ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ορίστηκαν 192 σημεία ελέγχου για τα ύδατα κολύμβησης το 2026 – Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

0

 Συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των ακτών σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι – Σε ισχύ το νέο πλαίσιο ελέγχων

Εκδόθηκε η απόφαση της γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σχετικά με τον προσδιορισμό των υδάτων κολύμβησης για την κολυμβητική περίοδο 2026, η οποία έχει ήδη προωθηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Σύμφωνα με την απόφαση, καθορίζονται συνολικά 192 σημεία ακτών σε ολόκληρη την Κρήτη, στα οποία θα πραγματοποιείται συστηματική παρακολούθηση, αξιολόγηση και ταξινόμηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης για το επόμενο έτος.

Αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος ελέγχου είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία θα εποπτεύει τις σχετικές διαδικασίες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι θέσεις παρακολούθησης κατανέμονται ως εξής:

  •     48 σημεία στην Π.Ε. Χανίων
  •     28 σημεία στην Π.Ε. Ρεθύμνης
  •     51 σημεία στην Π.Ε. Ηρακλείου
  •     65 σημεία στην Π.Ε. Λασιθίου

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η κατανομή καλύπτει το σύνολο της ακτογραμμής του νησιού, με στόχο τη συνεχή παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ορίστηκαν 192 σημεία ελέγχου για τα ύδατα κολύμβησης το 2026 – Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ