ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέες μελέτες για μεγάλα έργα και παρεμβάσεις

0

Με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συνέχισης έργων, δημοπράτησης νέων αλλά και χρηματοδότησης μελετών για το νέο ΕΣΠΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, προετοιμάζεται να κλείσει το 2020 και να ανοίξει το 2021. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Λιονή, στο επίκεντρο βρίσκεται η ολοκλήρωση των έργων ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ που εξελίσσονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ενώ μεγάλο βάρος δίδεται στην προετοιμασία για την επαρκή ικανότητα της Περιφέρειας να διεκδικήσει πόρους από το νέο ΕΣΠΑ, εκπονώντας μελέτες που θα εντάξει προς χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Στο μεταξύ ξεκινούν και τα έργα βελτίωσης της επαρχιακής οδοποιίας του νομού, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 120 σημεία με δαπάνη 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο που αναμένεται να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες στο οδικό περιβάλλον και να λύσει χρόνια προβλήματα με διαπλατύνσεις, καθαρισμούς, σημάνσεις και άλλες απαραίτητες εργασίες.

Σύμφωνα με την κ. Λιονή, μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για την εξασφάλιση πόρων ώστε να ολοκληρωθεί ο Αμαριώτικος και ο Αγιοβασιλειώτικος δρόμος, με τις υπηρεσίες να στρέφουν το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης ενώ την ίδια στιγμή οι μελέτες για τον δρόμο Γαράζο – Πάνορμο ξεκινούν. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις μελέτες των κτιρίων που χρειάζεται το Πρότυπο Κέντρο Αιγοπροβατοτροφίας στην Σχολή Ασωμάτων ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 800.000 ευρώ ενώ οι οριοθετήσεις ποταμών και ρεμάτων αλλά και τα έργα στήριξης των ΤΟΕΒ του νομού, καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στον νέο προγραμματισμό της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

 Από τη Διεύθυνση τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα μεγάλος αριθμός μελετών.

 Η πρώτη δημοπράτηση θα είναι της μελέτης οριοθέτησης με έργα διευθέτησης του ποταμού Πλατανιά, προϋπολογισμού 1.780.000 €.

Θα ακολουθήσουν οι μελέτες:  

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Ξεριά Πηγιανού Δήμου Ρεθύμνης,

 Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Αρκαδιώτη Δήμου Ρεθύμνης ,

 Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Αρσάνιου Δήμου Ρεθύμνης,

 Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Γεροπόταμου και παραπόταμων Δήμου Μυλοποτάμου,

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Αλμυρίδας Σισσών Δήμου Μυλοποτάμου,

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Κόρακα Ροδακίνου Δήμου Αγίου Βασιλείου,

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Πλατύ Δήμου Αγίου Βασιλείου,

Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Πλακιά Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Έχουν συνταχθεί επίσης τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται η χρηματοδότηση της μελέτης     Μελέτη επαρχιακής οδού : Πάνορμο-Γαράζο προϋπολογισμού 1.940.000 €

Ταυτόχρονα, οι καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων σε όλο το νομό Ρεθύμνης συνεχίζονται, έχουν πραγματοποιηθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ συνεχίζουν να υποβάλλονται αιτήσεις καθαρισμών από φορείς και ιδιώτες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ