ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαχρονικά προβλήματα και αδιαφορία για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

0

Έντονη ανησυχία, ερωτηματικά και πολιτικές συγκρούσεις, συνθέτουν το «εκρηκτικό μείγμα» της υπόθεσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η λειτουργία του οποίου βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τις τελευταίες ημέρες.

Η παραίτηση της γιατρού Ελένης Ιωαννίδου από την θέση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου προκάλεσε ένα ντόμινο έντονων εξελίξεων για ένα θέμα που εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει την λειτουργία του ιδρύματος και έχει να κάνει με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι πως το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν παρόμοιες κρίσεις. Εδώ και μια 15ετία περισσότεροι φεύγουν και λιγότεροι τοποθετούνται στις θέσεις του ιατρικού προσωπικού αλλά και γενικότερα στις θέσεις των εργαζομένων. Η σοβαρές ελλείψεις, ουκ ολίγες φορές έχουν οδηγήσει σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες αλλά έως σήμερα, δεν έχει δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

«Τέτοιες κρίσεις συμβαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία» υποστηρίζει ο Διοικητής του ιδρύματος κ. Λευτέρης Μαρκάκης, μιλώντας στο «Ρέθεμνος» για να τονίσει, ότι «και το 2019 που ανέλαβα, υπήρχε μια αντίστοιχη κρίση». Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου κ. Γιάννης Σαριδάκης, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, υποστηρίζοντας, πως νοσοκομεία με χρονίζοντα ζητήματα έλλειψης προσωπικού, οδηγούνται σταδιακά σε απαξίωση και εν τέλει σε «λουκέτο», αναδεικνύοντας μια καθόλου αισιόδοξη προοπτική.

Σε τούτη την αντίληψη, έρχεται να προστεθεί και η οποιαδήποτε συζήτηση περί νέου κτιριακού συγκροτήματος στέγασης του νοσοκομείου, που ουσιαστικά έχει παγώσει από το 2012 και εντεύθεν. Μια αναλαμπή για ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στου Γάλλου, έμεινε και αυτή στην μέση.

Και είναι αυτή ακριβώς η αγωνία που έρχεται να εκδηλωθεί για ακόμα μια φορά με το σύνολο των φορέων του Ρεθύμνου να διαδηλώνουν και πάλι υπέρ της άμεσης τοποθέτησης γιατρών, αίτημα, που θα αναδειχθεί και με την διοργάνωση διαδήλωσης την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο της πόλης.

«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ»

Για διαχρονικά προβλήματα κάνει λόγο ο Διοικητής του ΓΝΡ κ. Λευτέρης Μαρκάκης, ο οποίος παρά τα όποια προβλήματα καλεί τον κόσμο να εμπιστεύεται το νοσηλευτικό ίδρυμα. «Το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν είναι υπό διάλυση και δεν παραπαίει, όπως γράφεται και ακούγεται τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε στην εφημερίδα μας για να τονίσει, ότι  «Δεν υφίστανται όλες αυτές οι παραιτήσεις που ακούγονται και το ζήτημα των αδειών και των ρεπό υπάρχει μόνο στην παθολογική κλινική και προσπαθούμε να το λύσουμε».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ρέθεμνος» κατά την τρέχουσα περίοδο, τα βασικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού αφορούν την Παθολογική και την Πνευμονολογική κλινική. Ωστόσο αφήνει αιχμές πως δεν είναι διαφορετική σήμερα η κατάσταση στην παθολογική σε σχέση με αυτό που παρέλαβε ο ίδιος και επισήμανε, ότι «Έχουν κατατεθεί δύο παραιτήσεις. Η μία είναι της διευθύντριας της παθολογικής και η άλλη είναι ενός πνευμονολόγου, που μας είχε ενημερώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα έφευγε. Το σοβαρό πρόβλημα το έχουμε σε αυτές τις δύο κλινικές, το οποίο εξετάζουμε το πώς θα επιλυθεί με την 7η ΥΠΕ και με το υπουργείο.  Από το νοσοκομείο του Ηρακλείου έχουν σταλεί εφημερίες για να ενισχύσουν τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής ενώ περιμένουμε και γιατρούς για το πρωινό ωράριο, οπότε θεωρώ ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα για να μπορούν και οι παθολόγοι της κλινικής να παίρνουν τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται. Πρόβλημα υπάρχει λοιπόν μόνο στην παθολογική και στην πνευμονολογική κλινική ενώ οι υπόλοιπες κλινικές λειτουργούν κανονικά».

Επισημαίνοντας, πως γίνεται συνεχή προσπάθεια κάλυψης των όποιων κενών θέσεων υπάρχουν σε όλους τους τομείς εργαζομένων του ιδρύματος και κυρίως στο ιατρικό προσωπικό, ο κ. Μαρκάκης στέλνει μήνυμα στους πολίτες να εμπιστεύονται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, λέγοντας, ότι «Σαφώς και οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται το Νοσοκομείο μας. Καθημερινά εξυπηρετούμε πολύ κόσμο. Οι γιατροί και το προσωπικό δίνουν μεγάλο αγώνα. Είναι αλήθεια, ότι το Νοσοκομείο μας έχει περάσει πολλές κακουχίες διαχρονικά αλλά σίγουρα δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης όπως ακούστηκε. Αυτό απηχεί προσωπικών απόψεων που έχουν εκφραστεί και είναι απολύτως εσφαλμένο. Διότι πρόκειται για ένα ίδρυμα που προκηρύσσει διαρκώς θέσεις, δεν έχει καμία έλλειψη σε υλικό ή φάρμακο, έχει ενισχυθεί με 27 μόνιμους γιατρούς την τελευταία 3ετία, με 14 επικουρικούς γιατρούς και συνολικά με 109 άτομα μόνιμο και επικουρικό προσωπικό και έχει σε εξέλιξη έργα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό με προϋπολογισμό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα τέτοιο ίδρυμα, λοιπόν, δεν βρίσκεται υπό την απειλή υποβάθμισης. Είναι αντιμέτωπο με διαχρονικά προβλήματα, όχι διαφορετικά από αυτά που παραλάβαμε για όλες τις κλινικές. Άλλα προσπαθούμε να κλείσουμε, άλλα ανοίγουν και για όλα καταβάλουμε προσπάθεια να τα καλύψουμε».

ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΒΑΖΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από την πλευρά το ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου κ. Γιάννης Σαριδάκης, μιλώντας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, κάνει  λόγο για σωρεία ελλείψεων σε προσωπικό ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για τις κεντρικές πολιτικές που ακολουθούνται. Ειδικά για το ζήτημα της κάλυψης εφημεριών από άλλα νοσοκομεία, τονίζει, πως όπου άρχισε να ακολουθείται μια τέτοια τακτική, το νοσοκομείο έκλεισε, αναφέροντας ιδρύματα στην Πελοπόννησο και στην Μακεδονία.

Ερωτηθείς, για το ποια κενά σε γιατρούς καταγράφει σήμερα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ο κ. Σαριδάκης απάντησε ως εξής: «Και στη χειρουργική υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει ειδικευόμενος και ετοιμάζεται να αποχωρήσει και από κει ένας γιατρός και στο αναισθησιολογικό τμήμα υπάρχει σοβαρό θέμα διότι ο αριθμός 4 δεν είναι πραγματικός, τρεις είναι επί της ουσίας και μία συνάδελφος ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη.  Επίσης στη μονάδα εντατικής θεραπείας υπάρχει πρόβλημα, γιατί οι γιατροί είναι λίγοι και δεν έχουν νέους ειδικευόμενους. Στο τμήμα ΩΡΛ υπάρχει πρόβλημα διότι αποχώρησε ένας γιατρός και το βασικότερο από όλα είναι οι ελλείψεις σε βασικές κλινικές του νοσοκομείου από τις οποίες η πρώτη είναι η παθολογική και η δεύτερη είναι η χειρουργική που έχει εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να  επαναλάβουμε, ότι τακτικά χειρουργεία γίνονται ελάχιστα».

Ο κ. Σαριδάκης αντιτίθεται των διαδικασιών επίλυσης των ζητημάτων των εφημεριών με μεταφορά γιατρών από άλλα νοσοκομεία, λέγοντας τα εξής: «Προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με μετακινήσεις γιατρών. Και τώρα από την 7η ΥΠΕ μας ενημέρωσαν πως το ίδιο θα γίνει και την παθολογική κλινική. Το σύστημα αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από το Ηράκλειο από όπου πρόκειται να μετακινηθούν γιατροί και είναι αυτή η αιτία των πολλών απειλούμενων παραιτήσεων γιατρών του Ηρακλείου  με αφορμή τις μετακινήσεις αυτές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Και πρέπει να ξέρετε, ότι σε όποιο νοσοκομείο χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος, να δουλεύει δηλαδή ένα νοσοκομείο με μετακινήσεις - υπάρχουν προηγούμενα τέτοια στην Πελοπόννησο και στη Μακεδονία - όπου τα νοσοκομεία που δούλευαν με μετακινήσεις γιατρών ακολούθησε το κλείσιμο τους. Επομένως, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα για το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Με τις μετακινήσεις, λοιπόν, δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά αναπαράγεται και οδηγεί το ίδρυμα σε αδιέξοδο».

Ο κ. Σαριδάκης αν και παραδέχεται το διαχρονικό του προβλήματος, κάνει λόγο για ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί πανελλαδικά στον χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καταγράφεται μία διαχρονική υποβάθμιση του νοσοκομείου μας. Όμως, αυτό που συμβαίνει στην τρέχουσα χρονική περίοδος είναι κάτι διαφορετικό και καταγράφεται ως πρόβλημα πανελλαδικά. Σίγουρα αυτά τα προβλήματα σε νοσοκομεία μικρά, όπως το δικό μας, καταγράφονται πιο έντονα και σε μεγαλύτερη έκταση, όμως το φαινόμενο των μαζικών παραιτήσεων είναι πανελλαδικό και οφείλεται στις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, στην απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού και στην έλλειψη προοπτικής βελτίωσης.  Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, το Ρέθυμνο να είναι εξαίρεση στην Κρήτη. Όλα τα νοσοκομεία, πλην ορισμένων τμημάτων του ΠΑΓΝΗ, έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα αντίστοιχα με αυτό του Ρεθύμνου. Και στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει κρίση, διότι ήταν απαράδεκτη η κίνηση του διοικητή να ελέγξει τους γιατρούς του τμήματος αναισθησιολόγων αν όντως ήταν ασθενείς με covid πηγαίνοντας για έλεγχο στο σπίτι τους.  Τώρα όλοι οι αναισθησιολόγοι του ΠΑΓΝΗ απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις αν ο διοικητής παραμείνει. Θέλω να πω, ότι καταγράφεται ένα συνολικό φαινόμενο κατάρρευσης της δημόσιας υγείας, το οποίο όντως είναι πιο έντονο σε νοσοκομεία όπως του Ρεθύμνου. Οι λύσεις πρέπει να είναι κεντρικές, και να αφορούν γενναία αύξηση των αποδοχών των γιατρών και των εργαζομένων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ο κ. Σαριδάκης εμφανίστηκε ανήσυχος και δήλωσε τα εξής: «Εμείς παλεύουμε και κάνουμε ότι μπορούμε εξαντλώντας τα ψυχικά και σωματικά μας αποθέματα για να προσφέρουμε στους ασθενείς τα καλύτερα. Όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, εντατικοποίησης της δουλειάς και υπερκόπωσης, είναι φυσιολογικό να μην μπορεί κάποιος να προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας που θα ήθελε Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που θα θέλαμε και αυτό θα πρέπει να το πούμε καθαρά στον κόσμο.  Έχει, λοιπόν, υποβαθμιστεί ραγδαία η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου».

ΣΕΙΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με αφορμή την ένταση που έχει προκύψει σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου, ο Ιατρικός Σύλλογο Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση με τα αιτήματα του κλάδου, που αφορούν το δημόσιο σύστημα υγείας στο Ρέθυμνο. Στην σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το ένα και μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού μας είναι απαραίτητο να συνεχίσει τη λειτουργία του και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους γιατρούς που υπηρετούν  σε αυτό.

Για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ απαιτούμε:

Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με επείγουσες προκηρύξεις όλων των αναγκαίων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες ,αλλαγή του υφιστάμενου οργανισμού και ένταξη του Νοσοκομείου στα άγονα της  γ΄ζώνης κινήτρων.

Γενναία αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων επιστημονικών, οικονομικών για τα περιφερειακά Νοσοκομεία και για τις άγονες  ειδικότητες και τμήματα στην επαρχία.

Μείωση της φορολογίας των εφημεριών και πλήρες αφορολόγητο για τις υπεράριθμες εφημερίες

Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Ένταξη των ιατρών ΕΣΥ στα ΒΑΕ.

Εκσυγχρονισμός και στελέχωση του ΕΚΑΒ

Δημιουργία οργανισμού για το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου για ενίσχυση της Π.Φ.Υ και στελέχωση των Κέντρων Υγείας με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες.

Συλλογικές συμβάσεις για τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες κλινικούς ιατρούς.

Για τους εργαστηριακούς ιατρούς:

Συλλογικές συμβάσεις ,κατάργηση clawback,rebate, αντιεπιστημονικών ποιοτικών κριτηρίων, διαγραφή τεχνητού χρέους».

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Κάλεσμα συμμετοχής προς τους πολίτες απευθύνουν φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις προκειμένου η παράσταση διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο της πόλης να στείλει ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Ειδικότερα, μετά από κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα,ευρεία σύσκεψη φορέων στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την στήριξη της δημόσιας υγείας στον τόπο, που παραπαίει.

Συμμετείχαν  ο Δήμαρχος και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και εκπρόσωποι από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σωματεία της πόλης ,ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, το ΤΕΕ ,εκπρόσωπος του Βουλευτή  Γ.Κεφαλογιάννη, ο Βουλευτής  Α. Ξανθός και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Αποφασίστηκε:

1.Η συγκρότηση ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν μια συνολική πρόταση για τις υγειονομικές ανάγκες του νομού που θα κατατεθεί κεντρικά από τους τοπικούς βουλευτές.

2.Το κάλεσμα σε πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο, με απαίτηση την κατεπείγουσα στήριξη του νοσοκομείου και γενικότερα, των δομών δημόσιας υγείας στον τόπο, με βάση τα αιτήματα αιχμής των υγειονομικών. Το συλλαλητήριο με κάλεσμα για πάνδημη συμμετοχή της κοινωνίας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα όπως προαναφέραμε.

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής, έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακοινώσεις. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τονίζει μεταξύ άλλων: «Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό και που με μεγάλο αγώνα κόπο και προσωπικές θυσίες μας  προσπαθούμε να καλύψουμε ώστε να μην γίνουν η αιτία για την ταλαιπωρία και την κακή εξυπηρέτηση των ασθενών. Ακούγονται και είναι έτοιμες να εφαρμοστούν άθλιες αποφάσεις που θα γκρεμίσουν εν μια νυκτί τον χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Μιλάνε για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, για διακομιστικά κέντρα, ψηφίσανε τον νόμο 4999/2022 που ουσιαστικά αποδομέι την δημόσια και δωρεάν υγεία. Από την πλευρά μας θα δώσουμε ένα δίκαιο αγώνα και  είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, πρόνοια».

Το ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ότι «Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (ΓΝΡ) έχει φτάσει στο απροχώρητο!Τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της συνολικής υποβάθμισης των δομών της δημόσιας υγείας, είναι πλέον εκρηκτικά!

Ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του! Μία πρώτη απάντηση δόθηκε από την μαζική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, προχθές. Οι υγειονομικοί, τα εργατικά σωματεία, οι φορείς του λαϊκού κινήματος προετοιμάζουν νέο συλλαλητήριο, την Δευτέρα στις 17:00 στο Δημαρχείο για να εκφραστεί μαζικά η απαίτηση του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία, κάνοντας πράξη το σύνθημα ότι «μόνο ο λαός, θα σώσει τον λαό».

Το ΚΚΕ είναι δίπλα στους μαχόμενους υγειονομικούς, διαθέτει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία!

Μόνο ο λαός, μπορεί να υπερασπιστεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου, να βάλει εμπόδια στην πολιτική μετατροπής της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα και όχι όλοι όσοι έχουν ευθύνη, με την πολιτική που ακολουθούν, για την σημερινή κατάσταση. Δεν μπορεί ο λύκος να φυλάξει τα πρόβατα».

     Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου με ανακοίνωση του εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και θέτει τα εξής αιτήματα:

«-Να στελεχωθεί εδώ και τώρα το νοσοκομείο Ρεθύμνου με επείγουσες προκηρύξεις όλων των αναγκαίων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τον ξεπερασμένο οργανισμό που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

-Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία.

-Ένταξη του Ρεθύμνου στα άγονα της Γ ζώνης κινήτρων.

-Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.

-Ένταξη στα ΒΑΕ.

ΟΧΙ στο ''νέο ΕΣΥ'' των νοσοκομείων-επιχειρήσεων, στις συγχωνεύσεις κλινικών- τμημάτων και στο κλείσιμο νοσοκομείων.

Δημόσιο και δωρεάν ισχυρό σύστημα υγείας και πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του Ρεθύμνου, ενώνουμε τη φωνή μας με το ιατρικό προσωπικό και απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Αντίστοιχες ανακοινώσεις – καλέσματα έχουν εκδώσει η ΕΛΜΕ Ρεθυμνου, η Ένωση Συνταξιούχων Ρεθύμνου, το προσωπικό Καθαριότητας του Νοσοκομείου και το Σωματείο Οικοδόμων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ