ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού στο εμπορικό κέντρο και την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου

0

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, επισκέφτηκε το Σάββατο 23/5/2020 το εμπορικό κέντρο και την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου Θωμά Κρεβετζάκη, το Συντονιστή της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βλαστό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Εμμανουέλα Μαθιουδάκη και Χρυσούλα Μανουσάκη. Ο A. Ξανθός συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, με αφορμή την επανεκκίνηση της αγοράς και των καταστημάτων εστίασης, αλλά και εν ενόψει της πολύ δύσκολης τουριστικής περιόδου λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι άνθρωποι της αγοράς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της φετινής σεζόν, για τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών και για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων τους να επιβιώσουν παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και ταυτόχρονα εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές υγειονομικής ασφάλειας. Οι περισσότεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό θεωρούν ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα σ΄ αυτό το ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομίας τομέα και ζητούν από την κυβέρνηση συμπληρωματικά μέτρα που θα αποτρέψουν επιχειρηματικά λουκέτα και ένα εκτεταμένο κύμα ανεργίας και φτωχοποίησης στην κοινωνία.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στη λογική «βλέποντας και κάνοντας» της κυβέρνησης και στα πολύ προβληματικά αντανακλαστικά της στο αίτημα για εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας με βάση τα πραγματικά δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, όπως έχει αναλυτικά παρουσιαστεί στο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι η ανεπαρκής στήριξη των επιχειρήσεων στον τουρισμό και το λιανεμπόριο που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό, καθώς και του εισοδήματος των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, δημιουργούν συνθήκες «ανοσίας αγέλης» στην αγορά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ο A. Ξανθός, αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι ένα νέος καταστροφικός κύκλος ύφεσης, χρεωκοπίας και μέτρων λιτότητας, που θα πλήξει όπως πάντα τον κόσμο «από τη μέση και κάτω» της κοινωνικής πυραμίδας και το κοινωνικό κράτος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ