ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διεθνείς διακρίσεις για τη Ρεθεμνιώτισσα Χριστίνα Θεοδωράκη

0

Νέες διεθνείς διακρίσεις για μια Ρεθεμνιώτισσα, που έκανε για ακόμα μια φορά περήφανη όλη τη χώρα αλλά και τον τόπο καταγωγής της.

Πρόκειται, για τη δρ. Χριστίνα Θεοδωράκη Επίκουρη Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας και Στρατηγικής στην ανώτατη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων TBS Business School της Τουλούζης στη Γαλλία, η οποία  μετά τα βραβείο για το καλύτερο διδακτορικό στην επιχειρηματικότητα στη Γαλλία για το 2018, εξασφάλισε επιπλέον σημαντικά βραβεία τόσο το 2020 όσο και το 2021 για την εξειδίκευση της πάνω στην επιχειρηματικότητα σε διεθνές επίπεδο.

Η Δρ. Χριστίνα Θεοδωράκη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο και είναι κόρη του Μύρωνα Θεοδωράκη και της Στυλιανής Κατσανεβάκη, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας και Στρατηγικής στην ανώτατη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων TBS Business School της Τουλούζης στη Γαλλία  και συνεργάτρια καθηγήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Μονακό.

Είναι επίσης Senior Ερευνητής στο Ινστιτούτο Στρατηγικης Ανάπτυξης στη Σχολή Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ και μελός του εργαστήριου αριστείας στην επιχειρηματικότητα (Labex Entreprendre). Είναι παράλληλα Διευθύντρια Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στο Επιχειρηματικό Δίκτυο Έρευνας Οικοσυστήματος (EERN – Entrepeneurial Ecosystem Research Network) και αρχισυντάκτρια στο περιοδικό  Entrepreneurship Research Journal  και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Babson Collaborative για τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα.

Η Δρ. Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγαλωσε στο Ρέθυμνο - Κρήτης. Μετά την αποφοίτησή της απο το 2ο Λύκειο Ρεθύμνου, εισήχθη το 2004 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης). Πριν την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετείχε στο προγραμμα Ερασμους για μια χρονία στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, όπου και συνέχισε της μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της. Το Labex Entreprendre υποστήριξε τις διδακτικές σπουδές με 3ετή υποτροφία αριστειας. Στις  28 Νοεμβρίου του 2017, παρουσίασε με επιτυχία το Διδακτορικό της μπροστά σε 8μελή κριτική επιτροπή διακεκριμένων καθηγητών στους συγκεκριμένους τομείς.

Καθ’ολη τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών δίδασκε στο Πανεπιστήμιο και συνεχίζει την ανοδική της πορεία με πολλές διακρίσεις. To 2018 έλαβε δυο βραβεία καλύτερης διατριβής στην επιχειρηματικότητα σε όλη τη Γαλλία από την μη κερδοσκοπική Διεθνής Οργάνωση Έρευνας για την Επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ - AIREPME (Association for Research in Entrepreneurship and SMEs) και απο την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας -AEI (Academy of Entrepreneurship and Innovation).

Το Δεκέμβριο του 2020 έλαβε δυο βραβεία από το Διεθνές Συμβούλιο Μικρών Επιχειρήσεων (ICSB) International Council for Small Business κατα τη διάρκεια της τελετής απονομής ICSB Resiliency Awards 2020 για τη συμβολή και τον αντίκτυπό της μέσω του βίντεο Top 1 Best Webinar Understanding Entrepreneurial Ecosystems και του άρθρουTop 9 Article How to Build a Sustainable Ecosystem: The Relevance of Governance and Coopetition.

Στις 18 Μαρτιου 2021 της απονεμήθηκε το αριστοκρατικό Βραβείου Συνεργατικού Μέλους της Χρονιάς του Babson Collaborative from the Babson College της Βοστόνης (διακεκριμένο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου πάνω στην επιχειρηματικότητα. Πρόσφατα, προτάθηκε για το βραβείο Aναδυόμενου μελετητή του τμήματος επιχειρηματικότητας της Aκαδημίας διοίκησης – Academy of Managmeent Emerging Scholar.

Οι τομείς διδασκαλίας της είναι η Διοίκηση, η Στρατηγική, η Καινοτομία, το Επιχειρηματικό Σχέδιο και η Επιχειρηματική Υποστήριξη. Ειναι υπεύθυνη του μαθήματος πανω στην εξειδίκευση επιχειρήσεων για την επιχειρηματικότητα σε μεταπτυχιακό επίπεδο και συν-εποπτεύει 3 διδακτορικές διατριβές. Οι τομείς της έρευνας περιλαμβάνουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα, την επιχειρηματική στήριξη και τη στρατηγικη με επίκεντρο τους συμβουλευτικούς οργανισμούς (γνωστούς στα αγγλικά σαν business incubators / science parks).

Η έρευνά της έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια όπως : Αcademy of Management, Strategic Management Society, Research in Entrepreneurship and Small Business, European Academy of Management, International Council for Small Business, κ.λπ. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ερευνητικά επιχειρηματικά γεγονότα, όπως η Doctoral Consortium του Babson College στη Βοστώνη. Τα άρθρά της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά όπως  Small Business Economics, IEEE Transactions on Engineering Management, M@n@gement, The Journal of Technology Transfer, International Journal of Entrepreneurship and Small Business, Labex  Entreprendre Publications, ICSB Gazette κ.λπ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ