ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώνεται η διασύνδεση των παραλιών από το Φραγκοκάστελο έως την Αγία Γαλήνη

0

Ένα μεγάλο οδικό έργο, το οποίο έρχεται να συνδέσει όλες τις παραλίες του νότου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου από το Φραγκοκάστελο Σφακίων έως την Αγία Γαλήνη, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Προχθές ξεκίνησαν οι τελευταίες ασφαλτοστρώσεις ενός δημοτικού οδικού δικτύου μήκους 62 χιλιομέτρων, το οποίο θα συνδέσει δέκα παραλίες του νότου!

«Αυτό αποτελούσε, όνειρο και όραμα μου, από τότε που ήμουν δήμαρχος Λάμπης» είπε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης μιλώντας στην εφημερίδα μας, στην οποία αποκάλυψε πως ήδη υπάρχουν συνεννοήσεις με το ΚΤΕΛ για την λειτουργία δρομολογίου που θα μεταφέρει επιβάτες δύο φορές την ημέρας σε όλες τις παραλίες που θα συνδέει το νέο δίκτυο.  

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ο νέος παραλιακός οδικός άξονας είναι μήκος 62 χιλιομέτρων εκ των οποίων κάποια ήταν διανοιγμένα από παλαιότερα προγράμματα και στα οποία προστέθηκαν 40 χιλιόμετρα νέας διάνοιξης. Η οδική αρτηρία ξεκινά από την παραλία του Φραγκοκάστελου Σφακίων και θα συνδέσει τις παραλίες Φραγκοκάστελου, Πολύριζου, Κόρακα, Σούδας, Πλακιά, Λευκώγείων, Γέφυρας Πρέβελη, Αμούδι, Ανατολικά, Αγίας Παρασκευής, Τριόπετρας, Πρασονησιου, Άγιου Γεωργίου και Αγίας Γαλήνης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Ταταράκη, για την κατασκευή του δρόμου αυτού αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια που ενέκριναν μέσω των προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων οι Πρωθυπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας καθώς επίσης και κονδύλια από τα πρώτα ΟΠΑΑΧ, τα προγράμματα «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Από το 2008 ξεκίνησε η προσπάθεια και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν τα τελευταία έργα ασφαλτόστρωσης στο τμήμα  Φραγκοκάστελο – Πολύριζο Ροδακίνου ενώ παράλληλα δουλεύονται όλες οι απαιτούμενες διαπλατύνσεις που απαιτούνται κατά μήκος της ενιαίας οδού που διαμορφώνεται τελικά και δίδεται στην κυκλοφορία για χρήση.

Επισημαίνεται, πως η σήμανση οδικής ασφάλειας έχει ολοκληρωθεί κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Στο μεταξύ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όλους του πολίτες να μπορούν με μικρό κόστος να μπορούν καθημερινά να πηγαίνουν να απολαμβάνουν τις μοναδικές παραλίες του νότου του νομού, είναι σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ ώστε να μπουν δύο δρομολόγια την ημέρα, τα οποία θα ξεκινούν από το Ρέθυμνο και θα περνάνε από όλες τις οδικά συνδεόμενες ακτές. Γίνεται δε συζήτηση το δρομολόγιο αυτό να επισκέπτεται και τις παραλίες Λίγκρες και Άγιος Παύλος, οι οποίες δεν βρίσκονται πάνω στο νέο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ταταράκη, ο δήμος Αγίου Βασιλείου θα χρηματοδοτεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια ώστε το κόμιστρο που θα κληθεί να πληρώσει ο πολίτης να είναι προσιτό, δηλαδή, με χαμηλό κόστος. Ο ίδιος τόνισε, πως φέτος τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως 15 Σεπτεμβρίου.

«Θα δουλέψουμε πιλοτικά πάνω σε αυτό, ώστε να δούμε το ενδιαφέρον και να κρίνουμε πως θα διαμορφώσουμε τα δρομολόγια για του χρόνου» είπε ο κ. Τατράκης για να προσθέσει, ότι «πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να δώσουμε σε όλο τον κόσμο να γνωρίσει το νέο οδικό δίκτυο, να απολαύσει την εξαιρετική διαδρομή  και βεβαίως να μπορεί να χαρεί όποια παραλία θέλει ή ακόμα και περισσότερες από μία σε μια μέρα.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ