ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Στα μανταλάκια» εκατοντάδες ακίνητα προς πλειστηριασμό

0
  • ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αδιανόητες καταστάσεις έχουν διαμορφωθεί γύρω από την τραγική υπόθεση των πλειστηριασμών. Δεν είναι μόνο το γεγονός, ότι θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά αστέγων καθώς χιλιάδες οικογένειες απειλούνται με έξωση λόγω πλειστηριασμού, είναι που έχει διαμορφωθεί ένα ολόκληρο σύστημα απόλυτου εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το όλο σύστημα λειτουργεί ως πραγματική κρεατομηχανή. Τα πιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες και funds, έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε ένα τρομακτικό και θλιβερό γεγονός, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, να μετατρέπεται σε ένα κανονικό πεδίο απόλυτου κανιβαλισμού και μάλιστα χωρίς να αντιδρά κανένας.

Διότι, δεν είναι μόνο, ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά, οπότε έκαστος που ενδιαφέρεται μπορεί να μπει στην αντίστοιχη πλατφόρμα και να ψάξει να δει τι υπάρχει εκεί, είτε αν κινδυνεύει το ακίνητο του, είτε αν θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο. Τώρα όλο αυτό έχει γίνει μια τεράστια επιχείρηση!

Εάν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο, θα βρει ολόκληρες ιστοσελίδες που προτείνουν αγορές ακινήτων που βρίσκονται προς πλειστηριασμό! Όχι προς πώληση από μια τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Και βεβαίως θα βρει εντός αυτών των ιστοσελίδων όλα τα στοιχεία του ακινήτου, και το χειρότερο, φωτογραφίες αυτού! Δηλαδή, όλα στην φόρα και χωρίς καμία μέριμνα για τα δικαιώματα αξιοπρέπειας του ανθρώπου που χάνει την περιουσία του.

Ακόμα χειρότερο είναι, που έχει δημιουργηθεί και ένα αντίστοιχο «δημοσιογραφικό» σύστημα, που δεν σταματά να γράφει και να αναδεικνύει τέτοια θέματα, όταν αυτά σχετίζονται με ιδιαίτερα γνωστούς καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και γενικότερα άτομα της ευρύτερης δημοσιότητας. «Τους πιάνουν στο στόμα τους» και τους εξευτελίζουν κανονικά, χωρίς αιδώ και … με το νόμο!

Μέσα σε ένα κλίμα τόσο δύσκολο όπως αυτό της εποχής που διανύουμε, με την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την διογκούμενη φτώχεια, την συνεχιζόμενη πανδημία και ένα πόλεμο που πιθανόν να οδηγεί σε μια τραγική κατάσταση έλλειψης τροφίμων και ενέργειας μέσα στον επόμενο χειμώνα, οι μηχανές των πλειστηριασμών βρίσκονται καλά ενεργοποιημένες και μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, αναμένεται… σφαγείο κανονικό!

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ

Εκατοντάδες ακίνητα από ολόκληρη την Κρήτη έχουν ήδη «κρεμαστεί στα μανταλάκια» των ιστοσελίδων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. 

Παθαίνεις σοκ όταν βλέπει σπίτια δίπλα στο δικό σου, κατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια συγγενών, φίλων, συμπολιτών αλλά και αγνώστων για σένα ανθρώπων, να προτείνονται προς αγορά καθώς θα πλειστηριαστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Με μια γρήγορη ματιά θα δείτε σπίτια και πολυκατοικίες από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου αλλά και σπίτια ή τεμάχια γης από τα ορεινά χωριά του Μυλοποτάμου έως τα παραλιακά μέρη του νομού μας. Μια λίστα που δεν έχει τέλος!

Οι τιμές ποικίλουν. Υπάρχουν και πλειστηριασμοί με ποσά άνω των 200.000 ή 300.000 ευρώ. Τα περισσότερα όμως είναι ποσά μικρά. Για παράδειγμα στην παραλιακή λεωφόρο Ρεθύμνου βγαίνει στο σφυρί ακίνητο για περίπου 30.000 ευρώ ενώ σε πολυκατοικία κεντρικής οδού της πόλης, είδαμε – με φωτογραφία παρακαλώ – να πλειστηριάζουν διαμέρισμα για 57.000 ευρώ!

Στις ίδιες ιστοσελίδες είδαμε μονοκατοικίας ενός χωριού δίπλα στην πόλη να φεύγει από τον ιδιοκτήτη του για 78.000 ευρώ αλλά και μια αποθήκη μέσα στην πόλη για λιγότερο από 4.000 ευρώ.  

Αναρωτιέται εύλογα κάποιος, γιατί δεν δίνουν ευκαιρίες σε όλους τους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Αλλά περισσότερο από όλα, αναρωτιέται κάποιος, γιατί αφήνουν να χάνονται τόσες περιουσίες για ποσά, τα οποία πραγματικά δεν είναι μεγάλα και θα μπορούσαν να διευθετηθούν.

Περισσότερο, όμως, από όλα, αναρωτιέται κάποιος, πώς, όταν απαγορεύεται να γράψεις σε ένα ρεπορτάζ το όνομα ενός φονιά ή ενός βιαστή ή ενός οποιουδήποτε εγκληματία, να επιτρέπεται να διαπομπεύονται τόσοι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα μέσα από αυτές τις ιστοσελίδες που προφανώς νομίμως διατηρούν οι «μαυραγορίτες» της σύγχρονης Ελλάδας.

Διότι, αυτό που συμβαίνει, δεν διαφέρει από την αντίστοιχη κατάσταση της Γερμανικής κατοχής. Μπορεί να είναι άλλο το αντικείμενο των «μαυραγοριτών» αλλά το «πνεύμα» που διέπει την συγκεκριμένη «επαγγελματική τάξη» δεν διαφέρει ούτε στην λογική, ούτε στην πρακτική, ούτε στο αποτέλεσμα.

Όλο αυτό, που συμβαίνει, είναι μια τραγική πραγματικότητα και θα οδηγήσει στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας μέσα στα αμέσως επόμενα έτη καθώς θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα «προσφύγων» των ίδιων των κατοίκων της χώρας, μέσα σε αυτήν!  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ