ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εντάχθηκε η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Σκαλέτας

0

Με προϋπολογισμό 4.781,933,80 ευρώ εντάχθηκε το έργο κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Σκαλέτας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία – Θάλασσα 2014 – 2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για έργο που έχει σχεδιάσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου και θα κατασκευαστεί με βάση την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη, αφού ουσιαστικά ολοκληρώνεται ένας «αγώνας δρόμου» για την προετοιμασία του έργου, που διήρκεσε δέκα ολόκληρα χρόνια. Η ίδια δε, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, μιλώντας στην εφημερίδα μας, για την συμβολή του υφυπουργού υποδομών και μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη του Βουλευτή του νομού κ. Ανδρέα Ξανθού, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Μαρίας Λιονή και του Δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Όπως τόνισε, θα κατασκευαστεί μια σύγχρονη υποδομή για τους αλιείς του Ρεθύμνου, η οποία θα διαθέτει προσήνεμο μόλο μήκους 118,5 μέτρων, υπήνεμο μόλο μήκους 170,85 μέτρων, ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών, αγωγούς ανανέωσης υδάτων, όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό, γερανό, κτίριο 45 τετραγωνικών με βοηθητικούς χώρους και βέβαια όλα τα απαιτούμενα μέσα και μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

«Η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Σκαλέτας δεν σημαίνει πως θα διώξουμε τους αλιείς από τις εγκαταστάσεις της πόλης» διευκρίνισε η κ. Κουτσαλεδάκη, η οποία έκανε λόγο για μια χρήσιμη υποδομή, την πρώτη του είδους στα βόρεια του νομού, η οποία ανοίγει τον δρόμο και για άλλα αντίστοιχα έργα που έχει ανάγκη ο παραθαλάσσιος βορράς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ