ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ιδιότυπο "ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ" του Ρεθύμνου και τα γεγονότα της Κυριακής που αποκαλύπτουν ένα πρόβλημα διαρκείας

0

Διότι φασαρίες, διαπληκτισμοί, πυροβολισμοί και άλλα παρόμοια περιστατικά δεν αποτελούν πια «είδηση» για την παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Είδηση, είναι, όταν επικρατεί ησυχία.

Όμως, πόσα από αυτά καταγγέλλονται και πόσα από αυτά, ακόμα και αν καταγγελθούν, καταλήγουν στην δικαιοσύνη; Ακόμα χειρότερα, πόσα από αυτά που καταγγέλλονται, φτάνουν στην δικαιοσύνη και στην συνέχεια αποσύρονται ως «μη γενόμενα» αφού μηνύσεις και καταγγελίες «όμορφα καίγονται» αποσυρόμενες κάτω από συνθήκες πίεσης, απειλών ή στην καλύτερη περίπτωση – μια και είναι και της μόδας – λόγω ιδιότυπου «σασμού»;  

Οι αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» για τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, είναι ενδεικτικές του κλίματος και της άποψης που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη και για το Ρέθυμνο. Και ας μην αφορούν οι σχετικές αποκαλύψεις της Αθηναϊκής εφημερίδας το Ρέθυμνο.

Διότι αν δεν υπήρχαν «υπόγειες διαδρομές» δεν θα υπήρχε καπνός, και είναι γνωστό, πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και στο Ρέθυμνο, υπάρχει φωτιά που καίει και τσουρουφλίζει.

Αλλιώς, πως εξηγείται, πως ολόκληρες παρέες κατεβαίνουν «οπλισμένες», πάντα έτοιμες για φασαρίες και πάντα έτοιμες να προβούν σε «μαγκιές»; Άμα δεν βγάλουν μαχαίρια ή όπλα, τότε θα βάλουν μπροστά το 4Χ4 που τους έχει επιδοτήσει το κράτος και θα εισβάλουν στο μπαρ ή στην καφετέρια, κάνοντας τα «γυαλιά – καρφιά», θα φύγουν ανενόχλητοι, δεν θα τιμωρηθούν ποτέ και δεν πρόκειται ποτέ να τους πει οποιοσδήποτε το παραμικρό!

Ή μήπως τα ξημερώματα της Κυριακής, ήταν το μοναδικό περιστατικό φασαρίας στην παλιά πόλη; Κατασκότωσαν στο ξύλο ένα άνδρα, από χωριό, δυτικά του Ρεθύμνου ή όχι; Έγινε διαπληκτισμός έξω από το Νοσοκομείο ή όχι; Έγιναν και τα δύο. Αλλά «όμορφα σκεπάστηκαν»!

Έξω από τα ΤΕΠ Ρεθύμνου προκλήθηκε πανικός και οι γιατροί έκλειναν τις πόρτες για να μην επεκταθούν οι συμπλοκές εντός του κτιρίου! Αλλά ποιος τα είδε; Ποιος τα κατήγγειλε; Ούτε στα χαρτιά υπάρχουν, ούτε τολμούν να τα πουν, ούτε τολμούν να τα αναφέρουν! Γιατί; Γιατί αποκρύπτονται τα γεγονότα; Ποιους συμφέρει και γιατί έχουν επιβληθεί τέτοιες μαφιόζικες πρακτικές στο Ρέθυμνο;

Το θέμα, πλέον, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Αν κάποιος δεν μπορεί να βγει ένα βράδυ με την παρέα του να πιει ένα ποτό και να διασκεδάσει, καθώς κινδυνεύει από ανεξέλεγκτους μεθυσμένους, τότε υπάρχει μείζον ζήτημα, μείζον πρόβλημα. Και αυτό αποτελεί αδήριτη ανάγκη, όχι να συμμαζευτεί, αλλά να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να παταχθεί χωρίς κανένα έλεος όλο αυτό που συμβαίνει και αμαυρώνει την φήμη του Ρεθύμνου και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καλύπτει αυτά τα κυκλώματα και όποιος στηρίζει την ύπαρξη του, οικονομικά ή πολιτικά ή με όποια άλλη μορφή εξουσίας σε αυτού του είδους τις «παρέες», κακό έργο προσφέρει και κακές υπηρεσίες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα στραφούν εναντίον του.  

Η παραβατικές συμπεριφορές σε όλο το νομό Ρεθύμνου και όχι μόνο στο επίπεδο των κυκλωμάτων της νύχτας, έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια και η Αστυνομία φέρει βαριά την ευθύνη, όπως επίσης κάθε θεσμική Αρχή που παρακολουθεί χωρίς να υπεισέρχεται επί της ουσίας αλλά παραμένοντας θεατής των καταστάσεων.

«ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Την Κυριακή τα ξημερώματα έγιναν τουλάχιστον τρεις μεγάλες φασαρίες.

Η μία στην παραλιακή λεωφόρο, όπου ξυλοκοπήθηκε ένας άνδρας από χωριό δυτικά του Ρεθύμνου.

Η δεύτερη έγινε στην οδό Μελισσηνού, όπου βγήκαν τουλάχιστον τρία μαχαίρια, χτύπησαν ένα άνδρα, ο οποίος φέρεται πατέρας του αστυνομικού που ενεπλάκη και όταν επιτέθηκαν και στον αστυνομικό και του έφεραν τραύματα στο χέρι, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 26χρονο στην κοιλιακή χώρα.

Η περιοχή μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης». Ο πυροβολισμός όχι μόνο δεν σταμάτησε τις φασαρίες αλλά αυτές επεκτάθηκαν με διάφορους καυγάδες να δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό και διάφορους νεαρούς να εντοπίζονται με μαχαίρια πάνω τους.

Ο νεαρός που πυροβολήθηκε προσπάθησε να εξαφανιστεί στα στενά της παλιάς πόλης. Συνελήφθη αργότερα στο Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε, παρέμεινε στο σημείο της συμπλοκής, όπου έγινε και η σύλληψη του.

Στο νοσοκομείο, στο μεταξύ, έγινε άλλος καυγάς μεταξύ των εμπλεκομένων στο περιστατικό της παραλιακής λεωφόρου και το ΤΕΠ παραλίγο να μετατραπεί σε ακόμα ένα «πεδίο μάχης» με τους γιατρούς να κλείνουν πόρτες για να αποτρέψουν την επέκταση της συμπλοκής μέσα στο κτίριο!

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Το περιστατικό της οδού Μελισσηνού εξετάζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Βεβαίως, οι πληροφορίες είναι πάλι συγκεχυμένες αφού οι περίπου 15 προσαγωγές για διευκρίνιση των γεγονότων είτε ρίχνουν ελάχιστο φως ή καθόλου στο πως ακριβώς έγιναν, όσα είδαμε και ακούσαμε και κυρίως στο γιατί διαπράχθηκαν. Αυτό για το Ρέθυμνο δεν είναι πρωτοφανές. Οι περισσότεροι «δεν βλέπουν» και «δεν ακούν»!

Το γνωστό είναι πως συνελήφθησαν 5 άτομα, δηλαδή, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε και πυροβόλησε, ο 26χρονος Μυλοποταμίτης που πυροβολήθηκε και τρεις συγγενείς του. Οι δύο βρέθηκαν να έχουν μαζί τους μαχαίρι.

Ο Αστυνομικός και ο 26χρονος, κατηγορούνται ήδη και αποπέμπονται στην δικαιοσύνη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ η δικογραφία παραμένει ανοιχτή για τους λοιπούς καθώς οι έρευνες για το πόσοι και γιατί ενεπλάκησαν, συνεχίζονται.

Τα περιστατικά της παραλιακής λεωφόρου και του ΤΕΠ δεν έχουν καταγγελθεί επίσημα, όπως γνωρίζουμε, και προφανώς εκλαμβάνονται ως μη γενόμενα, όπως συνήθως!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ