ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: δενδροφύτευση στην Θεοδώρα Μυλοποτάμου

0

Ο εφημέριος της τοπικής ενορίας π. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Ελευθερία Βατσινά κατάφεραν και πάλι να συγκεντρώσουν πολλούς εθελοντές και καταγόμενους από το χωριό, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή και φύτεψαν δέντρα για να εμπλουτίσουν το ήδη καταπράσινο και πανέμορφο χωριό τους.

Η Θεοδώρα ή Θοδώρα είναι χωριό του δήμου Μυλοποτάμου, της περιφερειακής ενότητα Ρεθύμνης της Κρήτης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 50 κατοίκους. Απέχει 44 χλμ. από το Ρέθυμνο και 33,5 από το Ηράκλειο και είναι κτισμένη σε υψόμετρο 350 μ., στους νότιους πρόποδες των Ταλέων Ορέων. 

Τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να χτίσουν ένα περίτεχνο ναό αφιερωμένο στην Αγία Θεοδώρα, ενώ η μεγάλη πλατεία γύρω από τον ναό διαμορφώνεται σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της περιοχής. 

Άλλωστε η δενδροφύτευση έγινε σε αυτό ακριβώς τον χώρο, ο οποίος εμπλουτίστηκε με 17 σκίνους που ταιριάζουν απόλυτα με το περιβάλλον. Στην ξεχωριστή αυτή πλατεία σχεδιάζεται και η κατασκευή ενός σιντριβανιού, το οποίο θα συμβολίζει το Αγίασμα της Αγίας Θεοδώρας, ο ναός της οποίας είναι ο μοναδικός στην Κρήτη, στον οποίο τιμάται η μνήμη Της κάθε 11η Σεπτεμβρίου και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ