ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παράσταση Διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον Επισιτισμό στην Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου

0

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού Ρεθύμνου, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία ξενοδόχων Ρεθύμνου την Δευτέρα 25 Μάη , καταληκτική μέρα επαναπρόσληψης των εποχιακών στα ξενοδοχεία.

Οι εργαζόμενοι και με την σημερινή τους κινητοποίηση , απαίτησαν μεταξύ άλλων την επαναπρόσληψη τους, τη διασφάλιση του εισοδήματος τους, την πλήρη εφαρμογή της Κλαδικής σύμβασης εργασίας τους.

Στην ομιλία του ο Βρακίδης Ανδρέας μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον επισιτισμό – Τουρισμό τοιχοκόλλησαν το πλαίσιο αιτημάτων τους έξω από τα γραφεία των Ξενοδόχων και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το ίδιο απόγευμα στις 19.00 όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Διοίκησης του Συλλόγου Ξενοδόχων με τη Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, Θα μας ακούσουν όλους, Θα εισακουστούν τα αιτήματά μας“ είπαν οι Εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην επιτροπή αγώνα δηλώντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα όσο χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η δουλειά και το εισόδημα όλων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.
  • Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων.   Δεν θα ζήσουμε με 500 ευρώ.
  • Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019, ανεξάρτητα από τη διάρκεια και τη σχέση εργασίας. 
  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
  • Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
  • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας. Όχι στα 4ωρα, στους μισούς μισθούς, στη μισή -ζωή.
  • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας δηλαδή για το διάστημα μετά το τέλος της σεζόν και για όσο διαρκέσεις. με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να καταργηθεί κάθε πλαφόν που αφήνει απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ανέργους.
  • Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Καλούμε σε αγωνιστική συνέχεια των κινητοποιήσεων

25/05:  19.00 η ώρα, όλοι στα γραφεία της ένωσης ξενοδόχων.

28/05: Παρέμβαση στα επισιτιστικά καταστήματα  της πόλης.

Καλούμε το ΔΣ να ορίσει άμεσα Γενική Συνέλευση του Σωματείου    

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ