ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Απορριπτικό βούλευμα για τον Δικαστικό Επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο – Είχε προκαλέσει κύμα οργής με τις δηλώσεις του κατά την κατάσχεση ακινήτου το 2017

0

Παρά του ότι ο Δικαστικός Επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, είχε χαρακτηρίσει «άπλυτους», «απόστημα» και «βρωμιάρηδες ξεδοντιάρηδες, κινούμενους στην ανομία» όσους αντέδρασαν στην κατάσχεση ακινήτου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση ακόμα και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, που τον καταδίκασαν και τον έστειλαν στο Πειθαρχικό του Εφετείου Αθηνών για τις δηλώσεις και τις πράξεις του, τελικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου, απέρριψε τις μηνυτήριες αναφορές που έγιναν εναντίον του και ουσιαστικά τον δικαίωσε.

Οι μηνυτήριες αναφορές είχαν γίνει από τον ΣΑΟΡ αλλά και από άλλους πολίτες από όλη τη χώρα, οι οποίοι βρήκαν προκλητική την στάση του δικαστικού επιμελητή. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε, δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις εναντίον του δικαστικού επιμελητή και δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του. Αντίστοιχα απορρίφθηκαν και οι μηνυτήριες αναφορές εναντίον αστυνομικών υπαλλήλων, που είχαν εμπλακεί στα επεισόδια, καθώς κρίθηκε, ότι κινήθηκαν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Δικαστικός Επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος ήρθε τρεις φορές στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2017. Εκπροσωπώντας τo fund «Hellas Capital Leasing S.A.» είχε έρθει για να κατασχέσει ακίνητο στην οδό Αρκαδίου. Στις 17 Ιουλίου, στις 29 Ιουλίου και στις 2 Σεπτεμβρίου του 2017 μέλη του ΣΑΟΡ αλλά και πολίτες από όλη την Κρήτη, βρέθηκαν έξω από το ακίνητο διαμαρτυρόμενοι για την κατάσχεση. Μάλιστα, προκλήθηκαν επεισόδια και είχε παρέμβει η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ που ήρθαν στο Ρέθυμνο για αυτό το σκοπό.

Μετά τα επεισόδια της 2ας Σεπτεμβρίου, ο Δικαστικός Επιμελητής, αφού έφτασε στο Ηράκλειο, προέβη στις γνωστές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας όσους αντέδρασαν στην κατάσχεση του ακινήτου, ως «άπλυτους, βρωμιάρηδες, ξεδοντιάρηδες, παράνομους» έως και «απόστημα της κοινωνίας».

Οι δηλώσεις του τότε είχαν προκαλέσει σφοδρό κύμα οργής από πολίτες αλλά και από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου και εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση.  Ο Δικαστικός Επιμελητής είχε τύχει απόλυτης καταδίκης, επαγγελματικής και κοινωνικής απαξίωσης.

Ακολούθησαν οι μηνυτήριες αναφορές εναντίον του, οι οποίες απορρίφθηκαν με απόφαση που υπογράφηκε στις 22 Μαρτίου 2020 και κοινοποιήθηκε με καθυστέρηση δύο μηνών λόγω της καραντίνας που μεσολάβησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ

Από τα επεισόδια εκείνης της μέρας (2/9/2017):

https://www.facebook.com/rethemnosnews/videos/1787458064616662/?t=1

 

https://www.facebook.com/rethemnosnews/videos/1787486417947160/?t=0

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ