ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Καλή ποσοτικά η φετινή ελαιοκομιδή – Ελπίδες και για την ποιότητα

0

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την εκδήλωση γευσιγνωσίας που έγινε το πρωί της Τρίτης για μαθητές δημοτικού σχολείου στο κτήμα Agreco της Grecotel, η κ. Γερμανάκη, δήλωσε, ότι «Δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα η τελική εικόνα για την ποιότητα του φετινού ελαιολάδου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχω δει αρκετά ελαιόλαδα από ολόκληρη την Κρήτη. Είναι σε καλό δρόμο. Έχουμε και καλά και μέτρια λάδια. Αλλά προς στιγμήν αυτό πρέπει να πούμε, είναι, ότι κανένα δέντρο δεν μπορεί να βγάλει κακό καρπό! Οπότε υπάρχουν μία σειρά παραγόντων που οδηγούν στην ποιότητα της σοδιάς. Σίγουρα είναι μία χρονιά πολύ καλή ποσοτικά και ευελπιστούμε να εξελιχθεί και ποιοτικά».

Η ίδια τόνισε, ότι είναι βέβαιο ότι έχουν περιθώρια μεγάλης βελτίωσης της παραγωγής και επισήμανε, ότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί, ότι αυτό θα ξεκινήσει με την κατάλληλη καλλιέργεια της γνώσης! Οπότε, όπως είπε, ο καταναλωτής θα αγοράζει ένα προϊόν το οποίο θα είναι γευστικό θα είναι ποιοτικό που θα συνδέεται με παραγωγή του ελαιολάδου από το χωράφι έως το ελαιοτριβείο και την συσκευασία του!

«Το αποτέλεσμα έρχεται καθαρά από εφαρμογή σωστών πρακτικών» κατέληξε η ειδήμον επί του θέματος γεωπόνος και γευσιγνώστρια λαδιού.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ