ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αμαρίου

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εργολαβίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019 άφησαν πίσω τους σοβαρές καταστροφές και ζημιές που κατέδειξαν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης σε όλο τα μήκη του επαρχιακού οδικού δικτύου σε ολόκληρο το νομό και ειδικά με ότι έχει να κάνει με καθιζήσεις του εδάφους, κατολισθήσεις πρανών αλλά και τις αντοχές των γεφυριών, πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν ετοιμόρροπα.

Μόνο στο Αμάρι διατίθενται στην τρέχουσα χρονική περίοδο ποσά ύψους 2.600.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Για τα έργα στους δρόμους του Αμαρίου, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνου κ. Ελένη Ρανουτσάκη, δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι «Με γρήγορους ρυθμούς εκτελούνται οι εργολαβίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Σε πολλά τμήματα του Αμαριώτικου δρόμου στα πλαίσια εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού  2.600.000, έχουν ολοκληρωθεί τοιχία αντιστήριξης  για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και καθιζήσεων και ασφαλτοστρώσεις.

Συγκεκριμένα στα τμήματα: Ρέθυμνο- Πρασσές ,(στο παλιό τμήμα του Αμαριώτικου δρόμου ), Παντάνασσα –Απόστολοι, Γερακάρι - Άνω Μέρος. Στα τμήματα Άνω Μέρος- Χορδάκι – Άγιος Ιωάννης-Νίθαυρη, αρχίζει ασφαλτόστρωση την επόμενη εβδομάδα. Οι εργασίες που απομένουν σε τμήματα αυτά είναι η διαγράμμιση, η οποία θα γίνει σε δύο μήνες όπως προβλέπεται και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.»

Αντίστοιχες εργολαβίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές του νομού καθώς όχι μόνο οι περσινές πλημμύρες αλλά και η φθορά του χρόνου σε συνδυασμό με τις ελάχιστες έως καθόλου παρεμβάσεις που είχαν γίνει μέχρι τώρα, είχαν καταστήσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο επικίνδυνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ