ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύσκεψη σωματείων – φορέων, συνδικαλιστών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

0

Σύσκεψη σωματείων – φορέων, συνδικαλιστών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στις 03/06 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκλεγμένοι  εκπρόσωποι εργαζομένων από τα σωματεία: Οικοδόμων, Καθαριστριών, ΣΕΠΕ ,ΕΛΜΕ, Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, Επιτροπή αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων ,από το Σύλλογο Γυναικών Ρεθύμνου

Η συζήτηση ήταν πλούσια και αντιπροσωπευτική της άσχημης κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

Ακούστηκαν ιδέες και προτάσεις για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία με κύριο σύνθημα :

 Πληρώσαμε πολλά , δεν πληρώνουμε ξανά. Την κρίση να πληρώσει το Κράτος και η Εργοδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, ανταλλάχθηκε αγωνιστική πείρα απο εργαζόμενους διάφορων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή τη περίοδο όπως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό , οι εκπαιδευτικοί , οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις κατασκευές, στην καθαριότητα κ.α.

Στο τέλος της συζήτησης , αποφασίστηκε , να οργανωθεί κοινό Πανεργατικό Συλλαλητήριο όλων των σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, στις 11/06 , 19.00 η ώρα στο Δημαρχείο.

Με όρεξη όλοι οι παρευρισκόμενοι , δήλωσαν ότι με τις ανακοινώσεις των σωματείων και τα επιμέρους αιτήματα θα οργανώσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Τα αιτήματα που συμφωνήθηκαν ως κύρια είναι τα εξής:

· Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα.

· Να διασφαλιστεί το εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους

· Να δοθεί επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προυποθέσεις

· Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις

· Χρηματοδότηση κρατική του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και ΠΦΥ.

· Να αποσυρθεί το αντικεπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ – 19.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ