ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συνολικά 26 ξενοδοχεία υποδέχονται τους πρώτους τουρίστες

0

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανοίξουν και άλλα ξενοδοχεία ενώ από σήμερα τους έστω λίγους τουρίστες του Ρεθύμνου, υποδέχονται με ασφάλεια τα ξενοδοχεία : ACHILLION PALACE, AEGEAN PEARL, AQUILA RITHYMNA BEACH, ARCHIPELAGOS, ARIADNE HOTEL APARTMENTS, BRASCOS HOTEL, CRETA ROYAL, CRETA STAR, EVELIN, GRECOTEL CRETA PALACE, IBEROSTAR CRETA PANORAMA & MARE, IDEON, IKONES SUITES, KRITI BEACH, NEFELI, PANORMO BEACH, ODYSSIA BEACH HOTEL,PALAZZINO DI CORINA,  PEARL BEACH, RETHYMNO RESIDENCE, RETHYMNO VILLAGE,STERIS BEACH HOTEL APARTMENTS, THE SYNTOPIA HOTEL, THEARTEMIS PALACE, Menta City Boutique Hotel και VENETO. 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή. Για το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί 54 πτήσεις σήμερα ενώ για τα Χανιά 16.

Η πρώτη πτήση στο Ηράκλειο ήρθε από το Ανόβερο της Γερμανίας και ουσιαστικά εγκαινίασε την τουριστική περίοδο στο νησί μας. Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες.

«Ποδαρικό» στο αεροδρόμιο Χανίων,  έκανε η πτήση FR 5338 της Ryanair από το Βίλνιους της Λιθουανίας μεταφέροντας 126 επιβάτες. Οι πρώτοι επισκέπτες αποβιβάστηκαν τηρώντας όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας και δήλωσαν ότι επέλεξαν την Κρήτη για τις διακοπές τους καθώς είναι μία ασφαλής περιοχή. Παράλληλα, τόνισαν ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε σωστά την πανδημία λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, οπότε είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Η επόμενη πτήση ήταν της Easy Jet από το Βερολίνο που μετέφερε 164 επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ σε καθημερινή βάση θα λαμβάνονται 275 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορονοϊό. Τα δείγματα θα λαμβάνονται από υγειονομικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού με τη συνδρομή προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Fraport και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Τα τεστ και οι έλεγχοι των επιβατών γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του αεροδρομίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ © EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

ΠΗΓΕΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ & ATHENS VOICE 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ