σπούδασε ιατρική στην Σόφια Βουλγαρίας και ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στο Βενζέλειο Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Μανιαβός Στράτος. Ξενοδοχοϋπάλληλος, 33 χρονών, παντρεμένος με ένα παιδί. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού.

Μανουσογιάννης Μανούσος. 66 χρονών, παντρεμένος με δυο παιδιά. Από το 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου. Έχει σταθερή συμμετοχή και συμβολή σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος στο νομό μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά του τόσο στα συλλογικά όργανα που συμμετέχει όσο και στο δρόμο του αγώνα.

Χαλκιαδάκη Κατερίνα. 30χρονών, Ψυχίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο ενώ είναι  απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τον φοιτητικό της σύλλογο ενώ συνεχίζει την δράση της μέσα στο σωματείο της.

 

Στράτος Μανιαβός
Κατερίνα Χαλκιαδάκη
Ιωάννα Δακανάλη
Μανούσος Μανουσογιάννης
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ