ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκλογή με έντονες αντιπαραθέσεις για το θρόνο του Ρεθύμνου – Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο Δορυλαίου Δαμασκηνός

0

Εκκλησιαστικοί κύκλοι, φέρουν, τον 43χρονο Αρχιερέα να μην επιθυμεί να είναι υποψήφιος, ώστε η δική του υποψηφιότητα να μην προκαλέσει τριγμούς και διαφωνίες μέσα στην Σύνοδο και να γίνει η εκλογή με ηρεμία και σύγκληση για το καλό της Εκκλησίας.

Όλα, τελικά, στην «κούρσα» της διαδοχής, καταδεικνύουν αδιαμφισβήτητο φαβορί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πιθανότατα και με ομοφωνία.

Επί της ουσίας, το «Ηρακλείωτικο εκκλησιαστικό λόμπι» αναδεικνύεται πανίσχυρο για εισέτι μία φορά ενώ τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο «δίνει» και «παίρνει» με τον Δορυλαίου Δαμασκηνό, να αντιλαμβάνονται όλοι πως «πληρώνει ακριβά», τελικά, την υπόθεση των Σταυροπηγίων Ιερών Μονών και την τοποθέτηση σε αυτών Καθηγουμένων στον βαθμό των Επισκόπων, κάτι, που η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν επιθυμεί.

Ως εκ τούτου, στην συνεδρίαση της Παρασκευής εκτός από τον Επίσκοπο Κνωσού, που θα εκλεγεί, πιθανότατα μια θέση θα έχει και ο επίσης Ηρακλειώτης Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Βερνιδάκης, για τον οποίο λέγεται πως θα εκλεγεί νέος Επίσκοπος Κνωσού και βοηθός του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου. Η τρίτη θέση στο Τριπρόσωπο αναμένεται να δοθεί τιμητικά σε κάποιο Ρεθεμνιώτη Αρχιμανδρίτη με πιθανότερο τον Καθηγούμενο της Μονής Αττάλης π. Παρθένιο Καλυβιανάκη.

Ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, αδιαφιλονίκητο φαβορί για νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Μεθόδιος Βερδινάκης αναμένεται να μπει στο Τριπρόσωπο και να εκλεγεί νέος Επίσκοπος Κνωσού είτε αμέσως την Παρασκευή είτε σε επόμενη συνεδρίαση της Ι.Συνόδου.
Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αττάλης - Μπαλί π. Παρθένιος Καλυβιανάκης αναμένεται να έχει ακόμα μία "τιμητική" θέση στο Τριπρόσωπο της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ