ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα των σχολείων

0

Ειδικότερα, λόγω των αυξημένων μέτρων καθαριότητας που τηρούνται, οι καθαρίστριες δημοτικών και νηπιαγωγείων είχαν μεταφερθεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, προκειμένου να είναι εφικτό να γίνονται οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις που προβλέπονταν κατά την διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων. 

Οι καθαρίστριες εκτός της καθημερινής γενικής καθαριότητας κάθε απόγευμα, παρευρίσκονταν και στις ώρες λειτουργίας του σχολείου και κάθε διάλειμμα επέβλεπαν τις τάξεις και καθάριζαν θρανία, πόμολα πορτών, γραφεία καθηγητών και ό,τι άλλο απαιτούνταν με σχολαστικότητα. Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρχε δε για τις τουαλέτες. 

Τώρα, με το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε μία καθαρίστρια επιστρέφει στην μονάδα της, γεγονός, που δεν αφήνει περιθώρια να τηρούνται τα μέτρα με την απαιτούμενη σχολαστικότητα στις ώρες που το σχολείο είναι ανοικτό. Κυρίως στις μεγάλες μονάδες,  αφού είναι αδύνατον μία καθαρίστρια να προλαβαίνει να παρεμβαίνει σε όλες τις αίθουσες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Επίσης τίθεται και το ζήτημα της πληρωμής των καθώς οι ωρομίσθιες πληρώνονται για συγκεκριμένες ώρες και ανά αίθουσα, γεγονός, για το οποίο δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα. 

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία και ζητούμενο προς το υπουργείο παιδείας και κυρίως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες αν και εφόσον θέλει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται με αυστηρότητα τα μέτρα υγιεινής στις σχολικές μονάδες κατά το ωράριο λειτουργίας τους. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ