ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υψηλά ποσοστά εισπράξεων από την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου

0

Απρόσμενα καλά κύλησε το πρώτο τετράμηνο του έτους για τον τομέα εισπράξεων στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ρεθύμνου. Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, που περιλαμβάνει και το βασικό μέρος των ημερών της  καραντίνας, οι Ρεθεμνιώτες κατάφεραν να ανταποκριθούν κατά μεγάλο μέρος στις υποχρεώσεις τους, καθιστώντας την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου να είναι 3η σε εισπράξεις στην Περιφέρεια Πειραιώς που ανήκει και ανάμεσα στις πρώτε της χώρας.

Βεβαίως την ίδια ώρα τα ληξιπρόθεσμα που δημιουργήθηκαν κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους καταδεικνύουν πως η πλειοψηφία των Ρεθεμνιωτών έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους ανήλθαν σε 13 εκατομμύρια ευρώ! Χωρίς τα όσα ήδη είναι καταγεγραμμένα από τα προηγούμενα χρόνια.

Φαίνεται, όμως, πως αποδίδει το σύστημα των ρυθμίσεων καθώς από τα ληξιπρόθεσμα του 2020, η Δ.Ο.Υ. εισέπραξε 3.350.000 ευρώ επιτυγχάνοντας 130% επιτυχία σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί ενώ από τα ληξιπρόθεσμα των παλαιοτέρων ετών εισέπραξε τους ίδιους μήνες άλλα 8.5 εκατομμύρια ευρώ, αγγίζοντας το 94% του στόχου που είχε. Επίσης για το 2019 έγιναν δειγματοληπτικά 181 οικονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, που απέφεραν επιπλέον 1.380.000 ευρώ  στον δημόσιο κορβανά.

Βεβαίως, αν και τα αποτελέσματα του Μαΐου δεν έχουν ακόμα εκδοθεί, αναμένεται σημαντική πτώση στις εισπράξεις, λόγω της εξελισσόμενης ύφεσης και κυρίως λόγω του μη ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Η ουσία, πάντως, σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις στην τοπική Δ.Ο.Υ. εστιάζεται στις ρυθμίσεις. Προς τούτο και η Διευθύντρια της τοπικής εφορίας κ. Ελένη Βαρνάβα, μιλώντας στην εφημερίδα μας, τόνισε, τα εξής: «Οι Ρεθεμνιώτες υπακούν και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Πρόταση μας είναι να ρυθμίσουν όλοι τις οφειλές τους, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποφεύγουν τα μέτρα κατάσχεσης και τις άλλες κυρώσεις. Καλό θα είναι να κάνουν ρυθμίσεις, να μειώνουν τις οφειλές τους και σιγά – σιγά να ξεμπλοκάρουν από τις μεγάλες οφειλές.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ