ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι Δαφνέδες Μυλοποτάμου επίκεντρο των γυρισμάτων

0
  • Ετοιμάζεται μια υπερπαραγωγή για το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Μυλοπόταμος και το Ρέθυμνο θα «πρωταγωνιστήσουν» στην νέα ταινία που ετοιμάζεται από την ODEON και θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης». Πρόκειται για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Την σκηνοθεσία θα κάνει ο Κώστας Χαραλάμπους και μια πλειάδα καλλιτεχνών πλαισιώνουν την μακρά λίστα συντελεστών για την πραγματοποίηση της.

Επίκεντρο των γυρισμάτων θα είναι ο οικισμός Δαφνέδες του Δήμου Μυλοποτάμου ενώ γυρίσματα θα γίνουν σε όλο το νησί, και στους τέσσερις νομούς,  όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διακεκριμένος σκηνογράφος Σάββας Πασχαλίδης, ο οποίος θα κάνει και τα κοστούμια της ταινίας.  

Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου και πριν λίγες ημέρες ο σκηνογράφος κ. Πασχαλίδης ολοκλήρωσε με τους συνεργάτες του την επιλογή των χώρων. Οι Δαφνέδες, παραδοσιακός οικισμός υψηλής πολιτιστικής αξίας, θα φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας καθώς οι χώροι του πανέμορφου οικισμού θα χρησιμοποιηθούν ως το κέντρο της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, την εποχή που διαδραματίζεται το έργο.

Επίσης γυρίσματα θα γίνουν στην Επισκοπή και στην Μονή Βωσσάκου του Δήμου Μυλοποτάμου καθώς επίσης στην Μονή Αρκαδίου, στο ενετικό λιμάνι, στο τέμενος Νερατζέ και στην πύλη της Φορτέτζας του Δήμου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη έχουν υποβληθεί τα απαιτούμενα αιτήματα στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αδειών για να γίνει χρήση των χώρων. 

ΠΛΕΙΑΔΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Εδώ και τέσσερις μήνες έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να γυριστεί σε ταινία το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. Ο «Καπετάν Μιχάλης» θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία έργα του μεγάλου συγγραφέα και η μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη αποτελεί δύσκολο εγχείρημα.

Οι συντελεστές έχουν επιλεγεί με προσοχή και τους ρόλους θα ερμηνεύσουν μια πλειάδα ηθοποιών όπως ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Μαρία Φιλλίπου, ο Τάκης Χρυσικάκος, ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Μάνος Ιωάννου, ο Τάσος Νούσιας και πολλοί άλλοι.

Η ταινία αναμένεται να αποτελέσει ακόμα μία σημαντική προβολή για το νησί μας και μάλιστα με επιλογές χώρων, όπως του Μυλοποτάμου, να συμβαίνει για πρώτη φορά, γεγονός, που αναδεικνύει ακόμα μία πτυχή της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας που μπορεί και έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα και να τα στηρίζει κατάλληλα. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ